Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 3 miesiące temu...

Moje wczorajsze dymienie . Kiełbasa w sztucznej osłonce to karkówka i wycięta jedynka na szarpaku i trochę trójki oraz wołowina zmielona dwa razy na dwójce. Przyprawy to peklosól pieprz i czosnek .

Kiełbasa w naturalnej osłonce to trochę wołowiny podebranej z pierwszej wędliny reszta trójki z karkówki , boczek i z przypraw dodałem to samo co w pierwszej + gorczyca i część pieprzu zastąpiłem ziołowym. .

 

post-41581-0-60463300-1405148271_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-361255
Udostępnij na innych stronach

Henio, no juz dawno Ty swojego nie pokazale  ;)  :D , brawo brawo, bo w koncu robisz , a nareszcie masz czas na kilka zdjec  :thumbsup:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-361323
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

To i ja się pochwalic chcialbym ,pierwsze moje wedzenie,troche kielbasy,boczek,schab (dla porowniania,na zdj. gdzie sa 2x kawalki z przekroju,wiekszy jest parzony a mniejszy podpiekany),kawalek szynki,zeberka,ser a  i sloninki kawalek wrzuciłem, i dodatkowo beef jerky(suszona wolowina w sosie sojowym i przyprawami)wolowinka w pojemniku na sofie.. juz sie zajadalem przed tv az mi sie przypomnialo,ze nie mam fotki hehe ,  dodatkowo  kanapeczki cp by bylo widac jak to wygladało  =P

post-66764-0-19766200-1410720617_thumb.jpg

post-66764-0-82504800-1410720628_thumb.jpg

post-66764-0-87287900-1410720637_thumb.jpg

post-66764-0-53447100-1410720647_thumb.jpg

post-66764-0-36620700-1410720657_thumb.jpg

post-66764-0-66674200-1410720668_thumb.jpg

post-66764-0-68702400-1410720681_thumb.jpg

post-66764-0-49318200-1410720693_thumb.jpg

post-66764-0-65685700-1410720710_thumb.jpg

post-66764-0-99085000-1410720720_thumb.jpg

post-66764-0-40223100-1410720731_thumb.jpg

Edytowane przez Nadin
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-370979
Udostępnij na innych stronach

Suszona wołowina,jak juz napisalem w gornym poscie ,lezy ona w pojemniku na sofie bo juz sie nią zajadałem  przed tv i dopiero o zdjeciu pomyslalem,wiem wiem,ze wyglada jak rozjechany kot na drodze ^^

Edytowane przez Nadin
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-370988
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Witajcie

 

Może i ja się odważe i coś wstawię?

 

Dzisiaj troszkę zadymiłem - jak to mówicie tak na śniadanko (może na święta coś zostanie) - łatwo nie było ale myślę, że się udało. :)

 

Radek. - twoja rolada boczkowa najpierw parzona jest rewelacyjna, słoninka robiona tak jak twoje roladki w skarpecie - rewelacja, chociaż mogła by słoninka być trochę grubsza.

post-58481-0-95706300-1419200486_thumb.jpg

Edytowane przez chudziak
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-392381
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Trochę moich wyrobów na święta. Kiełbasa chłopska w wersji z niedźwiedzim czosnkiem (podpatrzone od sverige2)

 

Nic do dziś nie napisałeś jak smakowo ta "Chłopska Szczepana", w mojej wersji z czosnkiem niedźwiedzim ? bo optycznie to wyroby :thumbsup: .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-395575
Udostępnij na innych stronach

 

Trochę moich wyrobów na święta. Kiełbasa chłopska w wersji z niedźwiedzim czosnkiem (podpatrzone od sverige2)

 

Nic do dziś nie napisałeś jak smakowo ta "Chłopska Szczepana", w mojej wersji z czosnkiem niedźwiedzim ? bo optycznie to wyroby :thumbsup: .

 

 

Naprawiam ten błąd, "Chłopska Szczepana" w wersji z czosnkiem niedźwiedzim bardzo smakowała, trudno opisać wrażenia smakowe, wyszła jak by bardziej delikatna, coś w rodzaju żeńskiej wersji chłopskiej :D. Szkoda że zrobiłem na posmakowanie tylko 3 kg. Za szybko się skończyła. W każdym razie wchodzi na stałe do mojego repertuaru wędlin. Miałeś nosa sverige2 z tym czosnkiem  :clap: 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-395670
Udostępnij na innych stronach

 

 

Moja pierwsza wędlinka z szynkowaru...
 

