Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Sebastiana potyczki z mięsem.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
614 odpowiedzi w tym temacie

#601 sebarod

sebarod

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 463 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 06 sie 2019 - 16:00

Z makrelą nie ma problemu selgros ,makro tam jest prawie zawsze .



#602 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11029 postów

Napisano 06 sie 2019 - 16:48

Z makrelą nie ma problemu selgros ,makro tam jest prawie zawsze .

 

Tylko uważajcie bo tam jest , ale odmrażana do bezpośredniego spożycia



#603 sebarod

sebarod

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 463 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 06 sie 2019 - 17:07

Arek u nas chyba tylko taka ,bo niby jak aby była inna czyt świeża 



#604 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 06 sie 2019 - 17:45

Arek u nas chyba tylko taka ,bo niby jak aby była inna czyt świeża

Od jakiegoś czasu jest świeża, niepatroszona.

#605 sebarod

sebarod

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 463 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 06 sie 2019 - 18:13

Od jakiegoś czasu jest świeża, niepatroszona.

 

Makro? 



#606 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 06 sie 2019 - 18:18

Tak.
[Dodano: 06 sie 2019 - 19:18]
Znaczy, są dwa rodzaje. Nie wiem jak często bo na razie raz kupowałem.

#607 sebarod

sebarod

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 463 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 06 sie 2019 - 18:26

Oki ,dzięki ,podpytam jak tam będę .


[Dodano: 06 sie 2019 - 19:26]

Nie samą rybą człowiek żyje .Dziś kilka słoiczków ...

 

          Załączony plik  g1.jpg   148,19 KB   3 Ilość pobrań               Załączony plik  g2.jpg   73,57 KB   4 Ilość pobrań

 

 

          Załączony plik  g3.jpg   176,42 KB   4 Ilość pobrań               Załączony plik  g4.jpg   124,67 KB   4 Ilość pobrań



#608 paszeko

paszeko

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 493 postów
  • Miejscowośćruda slaska

Napisano 06 sie 2019 - 18:59

Najprościej jak się da

 
Jaki czas przed grillowaniem?
 

gdzie taki sklep masz?

Dziękuje bardzo.
 
Tychy - Mąkołowiec. To jest mała hurtownia ze sklepem. Bardzo dobrze zaopatrzona.
 
 Sklep i Hurtownia Beata i Krzysztof Bała




Adres: Mąkołowska 66, 43-100 Tychy








Godziny otwarcia





Otwarte ⋅ Zamknięcie: 16:00
 


[center]

[right] [/right]

[/center]

 



Telefon32 216 80 71



#609 sebarod

sebarod

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 463 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 07 sie 2019 - 18:25

Słonina ze stycznia ubiegłego roku i pizza ,oczywiście z nią .

 

 

          Załączony plik  s1.jpg   49,92 KB   6 Ilość pobrań               Załączony plik  s2.jpg   38,99 KB   7 Ilość pobrań

 

          Załączony plik  s3.jpg   62,92 KB   8 Ilość pobrań               Załączony plik  s4.jpg   47,49 KB   7 Ilość pobrań



#610 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 975 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 11 sie 2019 - 04:44

Pięknie sie komponuje, słonina jak szkiełko. 



#611 sebarod

sebarod

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 463 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 14 sie 2019 - 06:17

10 dniowy antrykot i pierwsze testy ,reszta bedzie nabierała "mocy" nadal.

 

 

                                                         Załączony plik  st5.jpg   59,12 KB   6 Ilość pobrań

 

          Załączony plik  st1.jpg   76,96 KB   6 Ilość pobrań               Załączony plik  st2.jpg   116,46 KB   7 Ilość pobrań

 

          Załączony plik  st3.jpg   68,08 KB   4 Ilość pobrań               Załączony plik  st4.jpg   49,56 KB   4 Ilość pobrań



#612 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 975 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 14 sie 2019 - 19:00

I jak wrażenia smakowe?.



#613 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5136 postów

Napisano 14 sie 2019 - 23:02

10 dniowy antrykot i pierwsze testy ,reszta bedzie nabierała "mocy" nadal.

 

Sezonujesz surowe ?  - moje dzieci też sezonują ale w innym zakątku świata gdzie wołowina wygląda inaczej niż u nas . Ten kawałek miał wyjściowo 9,5 kg.

 

Załączony plik  67404144_1188325814624472_3058862690165325824_n.jpg   85,07 KB   3 Ilość pobrań

 

Załączony plik  66771389_692501137847720_3411480248196268032_n.jpg   74,91 KB   2 Ilość pobrań

 

Załączony plik  67342496_2780495621980865_4000031058560024576_n.jpg   46,08 KB   2 Ilość pobrań


Użytkownik chudziak edytował ten post 14 sie 2019 - 23:03


#614 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6783 postów

Napisano 15 sie 2019 - 05:53

,reszta bedzie nabierała "mocy" nadal
Sezonowana wołowina - inny poziom smaku - Gratulacje . Przy czym osobiście dla mnie pomiędzy 6 tygodniową a 12 tygodniową nie ma już przepaści smakowej - owszem jest różnica ale....

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#615 sebarod

sebarod

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 463 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 15 sie 2019 - 10:07

Sezonujesz surowe ?

 

Tak oczywiście ,że surowe .Wołowina z Twojej fotki to przepaść pomiędzy ta naszą ,ale jak sie nie ma...

 

Sezonowana wołowina - inny poziom smaku - Gratulacje

 

Dzięki Muski  .Robię to pierwszy raz zobaczy się co z tego wyjdzie ...






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych