Tomasz_65 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 5 Października 2011 Henrykos62 sąsiad narobiłeś mi smaku :grin: :clap: :brawo: :clap: :thumbsup: :pycha: :thumbsup: Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-178554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 13 Października 2011 Witam wszystkich,wklejam fotkę polędwicy a'la łososiowa do oceny i komentarzy :wink: . Wędzona wczoraj (braku czasu wędzona jeden dzień) :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 13 Października 2011 Może to wina zdjęcia ,ale wygląda na parzoną lub pieczoną.Kolorek ok. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 13 Października 2011 arkadiusz, dzięki za odzew :grin: parzona to na pewno nie,od godziny 09 włożyłem do wędzarni do godz.13 trzymałem temperaturę do 40C. po 13 musiałem iść do pracy po 16 tej żona zadzwoniła i powiedziała że w wędzarni nic nie pali się(zapomniała ze trzeba było pilnować) :grin: wszystko jest możliwe ze temperatura podniosła się i jest trochę podpieczona ale w środku nie jest sucha :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 13 Października 2011 trzymałem temperaturę do 40CPolędwica a'la łososiowa powinna być wędzona na zimno tzn. max 30°C a lepiej niżej np. 25°C. Wyrób na fotce :thumbsup: :clap: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 13 Października 2011 :grin: to jest tylko a`la,wygląda dobrze,równo wybarwiona. :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 13 Października 2011 arkadiusz, dzięki za odzew :grin: parzona to na pewno nie,od godziny 09 włożyłem do wędzarni do godz.13 trzymałem temperaturę do 40C. po 13 musiałem iść do pracy po 16 tej żona zadzwoniła i powiedziała że w wędzarni nic nie pali się(zapomniała ze trzeba było pilnować) :grin: wszystko jest możliwe ze temperatura podniosła się i jest trochę podpieczona ale w środku nie jest sucha :grin: Polędwicę łososiową wędzimy zimnym dymem, jak będzie dym rzadki, temp może lekko podskoczyć, ale 30C to wg mnie max Tak powinna wyglądać Twoja wg. mnie nie jest polędwicą łososiową. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 13 Października 2011 Dziś od rana za mną chodził salceson a że nie miałem żołądka poczyniłem go w osłonce polimerowej.Wiem że to profanacja salcesonu.Wykonałem według przepisu Bogdana B z tym że dodałem jeszcze kilogram serc wieprzowych. Oto rezultat: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 13 Października 2011 Dziś od rana za mną chodził salcesonkarolu podaj link do tego przepisu... za mna tez chodzi... musze tylko osłonki zamówic... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 13 Października 2011 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7846&postdays=0&postorder=asc&start=15 tylko jeszcze dodałem 1 kilogram serc wieprzowych i zamiast kminku dałem dużo majeranku. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 13 Października 2011 Dziś od rana za mną chodził salceson a że nie miałem żołądka :clap: Myślę że do jutra rana mógł się studzić między deskami . :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 13 Października 2011 andrzej k, jednego napocząłem a dwa inne jeszcze między deskami. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 13 Października 2011 Wykonałem według przepisu Bogdana B z tym że dodałem jeszcze kilogram serc wieprzowych.Witaj karolszymczak, zamiast serc można było dać ozorki , serca chyba są za twarde do salcesonu . Tak jak pisał andrzej k trzeba było potrzymać z 12 godzin w lodówce pod przyciskiem miał by lepszą konsystencję ale w smaku z pewnością jest pyszny :thumbsup: :clap: Pozdrawiam b.b [ Dodano: Czw 13 Paź, 2011 20:35 ]jednego napocząłem a dwa inne jeszcze między deskami.To bardzo dobrze :clap: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 13 Października 2011 Nie ma co, robię salcesona takiego mi smaka karol zrobił, że szok !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 13 Października 2011 serca wystarczy dłużej podgotować i też będą miekkie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 13 Października 2011 tylko jeszcze dodałem 1 kilogram serc wieprzowych I to moim zdaniem był błąd.Jeśli już dodajesz serca to raczej mielone a nie w kawałkach.Mnie niestety ten Twój salceson się nie podoba.Chyba nie trzymałeś się dokładnie przepisu?.Ale jeśli Tobie odpowiada to najważniejsze.Moja opinia się mało liczy. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 13 Października 2011 arkadiusz, mi tam odpowiada i zeby nie te serca to trzymając się sciśle przepisu byłby sam tłuszcz. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 13 Października 2011 trzymając się sciśle przepisu byłby sam tłuszcz. A czy ty widzisz w wyrobie bogdana jakiś tłuszcz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 13 Października 2011 arkadiusz, to co otrzymasz z głowy i skórek??? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 13 Października 2011 to co otrzymasz z głowy i skórek??? Właśnie salceson . Ale każdy może według swojego uznania modyfikować przepis i w tedy to będzie jego salceson i przynajmniej zdrowy a nie taki sklepowy Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 13 Października 2011 i takiej wersji się trzymajmy! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 13 Października 2011 to co otrzymasz z głowy i skórek??? Bardzo dobry salceson i wcale nie musi być tłusty.Jak chcesz otrzymać salceson bardziej chudy to dodaj mięso z golonki ,ew trochę mięsa z łopatki a nie serca.Jak rzucisz okiem na 16-stkę to w większości salcesonów głównym składnikiem są głowy wieprzowe i skórki więc nie wymyślaj koła bo podstawą jest mięso z głów.Jak masz głowę wieprzową bez polika to reszta wcale nie jest taka tłusta jak mówisz.A dlaczego skórki mają być z tłuszczem.? serca wystarczy dłużej podgotować i też będą miekkie. Żebyś nie wiem ile gotował to zawsze będą twarde bo to już taki ich urok. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 13 Października 2011 arkadiusz, to ci powodzenia życze! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 13 Października 2011 arkadiusz, to ci powodzenia życze! Dziękuję za życzenia ,ale o salcesonach to jeszczę trochę musisz poczytać. .Wystarczy porównać zdjęcie Twojego a zdjęcie bogdana ,żeby wszystko było jasne. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 13 Października 2011 Wykonałem według przepisu Bogdana B z tym że dodałem jeszcze kilogram serc wieprzowych.Karol serca są ok,zawsze staraj się je rozgotować lekko (i tak się nie rozgotują :wink: ) potem jeszcze dojdą podczas parzenia batonu i będzie dżerry smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.