szrekPL Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 27 Listopada 2024 Ja planuję powędzić 3 dni po 8h Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14846-niemcy-schinkenspeck-przepis-na-rarytas/page/17/#findComment-971460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 27 Listopada 2024 Reasumując, stosuje 3,5% Chrisale (sól morska otoczkowana peklująca) na kilogram mięsa i 21 dni peklowania, po 4 dniach należy odlać osocze i peklować dalej. Po peklowaniu sprawdzić nożem nacinając w najgrubszym miejscu i ocenić kolor i stan peklowania? Wyjąć z lodówki osuszyć, ogrzać w temp pokojowej i do wędzarki. Minimum 2 dni po 8h z przerwami co 24h . Zgadza się ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14846-niemcy-schinkenspeck-przepis-na-rarytas/page/17/#findComment-971461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.