Muski Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 19 Czerwca 2023 o to to Todek , po tym 1000 kg nauczysz się puszkować profesjonalnie . Może machnąć je na zlocie - będzie kilkadziesiąt osób na kursie , to pójdzie migiem Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-839613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 19 Czerwca 2023 (edytowane) Ja jestem fanem gołąbków , to któreś kilo mogę przytulić Edytowane 19 Czerwca 2023 przez Yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-839617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirmordzia Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 11 Lipca 2023 Witam to moj pierwszy post tutaj choc czytam te forum od dlugiego czasu:) szukam i poki co bez powodzenia sprawdzonego najlepiej przepisu na wedzone malze, omulki. Smakowalem je niedawno w Kolobrzegu i po prostu mnie zachwycily. Internet jakos biedny jest w akurat tego typu przepis lub moze ja niedokladnie szukalem niemniej nie trafilem. Gdyby ktos sie podzielil badz choc naprowadzil to bede wdzieczny. Dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-843938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 11 Lipca 2023 Nie obiecuję, ale postaram się coś załatwić. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-843941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 11 Lipca 2023 Godzinę temu, sirmordzia napisał(a): wedzone malze, omulki. Przede wszystkim musisz oczyścić, otwarte odrzucić ! - Zagotować z ulubionymi przyprawami Nie dłużej niz 4 /duże 5/ minut - wyjąć , ostudzić - powinny się otworzyć- zamknięte odrzucić . Odcedzić , przedmuchać wentylatorem . Na siatce poukładać , podgrzać w wędzarni w 40 st ok 30 min , puścić dym na ok 45 min 40 st. gotowe. Super świeże z morza czy oceanu wędzą na siatkach w temp ok 60 st kilkanaście minut od otworzenia . Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-843948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirmordzia Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 11 Lipca 2023 Dziekuje i z pewnoscia dam znac jak to finalnie wyszlo:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-843953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 12 Lipca 2023 W dniu 19.06.2023 o 17:20, Muski napisał(a): Todek , po tym 1000 kg nauczysz się puszkować profesjonalnie . Może machnąć je na zlocie - będzie kilkadziesiąt osób na kursie , to pójdzie migiem No tak tak.🙂Ale Mirek musi jeszcze odnaleźć proces technologiczny tych gołąbków. 1 Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-844022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 12 Lipca 2023 Aby to wszystko było jak powinno, muszę zeskanować i wrzucić cały ten poradnik. Jednak nie w tej chwili. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-844149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 12 Lipca 2023 4 godziny temu, Maxell napisał(a): Aby to wszystko było jak powinno, muszę zeskanować i wrzucić cały ten poradnik. Jednak nie w tej chwili. Mirek, to choć ten jeden przepis.🙂 Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-844246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 12 Lipca 2023 Tam jest ok. 700 stron w tabelach porozrzucane. Trzeba przewalić wszystko na forum. Teraz jestem wyłączony praktycznie z działalności, gdyż pracujemy nad dostosowywaniem forum do naszych wymogów. Obiecałem już, że poradnikiem zajmę sie w pierwszej kolejności. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-844258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirmordzia Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 15 Lipca 2023 Co za poradnik, ze tak niesmialo zapytam? Mozna autora i tytul? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-844843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 18 Lipca 2023 Ja gotowałem małże w wodzie z dodatkiem wina. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-845466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 30 Lipca 2023 Mam do zagospodarowania trochę tłustej cielęciny i filety drobiowe . Chciałbym wysmyczyć trochę kiełbasy . Szukam przepisu . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-848233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Muszę ugotować około 50 l grochówki. Pytanie. Ile tak około muszę przygotować składników:'? Kości, boczku, kiełbasy, warzyw, ziemniaków, grochu. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 grochówka - 100 litrów Składniki : 15 kg połówek grochu 10 kg wędzonej kiełbasy - do zesmażenia 10 kg wędzonego boczku - do zesmażenia 15 kg żeberek wieprzowych - do wywaru 5 kilo marchwi 7,5 kilo ziemniaków 50 szt pietruszki 10 dużych selerów 20 główek czosnku albo 200 ząbków 25 szt cebuli - do zesmażenia 50 liści laurowych 40 łyżek majeranku 100 ziaren angielskiego ziela pieprz (?) sól (?) szyszki (?) liście dębu (?) Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 (edytowane) Mirek, a ile do tego wody? Tak około, na początek. Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Nie wiem. Znalazłem taki zestaw na forum. Wklep w wyszukiwarkę grochówka i poszukaj. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 13 minut temu, Todek napisał(a): na początek. Zapewne z 50% Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 2 minuty temu, Muski napisał(a): Zapewne z 50% Myślę, że więcej to dopiero oceni po zalaniu pierwszego wsadu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 (edytowane) 8 minut temu, Grzewlod napisał(a): Myślę, że więcej Zwróć uwagę na wagę i ilość wsadu , a taka grochówka zwykle gęsta jest. Pamiętać o gałązce jałowca 😉 Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Po prostu dopełnia się do pożądanej objętości z delikatnym zapasem na odparowanie - w zależności w czym będzie gotowana. Przy 50 l grochówki - to nie apteka - trzeba regulować do preferowanej gęstości - na koniec jeszcze raz "dosmaczyć". 1 Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pm Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Przyjmuje się, że na każde 0,5 kg grochu potrzeba 2-3 litrów wody. Sam gotując podobną porcję zacząłem od 50 l i musiałem później dodać wody. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 4 minuty temu, Wirus napisał(a): Po prostu dopełnia się do pożądanej objętości z delikatnym zapasem na odparowanie - w zależności w czym będzie gotowana. Przy 50 l grochówki - to nie apteka - trzeba regulować do preferowanej gęstości - na koniec jeszcze raz "dosmaczyć". Todek, lepiej nie mogłeś trafić. Wirus wie, co pisze. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 9 minut temu, Wirus napisał(a): Po prostu dopełnia się do pożądanej objętości z delikatnym zapasem na odparowanie Dokladnie to samo miałem na myśli wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Todek, może Kazik55 pomoże? Na zlotach robi super grochóweczkę i to właśnie w takich ilościach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/13/#findComment-849817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.