Biotit Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #526 Opublikowano 13 Października 2011 Ja również do salcesonu dodaję serca, jednak zawsze farsz pakuję do żołądka lub kątnicy. Tutaj polamidom mówię NIE :devil: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #527 Opublikowano 13 Października 2011 do salcesonu dodaję serca Ja też tylko mielone i to drobno. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #528 Opublikowano 13 Października 2011 Jak napisałem ze dodałem serca to mi napisano ze błąd ? :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #529 Opublikowano 13 Października 2011 Jak napisałem ze dodałem serca to mi napisano ze błąd Napisałem cyt: I to moim zdaniem był błąd. Podkreśliłem to co napisałem .Możesz mieć inną opinię Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #530 Opublikowano 13 Października 2011 ak napisałem ze dodałem serca to mi napisano ze błąd ?Karol to jest salceson,co masz to dajesz,możesz dać ozorki wp.,pręge,nawet żołądki,serca drobiowe,bardzo dobra jest łopatka wp. " od grzebienia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #531 Opublikowano 13 Października 2011 Oto rezultat:Karolu wszystko na Twoich fotkach wygląda apetycznie, może salceson trochę luźny ale to kwestia ścisku :grin: A co dotyczy składników to już inna sprawa, jak napisał Marek z Bielska. :thumbsup: :clap: :grin: A ja do wszystkiego , co robię ''dodaję serca''... swojegono to widać po Twoich wyrobach. :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #532 Opublikowano 14 Października 2011 Polędwica a'la łososiowa powinna być wędzona na zimno tzn. max 30°C a lepiej niżej np. 25°C Następnym razem będę starał się trzymać taką temperaturę im bardziej ze już robi się co raz chłodniej :grin: to jest tylko a`la moja pierwsza a'la łososiowa im dalej tym to a'la chcę likwidować :grin: ale 30C to wg mnie max dzięki i pozdrawiam wszystkich :grin: P.S. smak tej polędwicy bdb :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe60 Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #533 Opublikowano 14 Października 2011 Może się okazać ze teraz będę "robił" za adwokata diabła :devil: , ale trudno ... kto pyta nie błądzi. Przepis na polędwicę łososiową Ligawy (jak dla mnie to to ona jest zarówno a'la polędwica, jak i a'la łososiowa ale to pikuś) nie daje mi spokoju, coś mi tutaj nie pasi!Biega o proce wędzenia. Czas i temperatura wędzenia (2 x po 12 godz. w ok. 25 C) bardziej mi podpada pod wędzenie zimnym dymem, ale jeżeli tak to do tej pory żyłem w przekonaniu ze jest to proces długotrwały, wg różnych źródeł chyba 10 do 15 dni po kilka godzin dziennie?Sceptyk mógłby to być może nawet podciągnąć pod wędliny dojrzewające ale to również nie pasuje do znanych receptur. Co więc decyduje że schab .. sorki! polędwica łososiowa po 2-3 dniach nabiera właściwości przydatności do spożycia? o co kaman? :question: Cytuj Świat jest niebezpiecznym miejscem nie z powodu tych, którzy czynią zło, ale z powodu tych, którzy na to patrzą i nie czynią nic.Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #534 Opublikowano 14 Października 2011 Przepis na polędwicę łososiową Ligawy (jak dla mnie to to ona jest zarówno a'la polędwica, jak i a'la łososiowa ale to pikuś)Hmm. Przecież sama nazwa mówi, iż jest to przepis autorski. Co do wędzenia zimnego; na ten temat napisano na tym forum i stronie sporo wartościowych stron. Warto poczytać. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #535 Opublikowano 15 Października 2011 Dziś wolna sobota więc nie można było siedzieć bezczynnie w domu więc trochę powędziłem polędwice i polędwiczki. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #536 Opublikowano 15 Października 2011 Wędził dziś i chciał się pochwalić , bo jest czym . Jutro nóż inaczej utnie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #537 Opublikowano 15 Października 2011 trochę powędziłem polędwice i polędwiczki. Ładnie mi trochę.... :wink: Jak dla mnie to bardzo apetycznie to wszystko wygląda... :thumbsup: Nawet mi nie przeszkadza że nóż słabo naostrzony jak pisze pis... :tongue: Karolu :clap: :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #538 Opublikowano 15 Października 2011 Jutro nóż inaczej utnie :wink: Jak będzie jeszcze miał co uciąć . karolszymczak, :clap: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #539 Opublikowano 15 Października 2011 Jak będzie jeszcze miał co uciąć .Oj będzie , bo takich ilości się nie zjada na ciepło. Wędlinki muszą "dojrzeć " w lodówce , by się dobrze kroiły .pis67 zapodaj fotkę białej kiełbasy idealnie ukrojonej :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #540 Opublikowano 19 Października 2011 dziś zrobiłem żurawinę do mięs przepis według Magii Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #541 Opublikowano 20 Października 2011 Bardzo ładnie wygląda ta żurawinka :thumbsup: :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #542 Opublikowano 22 Października 2011 Witam wszystkich,wczoraj trochę zadymiałem :grin: przepis na kiełbaskę mam od Pana Grzegorza5659(dzięki wielkie Panu Grzegorzu) i trochę dodałem od siebie :grin: popełniłem błąd, kupując czosnek w sklepie, a nie na targowisku u znajomego(czosnek okazał się za mało czosnkowy :sad: chociaż i próbowałem farsz przed nadziewaniem ale nic,moja LP powiedziała ze bym nie szukał dziury w całym :grin: przekrój będzie później :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #543 Opublikowano 22 Października 2011 wklejam kiełbasę w przekroju :thumbsup: jeszcze dodatkowo trochę rogalików z przepisu @halusi@,dzięki wielkie :grin: :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #544 Opublikowano 22 Października 2011 wowansw, miód , cud i orzeszki Gratuluję wyroby wyglądają smaczniaście Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #545 Opublikowano 22 Października 2011 wyroby wyglądają smaczniaście dzięki :grin: rogaliki robiłem po raz pierwszy i na pewno nie ostatni :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #546 Opublikowano 22 Października 2011 A zna może ktoś przepis na rogale marcińskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #547 Opublikowano 22 Października 2011 zna może ktoś przepis na rogale marcińskie https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6315&highlight=rogaliki Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #548 Opublikowano 22 Października 2011 TeBe, z tym pytaniem to musisz do Hallusi uderzyć Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #549 Opublikowano 22 Października 2011 Podoba mi się kolor tej wędzonej kiełbasy.Proszę o podanie jakim była wędzona drzewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #550 Opublikowano 22 Października 2011 Witam wszystkich,wczoraj trochę zadymiałem Bardzo ładne efekty Twojego zadymiania...wędlina w przekroju bardzo ładna :clap: no i te rogaliki :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.