Maxell Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 19 Lutego 2009 Oj Kolego, kłania się wyszukiwarka. :grin: Tutaj masz odpowiedź http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=206 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 19 Lutego 2009 Wielki dzięki ale jakoś o niej zapominam :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 19 Lutego 2009 Kurcze albo nie rozumiem tej tabelki , lub nie ma możliwości przetrzymania krwi do soboty :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 19 Lutego 2009 Krew możesz zamrozić, albo wlać do osłonki poliamidowej, sparzyć i przechować kilka dni w lodówce. Potem taką sparzoną zmielić na drobnym sitku i dodać do kaszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 19 Lutego 2009 maly-maly, śmiało dawaj krew do zamrażarki Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 19 Lutego 2009 Wielki dzięki za informacje , teraz tylko byle do soboty i pierwsza produkcja kaszaneczki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 19 Lutego 2009 Możesz też wlać do słoika, potrzymać godzinę we wrzątku i w chłodnym miejscu wytrzyma Ci 2 tygodnie. Jak mam przetrzymać dłużej to po takiej obróbce wkładam do torebki od szynkowaru i do zamrażarki.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 19 Lutego 2009 Przy takich temperaturach możesz śmiało postawić w słoju,pojemniku na zewnątrz i nic jej nie będzie . Ja gdy biorę z uboini to tez jest to praktycznie taki skrzep trzeba go roztrzepać lub najlepiej przepuścić przez maszynkę i jest wszystko OK Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 19 Lutego 2009 Ja ostatnio też biorę z ubojni, i jak jest skrzep, to traktuję ją blenderem. I też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 19 Lutego 2009 Witam maly-maly, śmiało dawaj krew do zamrażarki Ja to praktykuję i jestem bardzo zadowolony . Ostatnio miałem chyba rok zamrożoną i była super . :!: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 22 Maja 2009 Witam.A może ktoś mi podpowie w jakiej proporcji miesza się krew suszoną z wodą i czy zimną czy ciepłą.Jutro przymierzam się do pierwszej kaszanki i mam jeszcze jeden problem.W jakiej ilości dodaje się krew w stosunku do kaszy. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 22 Maja 2009 Witam. Miro kiedyś pisał: Dawkowanie krwi suszonej to od 1,5-2kg na 10 litrów wody. Rozpuszczanie w zimnej wodzie. Miro Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 22 Maja 2009 Może np .tu znajdziesz odpowiedz na nurtujące Cię pytanie https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=8621#8621 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 22 Maja 2009 Temperatura wody 20-25 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 22 Maja 2009 A jak Wam się udaje rozpuścić krew w proszku ?Czy komuś się to udało bez użycia malaksera? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 22 Maja 2009 A jak Wam się udaje rozpuścić krew w proszku ? Czy komuś się to udało bez użycia malaksera? Nigdy nie próbowałem.Od razu do termomixa i potem na sitko :smile: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 27 Maja 2009 Pięć minut mieszania i po kłopocie, dla pewności przelewam wszystko przez sitko ale jeszcze mi się nie zdarzyło żeby zrobiły się jakeś grudki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 27 Maja 2009 Straszny, jaka temperatura wody ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 27 Maja 2009 Woda o temp. pokojowej, dosypuje pomału suszoną krew i roztrzepuje "trzepaczką" Na początku tworzą się dziwne skrzepy ale po kilku minutach jest ok. [ Dodano: Sro Maj 27, 2009 5:59 pm ] 1000/7 = ~ 143g suszu 1000-143 = 857g płynu... i tych proporcji się trzymam Abratek, wielkie dzięki za dokładne przeliczenie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 27 Maja 2009 Abratek, wielkie dzięki za dokładne przeliczenietylko trzeba pamiętać że to było wyliczenie dla suszu krwi o wydajności 7litrów z kilograma - ostatnio omawialiśmy na forum tę na 14 litrów Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 27 Maja 2009 Problem z tym, że nawet w hurtowni gdzie kupuje susz nie wiedzą jaka jest wydajność :shock: Jest dosyć tania ( 10zł 1 kg ) więc przyjąłem, że wydajność jest na 7litrów. Najważniejsze, że kaszanka wychodzi super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 27 Maja 2009 Najważniejsze, że kaszanka wychodzi super !i to jest to :grin: póki nie masz problemu nie trzeba się martwić Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 27 Maja 2009 Straszny jeżeli możesz daj namiary na tą hurtownie. Cytuj POZDRAWIAM JASIU52 ........................................ważne to dobrze zadymić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 27 Maja 2009 Bastisz, jest na stonie głównej: Sklep w częstochowie - 2007-03-11 10:27:08 Sklep na ul.Niewielkiej, boczna od Bór na której kiedyś były zakłady mięsne. Sprzedają detalistą, niskie ceny np 1kg peklosoli kosztuje tylko 1 zł. Firma nazywa się Profit niestety nie znam nr telefonu. Polecam autor: ~duduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 4 Listopada 2009 Gdy krew uzyskana z uboju była wykorzystywana w wyrobie wędlin to ją badano. A jak jest teraz? Bada się krew? Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.