Skocz do zawartości

Sebastiana potyczki z mięsem.


Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest fajny......

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

[Dodano: 09 cze 2018 - 19:08]

Wiecie czemu????

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

[Dodano: 09 cze 2018 - 19:08]

Bo nie mój :)

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-599811
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 689
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Posiadam przerobioną chińska 15 l. nadziewarkę. Przeróbka polegała na wymianie przekładni ( przekładnia produkcji polskiej wzorowanej na firmie Dick ). Problemem w chińskiej nadziewarce jest szeroki cylinder ( 20 cm ), który stwarza bardzo duże opory przy gęstych farszach ( kabanosy, myśliwska etc ) oraz źle obliczona przekładnia.

Po przeróbce przy nadziewaniu kiełbasy szynkowej nastąpiło rozwarstwienie tłoka ( wykonany z dwóch blach, delikatnie "zespawanych"). Podobny problem wystąpił u "Maniek96" przy użyciu napędu elektrycznego.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-599830
Udostępnij na innych stronach

Panie i panowie będzie co ma być ,mam nadzieje że nie będzie tych wszystkich czarnych scenariuszy o których piszecie.

Dziś na pierwszy ogień nadziewarką przerobiłem kilka kiełbasek grillowych oraz trochę krupnioka .Testy to żadne bo farsz lużny ,ale robota bajka...

 

 

                         post-45209-0-04345100-1528639371_thumb.jpg                              post-45209-0-91096900-1528639401_thumb.jpg

 

 

Farszu trochę wyszło ,poszło ponad pół kg soli  ;)

 

 

                        post-45209-0-19313900-1528639525_thumb.jpg                              post-45209-0-35500500-1528639553_thumb.jpg

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-599888
Udostępnij na innych stronach

Ładna porcyjka grillowej i krupnioka. :clap:

 

 

Farszu trochę wyszło ,poszło ponad pół kg soli

 

Czyli około 30kg farszu.

Edytowane przez jac007
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-599891
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Piknie panoczku pilnie. :thumbsup:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601727
Udostępnij na innych stronach

Pięciomiesięczna coppa

Level-mistrz :) Edytowane przez kostek61

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601732
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pięciomiesięczna coppa

Pachnie mi z ekranu   :tongue:  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601734
Udostępnij na innych stronach

Gekochte Zwiebelmettwurst

 

 

                    post-45209-0-03985600-1530964865_thumb.jpg                         post-45209-0-41488300-1530964895_thumb.jpg

 

 

                    post-45209-0-21938700-1530964928_thumb.jpg                         post-45209-0-23112900-1530964961_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601957
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zwiebelmettwurst

Wg jakiego przepisu robiłeś tę metkę? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601962
Udostępnij na innych stronach

Wg jakiego przepisu robiłeś tę metkę? 

 

 

Poczytałem kilka przepisów pomieszałem i zrobiłem tak 

 

podgardle  50%

boczek  25%

karkówka 25%

peklosól 2%

cebula świeża 10%

pieprz młotkowany 0,3%

gałka 0,1%

kminek mielony 0,05%

kminek cały 0,1%

rosół z parzenia mięs 15%

Mięso peklowane 24h ,parzone do st półmiekkiego ,rozdrobnione na sitku 6mm,nadziane w jelita wp 32-34 ,parzone w75-80st do 68 wewnątrz batonów ,studzenie w zimnej wodzie.

Edytowane przez sebarod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601965
Udostępnij na innych stronach

Wiesz czemu nikt nie skomentował? Bo wszyscy zazdroszczą.... Hehehe :) smacznego.... Gdyby nie to że gorąco to bym chciał na spróbowanie

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601984
Udostępnij na innych stronach

 

 

wędzona sielawa 

Seba, jestem pod wrażeniem  :thumbsup:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-601985
Udostępnij na innych stronach

Mięso peklowane 24h ,parzone do st półmiekkiego

 

Po co parzone? 

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-602010
Udostępnij na innych stronach

A po co parzycie mięsa do krupnioka ? Po mojemu po to aby było miękkie, podczas parzenia w jelicie raptem to jakieś 25 min mieso by nie zmiekło... Dobrze prawie czy macie inne zdanie na ten temat ? ;)

Arku teraz doczytałem ... Po co ma kleić to taka jakby smarówka ,ukrojony plaster rozpada się pod nożem na kromce chleba .

Edytowane przez sebarod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-602027
Udostępnij na innych stronach

Teraz rozumiem.Ze zdjęcia wynikało że to jakaś kiełbasa. :)

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-602030
Udostępnij na innych stronach

 

 

Gekochte Zwiebelmettwurst

To znaczy ugotowana metka cebulowa (kiełbasa o konsystencji metki). 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/18/#findComment-602047
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.