spec202 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #976 Opublikowano 10 Marca 2014 wow Szkoda ,że nie cyknąłeś fotki w przekroju kiełbaski . Na zewnątrz wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-340039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #977 Opublikowano 16 Marca 2014 Bardzo dobrze wyglądają twoje wędlinki;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-341090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #978 Opublikowano 12 Lipca 2014 Moje wczorajsze dymienie . Kiełbasa w sztucznej osłonce to karkówka i wycięta jedynka na szarpaku i trochę trójki oraz wołowina zmielona dwa razy na dwójce. Przyprawy to peklosól pieprz i czosnek .Kiełbasa w naturalnej osłonce to trochę wołowiny podebranej z pierwszej wędliny reszta trójki z karkówki , boczek i z przypraw dodałem to samo co w pierwszej + gorczyca i część pieprzu zastąpiłem ziołowym. . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-361255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #979 Opublikowano 12 Lipca 2014 Brawo dla obydwoch panow , II Artur II i Henio :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-361278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #980 Opublikowano 12 Lipca 2014 Henio, no juz dawno Ty swojego nie pokazale , brawo brawo, bo w koncu robisz , a nareszcie masz czas na kilka zdjec Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-361323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadin Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #981 Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) To i ja się pochwalic chcialbym ,pierwsze moje wedzenie,troche kielbasy,boczek,schab (dla porowniania,na zdj. gdzie sa 2x kawalki z przekroju,wiekszy jest parzony a mniejszy podpiekany),kawalek szynki,zeberka,ser a i sloninki kawalek wrzuciłem, i dodatkowo beef jerky(suszona wolowina w sosie sojowym i przyprawami)wolowinka w pojemniku na sofie.. juz sie zajadalem przed tv az mi sie przypomnialo,ze nie mam fotki hehe , dodatkowo kanapeczki cp by bylo widac jak to wygladało =P Edytowane 14 Września 2014 przez Nadin Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-370979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #982 Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) A na ostatniej fotce to co to jest?? To ta wołowina? Edytowane 14 Września 2014 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-370987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadin Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #983 Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) Suszona wołowina,jak juz napisalem w gornym poscie ,lezy ona w pojemniku na sofie bo juz sie nią zajadałem przed tv i dopiero o zdjeciu pomyslalem,wiem wiem,ze wyglada jak rozjechany kot na drodze ^^ Edytowane 14 Września 2014 przez Nadin Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-370988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszgliwice Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #984 Opublikowano 6 Października 2014 Witam, oto efekt ostatniego wędzenia. Pozdrawiam wszystkich zadymiarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-375409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #985 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Trochę moich wyrobów na święta. Kiełbasa chłopska w wersji z niedźwiedzim czosnkiem (podpatrzone od sverige2) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-392129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #986 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Bardzo ładnie;)kolorki piękne.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-392142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rayan_ Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #987 Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Witajcie Może i ja się odważe i coś wstawię? Dzisiaj troszkę zadymiłem - jak to mówicie tak na śniadanko (może na święta coś zostanie) - łatwo nie było ale myślę, że się udało. Radek. - twoja rolada boczkowa najpierw parzona jest rewelacyjna, słoninka robiona tak jak twoje roladki w skarpecie - rewelacja, chociaż mogła by słoninka być trochę grubsza. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-392381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #988 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Elegancko;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-392393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr6319 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #989 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Moja pierwsza wędlinka z szynkowaru... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-395574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #990 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Trochę moich wyrobów na święta. Kiełbasa chłopska w wersji z niedźwiedzim czosnkiem (podpatrzone od sverige2) Nic do dziś nie napisałeś jak smakowo ta "Chłopska Szczepana", w mojej wersji z czosnkiem niedźwiedzim ? bo optycznie to wyroby . