miro Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Dostałem łopatkę z sarny.Kiedyś będąc na Węgrzech miałem okazję jeść pieczeń z sarny w sosie.Do dziś nie zapomnę tego wspaniałego smaku mięsa. Nie jestem biegły w dziczyźnie, więc proszę o wskazówki jak takie mięso przyrządzić na pieczeń, żeby nie zatracić jego smaku? Mięso wisiało w chłodni 5 dni.Czy mam go zamrozić żeby skruszało, czy mogę już działać? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Mądre książki w tym zakresie podpowiadają żeby mięso dziczyzny trochę przemrozić to wtedy z kruszeje. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Miro. Mamy na forum wspaniałą pozycję: "Najstarsza kuchnia świata" . Na pewno znajdziesz kilka przepisów wykorzystanie łopatki.Jeśli mogę coś doradzić to, zmniejsz ilość octu, sok z cytryny etc. w marynacie, jeśli będziesz stosował.Ponadto, polecałbym zrobienie gulaszu niż pieczeń z łopatki, gdyż grubość mięśni w łopatce jest mała. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Czerwca 2017 polecałbym zrobienie gulaszu niż pieczeń z łopatki łopatka z sarny pieczona = stracona. gulasz na winie =poezja -wybór należy do Ciebie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Pieczeń to tylko z combra ... łopatka albo do kiełbasy albo na gulasz jak Ci radzą ... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.