Mariusz7 Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 28 Października 2018 Dobrze,że wczoraj wędzili,bo przy dzisiejszej pogodzie mogło by być różnie Boczek b/s 4kg Mięso z golonki 1kg Boczek krojony w kostkę ok 3cmMięso z golonki 2-3 razy na sitku 2.7mmPeklowanie 48hPrzyprawy na 1kg:Czosnek 10gPieprz czarny 2gPieprz biały 1gGałka 0.5gZiele angielskie 0.5g.Po peklowaniu wszystkie przyprawy lądują do boczku +300ml wody,wyrabianie do dokładnego wymieszania składników. Z mięsa z golonki i 100ml wody wyrabiamy klej,łączymy oba mięsa i wyrabiamy do kleistości. Nadziewanie w osłonki białkowe 55mm,osadzanie 12h w chłodnym,wędzenie do koloru i parzenie do 72 wewnątrz batonu. Po parzeniu do zimnej wody i stygnięcie na powietrzu To to "białe" zależy jaki kto boczek kupi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-611209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 28 Października 2018 Dziękuję,fantastyczna kiełbasa i chyba mocno czosnkowa.W jakiej formie dodałeś czosnek? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-611211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 28 Października 2018 Lubię czosnek przeciśnięty przez praske,chociaż zazwyczaj czosnek blenduje w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-611212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 28 Października 2018 Pięknie zwędzone. Kiełbasa na pewno smaczna i warta wypróbowania. Przekrój wiele mówi oo smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-611213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 28 Października 2018 Super pomysł na boczuś w osłonce , Smaczne musi być bo boczki to najlepsze kawałki ze świnki. Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-611220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 29 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 29 Października 2018 w tym roku także takie fanty przywiozłem z wakacji,jadł ktoś z Was? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-611335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 1 Października 2019 Z dzisiejszego wędzenia,nic specjalnego,ale wątek trochę podupadł więc dodaje kiełbasa z dzikiem,polędwica i boczki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-642102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 1 Października 2019 Klasa światowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-642107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 2 Października 2019 Apeycznie i pieknie wyglada Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-642131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 8 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 8 Października 2019 Dzisiaj kisimy,na początek 30kg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-642607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 8 Października 2019 O kurczę, przypomniałeś mi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-642609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emka24 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 8 Października 2019 Zastosowałem się do Twoich rad,odnośnie parzenia wędlin w zamkniętych workach,próbowałem na boczku,gdyż parzę go na czas,jestem zadowolony z efektów,dzięki ! Gdzie można przeczytać te rady? Cytuj emka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-642610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 9 Października 2019 Rady dostałem na priv. Chodziło o ciemniejące wyroby po parzeniu.[Dodano: 09 paź 2019 - 06:17]O kurczę, przypomniałeś mi. Mnie rok temu nikt nie przypomniał i zostałem bez kapusty na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-642653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 4 Lutego 2020 Kiełbasa wieprzowo-indycza Mięso zakupione: 2 uda z indyka bez kości,2kg lopatki,1.5kg podgardla. po klasyfikacji uzyskałem:3kl z indyka i wieprzowa 1.3kg1kl z łopatki i indyka 1.5kg2kl 2.2kg3g pieprzu na kilogram0,5 gałki na kilogram0.5 ziela na kilogram3g czosnku na kilogram.Mielenie :1kl na 16mm2kl na 8mm3 kl-dwókrotnie na 3mmKiełbasa wędzona i dopiekana w wędzarni do 72 stopni w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-656003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 4 Lutego 2020 Bez soli i peklowania? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-656005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 4 Lutego 2020 Peklowanie standardowo 48h,18g na 1 kg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-656006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 5 Lutego 2020 Wygląda bardzo smacznie, z indykiem jeszcze nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-656125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 8 Lutego 2020 Ja również,to moja pierwsza kiełbasa z mięsem indyczym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-656436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Dzisiaj trochę wędzonek i sloików. Boczek na mokro,parzony,oraz mielonka wieprzowa z dodatkiem 20%wody i 5%skrobi. Mięso mięciutkie,można rozsmarowywać na kanapce Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-664403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-664407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Fotografem nie jestem,ale smak,to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-664563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mamona Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Ladnie toto wyglada, mozna przepis? Abo chociaz z czego i ile ta mielonka?Osobiscie stosuje 3% skrobii, chyba Arek tak radzil. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-664574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 (edytowane) Wzorowałem się na przepisie Jacka.WMięso jakiego użyłem to szynka,boczek i karkówka. Peklosól,2g pieprzu czarnego na kilogram,3g czosnku na kilogram,1g gałki na kilogram. Pasteryzacja 2 razy,pierwszego dnia 45min,drugiego dnia 25 min,dodałem także po plaskiej lyżeczce żelatyny na wierzch mięsa. Edytowane 24 Kwietnia 2020 przez Mariusz7 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-664604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Magiczna przemiana ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-664795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Sloninka konserwowa,z papryką wędzoną. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/3/#findComment-664858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.