Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Henrykos62 sąsiad narobiłeś mi smaku :grin: :clap: :brawo: :clap: :thumbsup: :pycha: :thumbsup:

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-178554
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam wszystkich,wklejam fotkę polędwicy a'la łososiowa do oceny i komentarzy :wink: . Wędzona wczoraj (braku czasu wędzona jeden dzień) :thumbsup:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179579
Udostępnij na innych stronach

Może to wina zdjęcia ,ale wygląda na parzoną lub pieczoną.Kolorek ok. :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179589
Udostępnij na innych stronach

arkadiusz, dzięki za odzew :grin: parzona to na pewno nie,od godziny 09 włożyłem do wędzarni do godz.13 trzymałem temperaturę do 40C. po 13 musiałem iść do pracy po 16 tej żona zadzwoniła i powiedziała że w wędzarni nic nie pali się(zapomniała ze trzeba było pilnować) :grin: wszystko jest możliwe ze temperatura podniosła się i jest trochę podpieczona ale w środku nie jest sucha :grin:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179592
Udostępnij na innych stronach

trzymałem temperaturę do 40C

Polędwica a'la łososiowa powinna być wędzona na zimno tzn. max 30°C a lepiej niżej np. 25°C.

Wyrób na fotce :thumbsup: :clap:

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179593
Udostępnij na innych stronach

arkadiusz, dzięki za odzew :grin: parzona to na pewno nie,od godziny 09 włożyłem do wędzarni do godz.13 trzymałem temperaturę do 40C. po 13 musiałem iść do pracy po 16 tej żona zadzwoniła i powiedziała że w wędzarni nic nie pali się(zapomniała ze trzeba było pilnować) :grin: wszystko jest możliwe ze temperatura podniosła się i jest trochę podpieczona ale w środku nie jest sucha :grin:

Polędwicę łososiową wędzimy zimnym dymem, jak będzie dym rzadki, temp może lekko podskoczyć, ale 30C to wg mnie max

Tak powinna wyglądać

 

Twoja wg. mnie nie jest polędwicą łososiową.

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179602
Udostępnij na innych stronach

Dziś od rana za mną chodził salceson a że nie miałem żołądka poczyniłem go w osłonce polimerowej.Wiem że to profanacja salcesonu.Wykonałem według przepisu Bogdana B z tym że dodałem jeszcze kilogram serc wieprzowych.

 

Oto rezultat:

 

 

 

 

 

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179625
Udostępnij na innych stronach

Dziś od rana za mną chodził salceson

karolu podaj link do tego przepisu... za mna tez chodzi... musze tylko osłonki zamówic...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179628
Udostępnij na innych stronach

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7846&postdays=0&postorder=asc&start=15 tylko jeszcze dodałem 1 kilogram serc wieprzowych i zamiast kminku dałem dużo majeranku.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179634
Udostępnij na innych stronach

Dziś od rana za mną chodził salceson a że nie miałem żołądka

 

:clap: Myślę że do jutra rana mógł się studzić między deskami . :thumbsup:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179638
Udostępnij na innych stronach

Wykonałem według przepisu Bogdana B z tym że dodałem jeszcze kilogram serc wieprzowych.

Witaj karolszymczak, zamiast serc można było dać ozorki , serca chyba są za twarde do salcesonu .

 

Tak jak pisał andrzej k trzeba było potrzymać z 12 godzin w lodówce pod przyciskiem miał by lepszą konsystencję ale w smaku z pewnością jest pyszny :thumbsup: :clap:

 

Pozdrawiam b.b

 

[ Dodano: Czw 13 Paź, 2011 20:35 ]

jednego napocząłem a dwa inne jeszcze między deskami.

To bardzo dobrze :clap:
Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179644
Udostępnij na innych stronach

tylko jeszcze dodałem 1 kilogram serc wieprzowych

I to moim zdaniem był błąd.Jeśli już dodajesz serca to raczej mielone a nie w kawałkach.Mnie niestety ten Twój salceson się nie podoba.Chyba nie trzymałeś się dokładnie przepisu?.Ale jeśli Tobie odpowiada to najważniejsze.Moja opinia się mało liczy.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179649
Udostępnij na innych stronach

arkadiusz, mi tam odpowiada i zeby nie te serca to trzymając się sciśle przepisu byłby sam tłuszcz.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179653
Udostępnij na innych stronach

trzymając się sciśle przepisu byłby sam tłuszcz.

A czy ty widzisz w wyrobie bogdana jakiś tłuszcz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179655
Udostępnij na innych stronach

to co otrzymasz z głowy i skórek???

Właśnie salceson .

Ale każdy może według swojego uznania modyfikować przepis i w tedy to będzie jego salceson i przynajmniej zdrowy a nie taki sklepowy

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179663
Udostępnij na innych stronach

to co otrzymasz z głowy i skórek???

Bardzo dobry salceson i wcale nie musi być tłusty.Jak chcesz otrzymać salceson bardziej chudy to dodaj mięso z golonki ,ew trochę mięsa z łopatki a nie serca.Jak rzucisz okiem na 16-stkę to w większości salcesonów głównym składnikiem są głowy wieprzowe i skórki więc nie wymyślaj koła bo podstawą jest mięso z głów.Jak masz głowę wieprzową bez polika to reszta wcale nie jest taka tłusta jak mówisz.A dlaczego skórki mają być z tłuszczem.?

 

serca wystarczy dłużej podgotować i też będą miekkie.

Żebyś nie wiem ile gotował to zawsze będą twarde bo to już taki ich urok.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179667
Udostępnij na innych stronach

arkadiusz, to ci powodzenia życze!

Dziękuję za życzenia ,ale o salcesonach to jeszczę trochę musisz poczytać. :cool:.Wystarczy porównać zdjęcie Twojego a zdjęcie bogdana ,żeby wszystko było jasne.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179673
Udostępnij na innych stronach

Wykonałem według przepisu Bogdana B z tym że dodałem jeszcze kilogram serc wieprzowych.

Karol serca są ok,zawsze staraj się je rozgotować lekko (i tak się nie rozgotują :wink: )

potem jeszcze dojdą podczas parzenia batonu i będzie dżerry smacznie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/21/#findComment-179675
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.