Skocz do zawartości

Aromat tyrolski extra


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

Strong Meat....przynajmniej w mojej okolicy taki stosują.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zapewne gotowy aromat tyrolskiej jest oparty na podstawowym +  jakieś przyprawy.

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W strong już jest gałka i czosnek ... tym w proszku :

 

STRONG MEAT AF TA/730 http://aft.com.pl/culinaria/img/k_zielona.gif

 

  Opis:
Podstawowy, bazowy aromat mięsny z nutą gałki muszkatołowej, czosnku z przeznaczeniem do wyrobów mielonkowych, szynek, kiełbas.Zalecane dawkowanie 3-5g/kg wyrobu gotowego Zastosowanie:
do wyrobów mięsnych i garmażeryjnych. Dawkowanie: 3 - 5 g/kg

 

 

Ten pierwszy bazowy jest w płynie nie wiem którego używają ale myślę że ze względów ekonomicznych i logistycznych tego w proszku 

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Żeby utrudnić podrobienie produktu nie używa się jednego konkretnego aromatu.

 

Będąc kiedyś na zakładzie "niechcący" ;)  widziałem jak komponują mieszankę do jednej kiełbasy.

W magazynie przypraw były produkty/kompozycje z 5-6 różnych firm i z nich technolog usypywał odważając wg własnej spisanej receptury, po trochę z każdej + dodatki funkcjonalne i tak powstawała jego własna mieszanka przypraw.

 

Tylko główny technolog ma dostęp do spisu receptur i on sporządza mieszankę.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zawsze mnie intrygował ten specyficzny zapach i smak tyrolskiej i pewnego razu kiedy robiłem coś innego nasunęło mi się skojarzenie smakowo-zapachowe które sugerowało że ten smak i zapach przypomina mi żelatyna myślę, że to jakiś rodzaj skoncentrowanego i przetworzonego zapachu żelatyny.

czy ma rację nie wiem to tylko takie skojarzenie.

Edytowane przez pioro

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A co wspólnego gulasz angielski ma z Anglią albo ryba po grecku z Grecją.?

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ano Arku, chcialem pomoc kolegom i wydrzec tajemnice skladu przypraw tej konserwy.

Juz mi kiedys podpadlo ze takie cos nie istnieje ani w austrii czy tez w niemczech a tylko w Pl.

Jaki ja durny..????????????

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.