Skocz do zawartości

Sebastiana potyczki z mięsem.


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 689
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Coppa dojrzewała 6 tygodni ,22% upadek masy .
w mojej opinii troche za krotko - coppa to specyficzne mieso wolno tracace wage ze wzgledu na zawartosc tkanki tluszczowej. Ponadto czy aparat foto czy faktycznie taki jest kolor miesa? 

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-571476
Udostępnij na innych stronach

A nie miało być 40% utraty?

 

Kto by tyle czekał  ;) .A tak na poważnie to mam jeszcze dwie wiec jedną musiałem ...

 

Stefan taki jest kolor ,fakt krótko ,troche posmakuję reszta w próżnie pójdzie .

Edytowane przez sebarod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-571477
Udostępnij na innych stronach

 

 

Coppa
Super przekrój  :thumbsup:  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-571598
Udostępnij na innych stronach

Boczek parzony w vacum przez 30h w 60st .Dopieszczony przez moment na grillu . Bajka .

 

                    post-45209-0-83987600-1508879845_thumb.jpg

 

                    post-45209-0-21010000-1508879886_thumb.jpg

 

                    post-45209-0-46561700-1508879921_thumb.jpg

 

Na jutro czeka trochę towaru do obróbki .

 

                    post-45209-0-48744600-1508880010_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-572418
Udostępnij na innych stronach

Boczek parzony w vacum przez 30h w 60st .Dopieszczony przez moment na grillu . Bajka .

 

                    attachicon.gifbocz1zm.jpg

 

                    attachicon.gifbocz2zm.jpg

 

                    attachicon.gifbocz3zm.jpg

 

Na jutro czeka trochę towaru do obróbki .

 

                    attachicon.gifszyna1zm.jpg

Nie rozumiem z tym vacum?Możesz mnie wytłumaczyć?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-572439
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie rozumiem z tym vacum?Możesz mnie wytłumaczyć?

 

Mogę... Włożyłem zasolony i obsypany przyprawami boczek w woreczek próżniowy ,poleżał tak dwa dni w lodówce .Potem powędrował do gara z wodą o temperaturze 60 st na 30 godzin.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-572442
Udostępnij na innych stronach

Sudżuk

Ostatnio w Bułgarii kupiłem sudżuk 50/50 z wołowiny i koniny. W pierwszej fazie próbowania zapach długo noszonych skarpet okrutny, ale smak bardzo dobry. Może to będzie jakąś inspiracją, chociaż u nas z koniną słabo. :)

[Dodano: 25 paź 2017 - 09:53]

Nie znalazłem lepszego zdjęcia ale wyglądał tak:

 

https://www.google.pl/search?biw=1280&bih=851&tbm=isch&sa=1&q=bulgarian+sud%C5%BCuk&oq=bulgarian+sud%C5%BCuk&gs_l=psy-ab.3...1869.3218.0.3939.20.9.0.0.0.0.104.440.7j1.8.0....0...1.1.64.psy-ab..15.0.0....0.cq0IXFcOtOk#imgrc=YbpGkl7A9rGOWM:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-572446
Udostępnij na innych stronach

ale z koniny? - nigdy

Są mądrzejsze narody w tej kwestii od naszego, najdelikatniej mówiąc. A psów nie jadam. :D  

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-572454
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chodzi o mądrość, to Chińczycy są najmądrzejsi - oni jedzą wszystko, psy też . Ale nie mieli ułanów, w naszym pojęciu tego słowa.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-572457
Udostępnij na innych stronach

 

Nie rozumiem z tym vacum?Możesz mnie wytłumaczyć?

 

Mogę... Włożyłem zasolony i obsypany przyprawami boczek w woreczek próżniowy ,poleżał tak dwa dni w lodówce .Potem powędrował do gara z wodą o temperaturze 60 st na 30 godzin.

 

Sous vide, tak nazywa się ta metoda gotowania. Watro o tym poczytać. Choć osobiście wolę wolne pieczenie tzw. pulled pork.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-572459
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ostatnio w Bułgarii kupiłem sudżuk 50/50 z wołowiny i koniny

 

Słoniny w nim nie było? Widziałem takie sudzuki całość mięsa zmielona na drobnym oczku ,ale to nie to ,wyglądu brak ,mamałyga. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-572469
Udostępnij na innych stronach

 

Ostatnio w Bułgarii kupiłem sudżuk 50/50 z wołowiny i koniny

Słoniny w nim nie było? Widziałem takie sudzuki całość mięsa zmielona na drobnym oczku ,ale to nie to ,wyglądu brak ,mamałyga. 

Pewnie można dodać do dwóch chudych mięs słoninę i zepsuć całe założenie chudości ale nie widzę sensu. Może po prostu widziałeś bliższe oryginałowi. Tam skąd pochodzi raczej też nie używali wieprzowiny ;).  Podałem jako ciekawostkę i jak się okazuje, bo poczytałem, że to bliższe oryginału. :)  To tyle w tym temacie, bo zaraz o 16 przeczytam. :)

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-572473
Udostępnij na innych stronach

Trochę wędzonego.

 

                   post-45209-0-81229500-1508966909_thumb.jpg

 

                   post-45209-0-79081300-1508966956_thumb.jpg

 

                  post-45209-0-65318700-1508966991_thumb.jpg

 

                   post-45209-0-96414300-1508967021_thumb.jpg

 

                   post-45209-0-70558900-1508967053_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/4/#findComment-572577
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.