Gość Prz3mk0 Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Maja 2017 Z okazji że ostatnio kupiłem patelnię żeliwną na grilla to postanowiłem że dzisiaj na obiad schabowy z ziemniaczkami w wersji z grilla. Ziemniaki ze skórą w całości do folii aluminiowej na jakieś 30 min na grilla. Trzeba sprawdzić nożem. Muszą być jeszcze trochę twarde w środku. Kroimy w grube plastry. Po kilka kropli oliwy, sól, pieprz(ja dałem pieprz cytrynowy) na plaster ziemniaka. Plasterki na ruszt żeby się dopiekły. Mięso miałem z karczku. Kotlety rozbiłem, ale nie mocno. Sól, pieprz i do lodówki. Nie moczyłem w mleku z cebulą. Po kilku godzinach zapanierowałem w jajku i bułce tartej. Obsmażyłem na grillu ale na patelni. Oczywiście na smalcu. Później jeszcze na ruszt na jakieś 10 min. Fajny nowy smak mięsa. Do tego ziemniaczki też bardzo pyszne. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Maja 2017 I nie byly twarde i suchawe po tym czasie.?Mam na mysli patelnia i jeszcze podpiekane w paniece na ruszcie..Ladnie to wyglada..☺ Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Maja 2017 To nie był schab , tylko karkówka, więc nie było suche Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Maja 2017 Wlasnie drogi Binio, balem sie uzyc slowa "schabowy", ale jak wtedy nazwac panierowanego kotleta z karkowki.????????????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Maja 2017 Wlasnie drogi Binio, balem sie uzyc slowa "schabowy", ale jak wtedy nazwac panierowanego kotleta z karkowki.? Panierowany kotlet z karkówki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Maja 2017 moja skromna osoba robi od czasu do czasu karkówkę na grilu wcześniej moczoną w mleku,wychodzi kruchutka, wiadomo później przyprawy typu czosnek (uwielbiam) pieprz odrobinka curry troszeczkę sosu sojowego i smacznego Cytuj Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Maja 2017 moja skromna osoba robi od czasu do czasu karkówkę na grilu wcześniej moczoną w mleku,wychodzi kruchutka, wiadomo później przyprawy typu czosnek (uwielbiam) pieprz odrobinka curry troszeczkę sosu sojowego i smacznego ????????????Ale bez panierki.. ???? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 28 Maja 2017 Pontiak, posmaruj wcześniej mięso cieniutką warstwą musztardy sarepskiej, najlepiej z Kamis'a. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 28 Maja 2017 muśtrik dobra rzecz - wiadomo Cytuj Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 29 Maja 2017 A do ziemniakow listek bobkowy daje super smak ..ja robie takie smazone na patelni na masle ..listek obowiazkowy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 29 Maja 2017 A do ziemniakow listek bobkowy daje super smak Qrcze .... nauka, nauka, nauka, dawałem czosnek do podgotowywanych ziemniaczków - ale listka jeszcze nie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 29 Maja 2017 Ja bardzo lubie takie surowe platerki ziemniakow smazone na masle na patelni i zawsze robie ,ale nigdy moje nie smakowaly tak jak robi moja mama a wydawalo mi sie ze robimy identycznie ..i tu okazalo sie ze ten listek ktorego braklo u mnie to bylo TO Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Maja 2017 mnie to bylo TO tajemniczy składnik Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 29 Maja 2017 Pontiak, posmaruj wcześniej mięso cieniutką warstwą musztardy sarepskiej, najlepiej z Kamis'a. Albo lepiej miodowej (do żeberek też super). A ziemniaczki obgotowane, wystudzone grube plastry wybabrane w zwykłej musztardzie z przyprawami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 29 Maja 2017 To nie był schab , tylko karkówka, więc nie było suche Mógł tak napisać, istnieje pojęcie "schab karkowy" Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 29 Maja 2017 Ja ziemniaki w skórach podgotowuję w słonej wodzie .Po wyjęciu przekrawam na pół pryskam olejem i przyprawami i na grila na niższą półkę ,zeby się podrumieniły. