Perszing37 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Nie jest fajny...... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 09 cze 2018 - 19:08]Wiecie czemu???? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 09 cze 2018 - 19:08]Bo nie mój Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-599811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Posiadam przerobioną chińska 15 l. nadziewarkę. Przeróbka polegała na wymianie przekładni ( przekładnia produkcji polskiej wzorowanej na firmie Dick ). Problemem w chińskiej nadziewarce jest szeroki cylinder ( 20 cm ), który stwarza bardzo duże opory przy gęstych farszach ( kabanosy, myśliwska etc ) oraz źle obliczona przekładnia.Po przeróbce przy nadziewaniu kiełbasy szynkowej nastąpiło rozwarstwienie tłoka ( wykonany z dwóch blach, delikatnie "zespawanych"). Podobny problem wystąpił u "Maniek96" przy użyciu napędu elektrycznego. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-599830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Panie i panowie będzie co ma być ,mam nadzieje że nie będzie tych wszystkich czarnych scenariuszy o których piszecie.Dziś na pierwszy ogień nadziewarką przerobiłem kilka kiełbasek grillowych oraz trochę krupnioka .Testy to żadne bo farsz lużny ,ale robota bajka... Farszu trochę wyszło ,poszło ponad pół kg soli Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-599888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Ładna porcyjka grillowej i krupnioka. Farszu trochę wyszło ,poszło ponad pół kg soli Czyli około 30kg farszu. Edytowane 10 Czerwca 2018 przez jac007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-599891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 10 Czerwca 2018 No i pięknie. Dwie rączki wolne i tak można działać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-599965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 3 Lipca 2018 Pięciomiesięczna coppa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 3 Lipca 2018 Piknie panoczku pilnie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) Pięciomiesięczna coppaLevel-mistrz Edytowane 3 Lipca 2018 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 3 Lipca 2018 Pięciomiesięczna coppa Pachnie mi z ekranu Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 3 Lipca 2018 Pleśnią.... Fujjjj Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 7 Lipca 2018 Gekochte Zwiebelmettwurst Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 7 Lipca 2018 No i gitara! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 7 Lipca 2018 Zwiebelmettwurst Wg jakiego przepisu robiłeś tę metkę? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 7 Lipca 2018 Znając jego to se czyjś zmodyfikowal Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 7 Lipca 2018 (edytowane) Wg jakiego przepisu robiłeś tę metkę? Poczytałem kilka przepisów pomieszałem i zrobiłem tak podgardle 50%boczek 25%karkówka 25%peklosól 2%cebula świeża 10%pieprz młotkowany 0,3%gałka 0,1%kminek mielony 0,05%kminek cały 0,1%rosół z parzenia mięs 15%Mięso peklowane 24h ,parzone do st półmiekkiego ,rozdrobnione na sitku 6mm,nadziane w jelita wp 32-34 ,parzone w75-80st do 68 wewnątrz batonów ,studzenie w zimnej wodzie. Edytowane 7 Lipca 2018 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 7 Lipca 2018 Talerz szczęścia -wędzona sielawa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 7 Lipca 2018 Wiesz czemu nikt nie skomentował? Bo wszyscy zazdroszczą.... Hehehe smacznego.... Gdyby nie to że gorąco to bym chciał na spróbowanie Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 7 Lipca 2018 wędzona sielawa Seba, jestem pod wrażeniem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 7 Lipca 2018 Dziękuje ,ale to przeca żaden wyczyn Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Mięso peklowane 24h ,parzone do st półmiekkiego Po co parzone? Edytowane 8 Lipca 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-602010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) A po co parzycie mięsa do krupnioka ? Po mojemu po to aby było miękkie, podczas parzenia w jelicie raptem to jakieś 25 min mieso by nie zmiekło... Dobrze prawie czy macie inne zdanie na ten temat ? Arku teraz doczytałem ... Po co ma kleić to taka jakby smarówka ,ukrojony plaster rozpada się pod nożem na kromce chleba . Edytowane 8 Lipca 2018 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-602027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 8 Lipca 2018 Teraz rozumiem.Ze zdjęcia wynikało że to jakaś kiełbasa. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-602030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 8 Lipca 2018 Fotka może mylić ... W przepisach słoikowych na ten wyrób ,wsad z surowego mięsa jest podawane 3 godzinne gotowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-602032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 8 Lipca 2018 Gekochte Zwiebelmettwurst To znaczy ugotowana metka cebulowa (kiełbasa o konsystencji metki). Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-602047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 8 Lipca 2018 Swietny Produkt parzony. W konsystencji zawiera wyczuwanie smalczyk oraz galaretke. ☺ Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-602049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.