Skocz do zawartości

Kurs specjalistyczny nr 8/17 Technologia przetwórstwa dziczyzny, w dniach 24-26 listopada 2017 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajny kurs
Anno - świetny - mam nadzieję ,że inni uczestnicy się wypowiedzą :D 

Muskie - to ryba 🙃

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dziczyzna to dzik sztuk dwie, oraz jeleń a na kratce litera Ł odpowiada łopatce czyli normalnej świni. Właśnie skonsumowałem kolacje z pasztetem (szczególnie smakuje ten wędzony - podziękowania  dla Rafała - pomysłodawcy)  i kiełbasą - słoność trafiona w punkt (kto był to wie o czym piszę ;) ) ale system rozwalają kabanosy. Na święta będzie pół wędzarni tego przysmaku - bo gdyby nie szkolenie to pewnie bym się za to nie zabrał a w nowej wędzarni warunki będą idealne.. Idę robić słoikówkę - co prawda nie w kociołku panormaixa jaki posiadali Dziadek i Bagno  ale normalnym garnku. jak tak dalej pójdzie to przez trzy miesiące nie kupię wędliny w  pobliskim sklepie. Wartało zrobić prawie 900 km w obie strony.

jak tak dalej pójdzie to przez trzy miesiące nie kupię wędliny w  pobliskim sklepie. Wartało zrobić prawie 900 km w obie strony.

Myślę, że raczej już nigdy nie kupisz :D

No, czasem awaryjnie można dokupić szynki parmeńskiej.

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Świetna fotorelacja Waldku. Wyroby bardzo ładne, ale wiadomo pod czyim nadzorem ... Naszych profesjonalistów .  :clap: 

Byłam raz , ale chętnie bym pojechała po raz drugi. 

Kto nie był... Polecam !!! 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Pomimo, że nie napisałem jakie rodzaju wyroby będą wykonywane na kursie to forowicze na podstawie fotorelacji Waldka ( dziękuję ) doskonale rozpoznali asortyment wykonany na kursie. 

EAnna. Dodatkowo został przerobiona połowa cielaka łani.

Konserwy sterylizowane były dla kursantów niespodzianką, która skutecznie "podrażniła" ich kubki smakowe.

gdyby nie szkolenie to pewnie bym się za to nie zabrał
  Na tym polegają takie kursy - nie wspominając o Znakomitym towarzystwie znanych i nie znanych wcześniej Forowiczów - także spróbowania przywiezionych lokalnych przysmaków :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Super fotki.Pozazdrościć spotkania!
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.

Brawo za fotorelację :clap: - No i nieśmiało powiem , ze trochę zazdroszczę uczestnikom. Kiedyś i ja dotrę  :thumbsup: 

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Bardzo się cieszę, że kurs się udał i uczestnicy poza przyjemnością bycia razem, wynieśli bagaż nowych doświadczeń, które będą procentowały wspaniałymi wyrobami domowymi, a także relacjami z ich produkcji zamieszczanymi na forum.

Piękna fotorelacja stworzona przez Muskiego "mówi" sama za siebie. Brawo i oby tak dalej. :clap:  :clap:  :clap:  :D 

Wielkie podziękowania dla Kolegów prowadzących: Bagno i Dziadka. :clap:  :clap:  :clap:  

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

• 2 tygodnie później...

Byłem na kursie po raz pierwszy. Atmosfera fantastyczna, specjaliści wielkiej klasy i o wielkiej wyrozumiałości dla niektórych naszych pytań. Można bardzo dużo wiedzy uzyskać w tak krótkim czasie, a  i smakowitych wyrobów popróbować. Zdobytą wiedzę już stosuję w wyrobach przedświątecznych. Pozdrowienia dla wszystkich uczestników - pasjonatów dobrego jedzenia i oczywiście dla mistrzów ceremonii.

Atmosfera fantastyczna, specjaliści wielkiej klasy
Witaj Adamie na Forum - miło było Cie spotkać na kursie - :thumbsup:  :clap: 

Muskie - to ryba 🙃

• 1 miesiąc temu...

Proszę kolegów o przesłanie adresów email - jak ktoś chce dostęp do foto ;) 

Muskie - to ryba 🙃