zbig3133 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 27 Lutego 2011 A coś dla "duszy", nic do czytania nie "wymyśliłeś" ? Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-149143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 27 Lutego 2011 No niestety praca nie pozwala :rolleyes: :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-149147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 16 Marca 2011 Moje ostatnie trzy pęteczka kiełbaski z dzika od pół roku wiszące nad kuchnią :smile: :smile: Jeszcze trochę i będzie nimi można kotlety rozbijać :lol: :lol: :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 18 Marca 2011 W ramach treningu przed prawdziwą robotą! :devil: Już ich tyle nie ma bo dzieciaki wcinają! :grin: Zapomniał bym, są to dietetyczne parówki drobiowe, jakby kto nie zajarzył :rolleyes: Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzeslawFabrycki Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 18 Marca 2011 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Czecho Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 18 Marca 2011 trzy pęteczka kiełbaski z dzika od pół roku wiszące nad kuchniązibi187, coś w spaniałego te kiełbaski,Ja bym tyle nie wytrzymał :lol: podziwiam Cię :clap: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 18 Marca 2011 Moje ostatnie trzy pęteczka kiełbaski z dzika od pół roku wiszące nad kuchnią A po co wiszą tyle nad kuchnią? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 18 Marca 2011 A po co wiszą tyle nad kuchnią? Żeby było co rzuć :grin: :grin: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 19 Marca 2011 Właściciele własnych zębów czują się uradowani. Obrazek Ja jeszcze mam swoje ( nie wiem jak długo) dla tego cieszę się tym smakiem. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 19 Marca 2011 Moje ostatnie trzy pęteczka kiełbaski z dzika od pół roku wiszące nad kuchnią :smile: :smile:potraktuj je jako dekoracje kuchni :wink: Zampone od kol.Bagno dostałem na III zlocie i mam po dziś,leży sobie na kolumnie i straszy zmumifikowane :grin: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c4959f275c1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 19 Marca 2011 Eee no ! bajka :lol: Da się to zjeść ? Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 26 Marca 2011 A tutaj moja improwizowana a'la żywiecka po rozmrożeniu wisiała trzy tygodnie na kuchnią :smile: Do momentu rozkrojenia przeze mnie nikt nie ruszał Powiedziałem, że musi wisieć długo, bardzo długo :lol: :lol: i uwierzyli. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-154085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 28 Marca 2011 Pierwsza polędwica a'la parmeńska po przekrojeniu. A smak :thumbsup: :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-154396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Tu jeszcze jedna improwizacja :lol: :lol: 0,5kg boczku, 0,2kg mięska z udka indyka, o,3kg wątróbki drobiowej, 3 żołądki indycze, 2 cebulki, 2 ząbki czosnku, 1 jajco, 1 bułka czerstwa, pęczek pietruszki, przyprawy- pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól, (i co tam kto chce do smaku) wg. uznania i gustu :lol: Mięsko zapeklowałem dając 16g/kg peklosoli. wątróbkę delikatnie przesmażyłem wraz z cebulką i całymi ząbkami czosnku. Żołądki pokroiłem w drobną kostkę (5x5mm), pozostałe składniki zmieliłem na Zelmerku na sitku nr 3. Natkę posiekałem. Wszystko mieszamy doprawiając do smaku. Do tej pory takim farszem napychałem skórki z szyje gęsich i indyczych. Teraz coraz trudniej je zdobyć i napełniłem osłonki poliamidowe. Osobiście dołożyłem 3 łyżeczki żelatyny do farszu bo lubię jak w osłonce jest odrobina galaretki. Tak wyglądają batony wewnątrz po sparzeniu 50 min w temp. 75'C Wyszła całkiem niezła kiełbaska do chlebka, który wczoraj upiekłem :lol: :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-155285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 I to jest to - tak też improwizuję , tyle że napełniam w barierówki jak tylko parzę , a w inne gdy podwędzam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-155286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Dla mnie tak :lol: Bo jak napełnię szyjki to zapiekam a nie parzę, a to chyba jest różnica co ? zwłaszcza, że jest tam jajco, natka pietruszki i czerstwa bułka. Może się mylę :mellow: nie wędziłem jeszcze takich specyfików. Możesz napisać czy taki farsz i o takim składzie można też wędzić ? Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-155288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Ja jako zagęszczacza nie dodaję bułki lecz dwie łyżki kaszy mannej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-155290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Ja jako zagęszczacza nie dodaję bułki lecz dwie łyżki kaszy mannej. A widzisz :shock: mama mi podała taki przepis i tak zrobiłem :lol: :lol: [ Dodano: Wto 05 Kwi, 2011 20:40 ] Ogólnie to najlepiej jest nadziać skórki z szyjek, ale najpierw muszę je zdobyć :lol: :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-155291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Sobotnia kaszaneczka i 2 kg bułczanki Cytuj „Idąc utartą drogą, wiesz czego się spodziewać.Idąc nowym szlakiem, odkrywasz nowe możliwości” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-156294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madej Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Moje suszone wędliny, schab i boczek. pozdrawiam [ Dodano: Pon 11 Kwi, 2011 17:26 ] I jeszcze sobotnia dłubaninka: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-156326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Dłub, dłub dalej, bo ładnie Ci idzie... Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-156350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Witajcie, zrobiłem dla córki serdelki. Okazało się że od razu cała rodzina lubi. Wygląd i przekrój pozostawia wiele do życzenia, ale najważniejsze że wszystkim smakowało. Robiłem jeszcze krakowską ale sie rozeszła nim zdążyłem zrobić foty. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-163685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 19 Czerwca 2011 vlodiWidzę,że nauka nie poszła w las (chociaż mieszkasz koło lasu) Bardzo ładne wyroby i napewno smaczne.Szkoda,że nie wiedziałem wcześniej bo wczoraj byłem w Szczytnie i bym do Ciebie wpadł na te serdelki. :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-163690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 19 Czerwca 2011 vlodi Widzę,że nauka nie poszła w las (chociaż mieszkasz koło lasu) Bardzo ładne wyroby i napewno smaczne. Szkoda,że nie wiedziałem wcześniej bo wczoraj byłem w Szczytnie i bym do Ciebie wpadł na te serdelki. :grin:Nie mają porównania z tymi z kursu. Wiadomo - tamte wykonane pod okiem mistrzów. Córka innych nie chce jeść :thumbsup: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-163694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Poledwica suszona z kolendrą i pieprzem wg; receptury kolegi Tadzia super zwłasza, że zrobona została w 8 dni !!! Tadziu :clap: dzięki za przepis, a oto fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-164807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.