piksiak Opublikowano Wtorek o 06:53 Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano Wtorek o 06:53 Suszone, całe, krojone, przecier, kiszone? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/19/#findComment-1033816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano Wtorek o 07:01 Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano Wtorek o 07:01 7 minut temu, piksiak napisał(a): całe, krojone, Chętnie całe lub krojone Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/19/#findComment-1033820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano Wtorek o 07:16 Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano Wtorek o 07:16 Ja robię najpierw przecier . Potem całe pomidory obieram ze skórki (wrzątek na ok. 30 s potem w zimną wodę). Zalewam gorącym przecierem i pasteryzacja 10 minut. A krojone to też obieram ze skórki, kroję w większą kostkę - taki pomidor typu lima to na ćwiartki i potem na pół, i gotuję tak z 5 minut maks żeby się nie rozpadły i gorące wlewam do słoików i tych już nie pasteryzuję. Odwracam do góry nogami słoiki. Można posolić je będą trwalsze (tak z 5-10 g na kg pomidorów). 1 Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/19/#findComment-1033823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.