Bagno Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 4 Listopada 2009 Gdy krew uzyskana z uboju była wykorzystywana w wyrobie wędlin to ją badano. A jak jest teraz? Bada się krew?Jaki rodzaj badania masz na myśli? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15143-krew/page/3/#findComment-86472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 1 Marca 2018 Właśnie robię czarne i się okazało że mam mało krwi mrożonej. Czy można krew świeżą zamrożoną mieszać z krwią suszoną ? Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15143-krew/page/3/#findComment-590480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) świeżą zamrożoną mieszać z krwią suszoną ?najpierw rozpuszczasz suszoną 1-10 lub 11 lub 14 w zależności od stężenia na opakowaniu-i potem możesz mieszać Edytowane 1 Marca 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15143-krew/page/3/#findComment-590481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widan Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 12 Marca 2018 Pytanie do wielkich tego forum. Kupiłem dzisiaj osierdzie i krew z ubojni na kaszanke, pani w ,,okienku,, powiedziała że krew jest z soboty , dziś jest poniedziałek, czyli minęły 2-3 dni od ubicia ,,blondyny,,.Co z tym fantem zrobić , dodam że butelka była schłodzona po przyniesieniu więc gdybam że stało to gdzieś w chłodni. Czy krew ma swoją przydatność do spożycia? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15143-krew/page/3/#findComment-591814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 12 Marca 2018 (edytowane) Z tego co pamiętam to krew powinna być zużyta bezpośrednio o ile nie została wcześniej zakonserwowana.Nie wiem czy trzy dni to znaczy bezpośrednio.Ja używam krwi świeżej z danego dnia po odwłóknieniu, albo pozyskanej w danym dniu i od razu zamrożonej.W posiadanej literaturze nie znalazłem terminu przydatności krwi, ale zasięgnąłem języka i otrzymałem odpowiedź że 48 h. Edytowane 12 Marca 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15143-krew/page/3/#findComment-591824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.