miro Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Strong Meat....przynajmniej w mojej okolicy taki stosują. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Czyli na łatwiznę uniwersalny "do wszystkiego"AF TF10/410P Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Zapewne gotowy aromat tyrolskiej jest oparty na podstawowym + jakieś przyprawy. Edytowane 1 Czerwca 2017 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 1 Czerwca 2017 W strong już jest gałka i czosnek ... tym w proszku : STRONG MEAT AF TA/730 http://aft.com.pl/culinaria/img/k_zielona.gif Opis: Podstawowy, bazowy aromat mięsny z nutą gałki muszkatołowej, czosnku z przeznaczeniem do wyrobów mielonkowych, szynek, kiełbas.Zalecane dawkowanie 3-5g/kg wyrobu gotowego Zastosowanie: do wyrobów mięsnych i garmażeryjnych. Dawkowanie: 3 - 5 g/kg Ten pierwszy bazowy jest w płynie nie wiem którego używają ale myślę że ze względów ekonomicznych i logistycznych tego w proszku Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Żeby utrudnić podrobienie produktu nie używa się jednego konkretnego aromatu. Będąc kiedyś na zakładzie "niechcący" widziałem jak komponują mieszankę do jednej kiełbasy.W magazynie przypraw były produkty/kompozycje z 5-6 różnych firm i z nich technolog usypywał odważając wg własnej spisanej receptury, po trochę z każdej + dodatki funkcjonalne i tak powstawała jego własna mieszanka przypraw. Tylko główny technolog ma dostęp do spisu receptur i on sporządza mieszankę. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Zawsze mnie intrygował ten specyficzny zapach i smak tyrolskiej i pewnego razu kiedy robiłem coś innego nasunęło mi się skojarzenie smakowo-zapachowe które sugerowało że ten smak i zapach przypomina mi żelatyna myślę, że to jakiś rodzaj skoncentrowanego i przetworzonego zapachu żelatyny.czy ma rację nie wiem to tylko takie skojarzenie. Edytowane 1 Czerwca 2017 przez pioro Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Tak sie zastanawiam, co ma "Tyrolska" konserwa wspolnego z Austria.? Szukam na niemiecko jezycznych stronach, podobnego Produktu, i NIC.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 1 Czerwca 2017 A co wspólnego gulasz angielski ma z Anglią albo ryba po grecku z Grecją.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Ano Arku, chcialem pomoc kolegom i wydrzec tajemnice skladu przypraw tej konserwy.Juz mi kiedys podpadlo ze takie cos nie istnieje ani w austrii czy tez w niemczech a tylko w Pl.Jaki ja durny..???????????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.