 Pierwsze koty za ploty ,  :clap:  To teraz co nastepone masz w planie robic? Moze jakas kielbase.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-395721
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
Tym razem coś z innej półki , 100% kurczaka , wpadłem na ten pomysł ponieważ od paru tygodni jestem na diecie i jem tylko piersi z kury ale czasem mam jakąś kanapkę z szynka z kurczaka tyko że patrząc na spis to kolo kur to one tylko stały więc zrobiłem sobie sam coś do kanapek B-) kiełbasa jest na szybko bo bez wędzenia (próbka dla smaku tak mi smakowała że postanowiłem nawet nie podzedzac tylko parzenie do 68 stopni .

post-66764-0-88860400-1426358033_thumb.jpg

Edytowane przez Nadin
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412336
Udostępnij na innych stronach

Tym razem coś z innej półki , 100% kurczaka , wpadłem na ten pomysł ponieważ od paru tygodni jestem na diecie i jem tylko piersi z kury ale czasem mam jakąś kanapkę z szynka z kurczaka tyko że patrząc na spis to kolo kur to one tylko stały więc zrobiłem sobie sam coś do kanapek B-) kiełbasa jest na szybko bo bez wędzenia (próbka dla smaku tak mi smakowała że postanowiłem nawet nie podzedzac tylko parzenie do 68 stopni .

Nie wiem co to za dieta ale za dużo kurczaków nie jedz, żeby Ci coś dodatkowego nie wyrosło.  ;)

 

 

nie podzedzac 

:question:  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412398
Udostępnij na innych stronach

 

Tym razem coś z innej półki , 100% kurczaka , wpadłem na ten pomysł ponieważ od paru tygodni jestem na diecie i jem tylko piersi z kury ale czasem mam jakąś kanapkę z szynka z kurczaka tyko że patrząc na spis to kolo kur to one tylko stały więc zrobiłem sobie sam coś do kanapek B-) kiełbasa jest na szybko bo bez wędzenia (próbka dla smaku tak mi smakowała że postanowiłem nawet nie podzedzac tylko parzenie do 68 stopni .

Nie wiem co to za dieta ale za dużo kurczaków nie jedz, żeby Ci coś dodatkowego nie wyrosło.  ;)

 

 

nie podzedzac 

:question:  :)

 

zrzucic pare kg trzeba :)

te nie podzedzac to sam nie wiem skad sie wzielo hehe   chodzilo o nie podwędzać wyrobu ::)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412414
Udostępnij na innych stronach

zrzucic pare kg trzeba :)

Rowerkiem do roboty.  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412415
Udostępnij na innych stronach

 

zrzucic pare kg trzeba :)

Rowerkiem do roboty.  ;)

 

Własciwie to uzywam roweru do pracy,10 km w jedną strone,ale niestety  nic by to nie dalo bez odpowiedniej diety.. :) ale to nie temat  o dietach tylko maszych wyrobach hehe :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412425
Udostępnij na innych stronach

ale to nie temat  o dietach tylko maszych wyrobach hehe :)

Wyrób przyzwoity.

Miałem na myśli to, że nic w tym zdrowego jak kurczaki są pędzone różnymi ciekawostkami, lepiej w ramach diety, spożywać inne chude mięsa. Taka trochę analogia do łososia, też niby zdrowy: 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10957-ca%C5%82a-prawda-o-rybach/

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412431
Udostępnij na innych stronach

 

ale to nie temat  o dietach tylko maszych wyrobach hehe :)

Wyrób przyzwoity.

Miałem na myśli to, że nic w tym zdrowego jak kurczaki są pędzone różnymi ciekawostkami, lepiej w ramach diety, spożywać inne chude mięsa. Taka trochę analogia do łososia, też niby zdrowy: 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10957-ca%C5%82a-prawda-o-rybach/

 

głownie o to chodzi,ze jest to 100% kurczaka a nie  skorki z kurczaka z wieprzowina,oczywisic ,zeby bylo zdrowe musial bym tego kuraka sam na ryzu chyba wychodowac. Ale czlowiek juz i tak do syfu przyzwyczajony..nawet w powietrzu... wiec teraz to nie kwestia czy chemia w tym jest a raczej ile w tym jest. Kurczak byl kupiony na farmie gdzie kury sa niby free range.. ostatecznie wyrob drobiowy,jak byc powinno ,smak dobry,nie rozpadl sie( mialem tu watpliwosci jak sie bedzie zachowywac drob bez wp :P)  A  tak pomyslane jeszcze przez chwile ze nawet  jak bym wlasne warzywa chodowal to ziemia tez  nie wiadomo co w sobie ma hehe :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412547
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.