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-395575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #991 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Trochę moich wyrobów na święta. Kiełbasa chłopska w wersji z niedźwiedzim czosnkiem (podpatrzone od sverige2) Nic do dziś nie napisałeś jak smakowo ta "Chłopska Szczepana", w mojej wersji z czosnkiem niedźwiedzim ? bo optycznie to wyroby . Naprawiam ten błąd, "Chłopska Szczepana" w wersji z czosnkiem niedźwiedzim bardzo smakowała, trudno opisać wrażenia smakowe, wyszła jak by bardziej delikatna, coś w rodzaju żeńskiej wersji chłopskiej . Szkoda że zrobiłem na posmakowanie tylko 3 kg. Za szybko się skończyła. W każdym razie wchodzi na stałe do mojego repertuaru wędlin. Miałeś nosa sverige2 z tym czosnkiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-395670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #992 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-395671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #993 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Moja pierwsza wędlinka z szynkowaru... Pierwsze koty za ploty , To teraz co nastepone masz w planie robic? Moze jakas kielbase. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-395721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadin Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #994 Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Tym razem coś z innej półki , 100% kurczaka , wpadłem na ten pomysł ponieważ od paru tygodni jestem na diecie i jem tylko piersi z kury ale czasem mam jakąś kanapkę z szynka z kurczaka tyko że patrząc na spis to kolo kur to one tylko stały więc zrobiłem sobie sam coś do kanapek B-) kiełbasa jest na szybko bo bez wędzenia (próbka dla smaku tak mi smakowała że postanowiłem nawet nie podzedzac tylko parzenie do 68 stopni . Edytowane 14 Marca 2015 przez Nadin Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #995 Opublikowano 14 Marca 2015 Tym razem coś z innej półki , 100% kurczaka , wpadłem na ten pomysł ponieważ od paru tygodni jestem na diecie i jem tylko piersi z kury ale czasem mam jakąś kanapkę z szynka z kurczaka tyko że patrząc na spis to kolo kur to one tylko stały więc zrobiłem sobie sam coś do kanapek B-) kiełbasa jest na szybko bo bez wędzenia (próbka dla smaku tak mi smakowała że postanowiłem nawet nie podzedzac tylko parzenie do 68 stopni .Nie wiem co to za dieta ale za dużo kurczaków nie jedz, żeby Ci coś dodatkowego nie wyrosło. nie podzedzac Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadin Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #996 Opublikowano 14 Marca 2015 Tym razem coś z innej półki , 100% kurczaka , wpadłem na ten pomysł ponieważ od paru tygodni jestem na diecie i jem tylko piersi z kury ale czasem mam jakąś kanapkę z szynka z kurczaka tyko że patrząc na spis to kolo kur to one tylko stały więc zrobiłem sobie sam coś do kanapek B-) kiełbasa jest na szybko bo bez wędzenia (próbka dla smaku tak mi smakowała że postanowiłem nawet nie podzedzac tylko parzenie do 68 stopni .Nie wiem co to za dieta ale za dużo kurczaków nie jedz, żeby Ci coś dodatkowego nie wyrosło. nie podzedzac zrzucic pare kg trzeba te nie podzedzac to sam nie wiem skad sie wzielo hehe chodzilo o nie podwędzać wyrobu : Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #997 Opublikowano 14 Marca 2015 zrzucic pare kg trzeba Rowerkiem do roboty. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadin Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #998 Opublikowano 14 Marca 2015 zrzucic pare kg trzeba Rowerkiem do roboty. Własciwie to uzywam roweru do pracy,10 km w jedną strone,ale niestety nic by to nie dalo bez odpowiedniej diety.. ale to nie temat o dietach tylko maszych wyrobach hehe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #999 Opublikowano 14 Marca 2015 ale to nie temat o dietach tylko maszych wyrobach hehe Wyrób przyzwoity.Miałem na myśli to, że nic w tym zdrowego jak kurczaki są pędzone różnymi ciekawostkami, lepiej w ramach diety, spożywać inne chude mięsa. Taka trochę analogia do łososia, też niby zdrowy: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10957-ca%C5%82a-prawda-o-rybach/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadin Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1000 Opublikowano 15 Marca 2015 ale to nie temat o dietach tylko maszych wyrobach hehe Wyrób przyzwoity.Miałem na myśli to, że nic w tym zdrowego jak kurczaki są pędzone różnymi ciekawostkami, lepiej w ramach diety, spożywać inne chude mięsa. Taka trochę analogia do łososia, też niby zdrowy: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10957-ca%C5%82a-prawda-o-rybach/ głownie o to chodzi,ze jest to 100% kurczaka a nie skorki z kurczaka z wieprzowina,oczywisic ,zeby bylo zdrowe musial bym tego kuraka sam na ryzu chyba wychodowac. Ale czlowiek juz i tak do syfu przyzwyczajony..nawet w powietrzu... wiec teraz to nie kwestia czy chemia w tym jest a raczej ile w tym jest. Kurczak byl kupiony na farmie gdzie kury sa niby free range.. ostatecznie wyrob drobiowy,jak byc powinno ,smak dobry,nie rozpadl sie( mialem tu watpliwosci jak sie bedzie zachowywac drob bez wp :P) A tak pomyslane jeszcze przez chwile ze nawet jak bym wlasne warzywa chodowal to ziemia tez nie wiadomo co w sobie ma hehe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/40/#findComment-412547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.