Skocz do zawartości

zijon

Rekomendowane odpowiedzi

Oj Kolego, kłania się wyszukiwarka. :grin: Tutaj masz odpowiedź http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=206

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Witam

 

 

maly-maly, śmiało dawaj krew do zamrażarki

Ja to praktykuję i jestem bardzo zadowolony . Ostatnio miałem chyba rok zamrożoną i była super . :!:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
Witam.A może ktoś mi podpowie w jakiej proporcji miesza się krew suszoną z wodą i czy zimną czy ciepłą.Jutro przymierzam się do pierwszej kaszanki i mam jeszcze jeden problem.W jakiej ilości dodaje się krew w stosunku do kaszy.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może np .tu znajdziesz odpowiedz na nurtujące Cię pytanie https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=8621#8621

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Woda o temp. pokojowej, dosypuje pomału suszoną krew i roztrzepuje "trzepaczką"

Na początku tworzą się dziwne skrzepy ale po kilku minutach jest ok.

 

[ Dodano: Sro Maj 27, 2009 5:59 pm ]

1000/7 = ~ 143g suszu

1000-143 = 857g płynu

... i tych proporcji się trzymam

 

Abratek, wielkie dzięki za dokładne przeliczenie :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Abratek, wielkie dzięki za dokładne przeliczenie

tylko trzeba pamiętać że to było wyliczenie dla suszu krwi o wydajności 7litrów z kilograma - ostatnio omawialiśmy na forum tę na 14 litrów :cool:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Najważniejsze, że kaszanka wychodzi super !

i to jest to :grin:

póki nie masz problemu nie trzeba się martwić

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bastisz, jest na stonie głównej:

 

Sklep w częstochowie - 2007-03-11 10:27:08

Sklep na ul.Niewielkiej, boczna od Bór na której kiedyś były zakłady mięsne. Sprzedają detalistą, niskie ceny np 1kg peklosoli kosztuje tylko 1 zł. Firma nazywa się Profit niestety nie znam nr telefonu. Polecam

autor: ~duduś

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.