miro Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Strong Meat....przynajmniej w mojej okolicy taki stosują. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Czyli na łatwiznę uniwersalny "do wszystkiego"AF TF10/410P Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Zapewne gotowy aromat tyrolskiej jest oparty na podstawowym + jakieś przyprawy. Edytowane 1 Czerwca 2017 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 1 Czerwca 2017 W strong już jest gałka i czosnek ... tym w proszku : STRONG MEAT AF TA/730 http://aft.com.pl/culinaria/img/k_zielona.gif Opis: Podstawowy, bazowy aromat mięsny z nutą gałki muszkatołowej, czosnku z przeznaczeniem do wyrobów mielonkowych, szynek, kiełbas.Zalecane dawkowanie 3-5g/kg wyrobu gotowego Zastosowanie: do wyrobów mięsnych i garmażeryjnych. Dawkowanie: 3 - 5 g/kg Ten pierwszy bazowy jest w płynie nie wiem którego używają ale myślę że ze względów ekonomicznych i logistycznych tego w proszku Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Żeby utrudnić podrobienie produktu nie używa się jednego konkretnego aromatu. Będąc kiedyś na zakładzie "niechcący" widziałem jak komponują mieszankę do jednej kiełbasy.W magazynie przypraw były produkty/kompozycje z 5-6 różnych firm i z nich technolog usypywał odważając wg własnej spisanej receptury, po trochę z każdej + dodatki funkcjonalne i tak powstawała jego własna mieszanka przypraw. Tylko główny technolog ma dostęp do spisu receptur i on sporządza mieszankę. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Zawsze mnie intrygował ten specyficzny zapach i smak tyrolskiej i pewnego razu kiedy robiłem coś innego nasunęło mi się skojarzenie smakowo-zapachowe które sugerowało że ten smak i zapach przypomina mi żelatyna myślę, że to jakiś rodzaj skoncentrowanego i przetworzonego zapachu żelatyny.czy ma rację nie wiem to tylko takie skojarzenie. Edytowane 1 Czerwca 2017 przez pioro Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Tak sie zastanawiam, co ma "Tyrolska" konserwa wspolnego z Austria.? Szukam na niemiecko jezycznych stronach, podobnego Produktu, i NIC.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 1 Czerwca 2017 A co wspólnego gulasz angielski ma z Anglią albo ryba po grecku z Grecją.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Ano Arku, chcialem pomoc kolegom i wydrzec tajemnice skladu przypraw tej konserwy.Juz mi kiedys podpadlo ze takie cos nie istnieje ani w austrii czy tez w niemczech a tylko w Pl.Jaki ja durny..???????????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.