Skocz do zawartości

Nasze wyroby


Savio

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

do salcesonu dodaję serca

Ja też tylko mielone i to drobno.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak napisałem ze dodałem serca to mi napisano ze błąd

Napisałem cyt: I to moim zdaniem był błąd.

 

Podkreśliłem to co napisałem .Możesz mieć inną opinię :cool:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oto rezultat:

Karolu wszystko na Twoich fotkach wygląda apetycznie, może salceson trochę luźny ale to kwestia ścisku :grin:

A co dotyczy składników to już inna sprawa, jak napisał Marek z Bielska.

:thumbsup: :clap:

:grin:

A ja do wszystkiego , co robię ''dodaję serca''... swojego

no to widać po Twoich wyrobach.

:clap:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Polędwica a'la łososiowa powinna być wędzona na zimno tzn. max 30°C a lepiej niżej np. 25°C

Następnym razem będę starał się trzymać taką temperaturę im bardziej ze już robi się co raz chłodniej :grin:

to jest tylko a`la

moja pierwsza a'la łososiowa im dalej tym to a'la chcę likwidować :grin:

ale 30C to wg mnie max

dzięki i pozdrawiam wszystkich :grin:

P.S. smak tej polędwicy bdb :thumbsup:

lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może się okazać ze teraz będę "robił" za adwokata diabła :devil: , ale trudno ... kto pyta nie błądzi. Przepis na polędwicę łososiową Ligawy (jak dla mnie to to ona jest zarówno a'la polędwica, jak i a'la łososiowa ale to pikuś) nie daje mi spokoju, coś mi tutaj nie pasi!

Biega o proce wędzenia. Czas i temperatura wędzenia (2 x po 12 godz. w ok. 25 C) bardziej mi podpada pod wędzenie zimnym dymem, ale jeżeli tak to do tej pory żyłem w przekonaniu ze jest to proces długotrwały, wg różnych źródeł chyba 10 do 15 dni po kilka godzin dziennie?

Sceptyk mógłby to być może nawet podciągnąć pod wędliny dojrzewające ale to również nie pasuje do znanych receptur. Co więc decyduje że schab .. sorki! polędwica łososiowa po 2-3 dniach nabiera właściwości przydatności do spożycia? o co kaman? :question:

Świat jest niebezpiecznym miejscem nie z powodu tych, którzy czynią zło, ale z powodu tych, którzy na to patrzą i nie czynią nic.

Albert Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepis na polędwicę łososiową Ligawy (jak dla mnie to to ona jest zarówno a'la polędwica, jak i a'la łososiowa ale to pikuś)

Hmm. Przecież sama nazwa mówi, iż jest to przepis autorski.

Co do wędzenia zimnego; na ten temat napisano na tym forum i stronie sporo wartościowych stron. Warto poczytać.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

trochę powędziłem polędwice i polędwiczki.

Ładnie mi trochę.... :wink:

Jak dla mnie to bardzo apetycznie to wszystko wygląda... :thumbsup: Nawet mi nie przeszkadza że nóż słabo naostrzony jak pisze pis... :tongue:

Karolu :clap: :clap: :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich,wczoraj trochę zadymiałem :grin: przepis na kiełbaskę mam od Pana Grzegorza5659(dzięki wielkie Panu Grzegorzu) i trochę dodałem od siebie :grin: popełniłem błąd, kupując czosnek w sklepie, a nie na targowisku u znajomego(czosnek okazał się za mało czosnkowy :sad: chociaż i próbowałem farsz przed nadziewaniem ale nic,moja LP powiedziała ze bym nie szukał dziury w całym :grin: przekrój będzie później :grin:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wowansw, miód , cud i orzeszki :)

Gratuluję wyroby wyglądają smaczniaście :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich,wczoraj trochę zadymiałem

Bardzo ładne efekty Twojego zadymiania...wędlina w przekroju bardzo ładna :clap: no i te rogaliki :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.