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prz3mk0 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 29 Maja 2017 To nie był schab , tylko karkówka, więc nie było suche Mógł tak napisać, istnieje pojęcie "schab karkowy"No mogłem napisać "Karkówka panierowana... z grilla". Napisałem schabowy - z myślą że na gorąco przearanżuję tradycyjnego kotleta na coś ze smakiem z grilla. No ale cóż... tych co się zbulwersowali tym faktem przepraszam. No a do ziemniaków to nie powiem - coś by się jeszcze przyało. Pomyślę o tym listku laurowym. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 29 Maja 2017 Nikt sie nie zbulwersowal. ☺Poprostu nikt jeszcze nie grillowal juz usmazonego "kotleta" panierowanego. Stad np. moja ciekswosc czy ten schabowy nie byl wysuszony. To samo pytanie tyczy panireki.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prz3mk0 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 29 Maja 2017 Stad np. moja ciekswosc czy ten schabowy nie byl wysuszony. To samo pytanie tyczy panireki.. To w tym momencie napiszę, że wg mnie było ok. W środku karkówka soczysta, a panierka nie wysuszona bo kotlet podsmażany w średniej temperaturze. Tak, że panierka nasiąkła smalcem, a później powoli go oddawała jakoby chroniąc się przy okazji przed wysuszeniem. Do tego kotlety podpiekałem pod przykryciem bo akurat mam opcję zamknięcia grilla.Pomyślę jeszcze nad czymś podobnym (nugetsy?), ale na razie poleci triple B od kwasiora. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 29 Maja 2017 No to teraz wszystko jasne.Nic wczesniej nie napisales ze bylo grillowane pod przykryciem. Dzieki Ci slicznie za tip i wyjasnienie..☺☺☺ Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 29 Maja 2017 Grześ ty tak piszesz jakbyś pierwszy raz grilla zobaczył. Prz3mk0 po prostu wrzucił na grilla kotleta i nie smażył, tylko dogrzał przy okazji dodając mu odrobinę zapachu dymu z węgla drzewnego. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 29 Maja 2017 Mirus, kolega go smazyl na zelaznej patelni na smalcu a potem na 10 Minuten wrzucil go na ruszt grilla. Kotlet przed tym, byl jeszcze panierowany.. Dlatego wolalem dopytac.Zreszta, nie wiem czy to zboczenie, ale uwielbiam mocno podsmazone kotlety ktore potem leza pod przykryciem aby odparowaly.. ???????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 29 Maja 2017 Trochę więcej kulinarnej wyobraźni Grześ.Jak nie ryzykujesz, to pozostaniesz w typowym schabie z kapustą i ziemniakami. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 29 Maja 2017 Dobry kotlet to soczyste mięso i chrupiąca panierka smażony na raz czyli prosto z patelni lub grilla odgrzewany to nie to samo Robię to na grillu ale mam gazowca i boczny palnik do żeliwnej patelni ...Hmmm schabik czy klasyczny czy z karkówki najlepszy na smalcu lub słoninie ... ale ja porąbany i mocno niezdrowy jestem więc mnie nie słuchajcie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 29 Maja 2017 Trochę więcej kulinarnej wyobraźni Grześ.Jak nie ryzykujesz, to pozostaniesz w typowym schabie z kapustą i ziemniakami.Z Toba kochany, to pomidorowa z ryzem bedzie juz przyjemnoscia. ????????????Ale co myslicie o tym, aby wlasnie panierke albo jej czesc podwedzic i potem zastosowac w standadowym wysmazaniu schaboszczakow.Albo jeszcze lepiej, chipsy sklepowe podwedzic i z tego sporzadzic panierke.?Biada jak ktos ten pomysl "podwedzi"..???????????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14357-schabowy-z-grilla/#findComment-553143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.