Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A coś dla "duszy", nic do czytania nie "wymyśliłeś" ?

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-149143
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 3 tygodnie później...

Moje ostatnie trzy pęteczka kiełbaski z dzika od pół roku wiszące nad kuchnią :smile: :smile:

 

 

Jeszcze trochę i będzie nimi można kotlety rozbijać :lol: :lol: :lol:

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152219
Udostępnij na innych stronach

W ramach treningu przed prawdziwą robotą! :devil:

 

 

Już ich tyle nie ma bo dzieciaki wcinają! :grin: Zapomniał bym, są to dietetyczne parówki drobiowe, jakby kto nie zajarzył :rolleyes:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152679
Udostępnij na innych stronach

trzy pęteczka kiełbaski z dzika od pół roku wiszące nad kuchnią

zibi187, coś w spaniałego te kiełbaski,Ja bym tyle nie wytrzymał :lol: podziwiam Cię :clap:
Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152707
Udostępnij na innych stronach

Moje ostatnie trzy pęteczka kiełbaski z dzika od pół roku wiszące nad kuchnią

A po co wiszą tyle nad kuchnią? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152708
Udostępnij na innych stronach

Właściciele własnych zębów czują się uradowani. Obrazek

Ja jeszcze mam swoje ( nie wiem jak długo) dla tego cieszę się tym smakiem.

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152747
Udostępnij na innych stronach

Moje ostatnie trzy pęteczka kiełbaski z dzika od pół roku wiszące nad kuchnią :smile: :smile:

potraktuj je jako dekoracje kuchni :wink: Zampone od kol.Bagno dostałem na III zlocie

i mam po dziś,leży sobie na kolumnie i straszy zmumifikowane :grin:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c4959f275c1.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-152761
Udostępnij na innych stronach

A tutaj moja improwizowana a'la żywiecka po rozmrożeniu wisiała trzy tygodnie na kuchnią :smile: Do momentu rozkrojenia przeze mnie nikt nie ruszał Powiedziałem, że musi wisieć długo, bardzo długo :lol: :lol: i uwierzyli.

 

 

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-154085
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Tu jeszcze jedna improwizacja :lol: :lol:

0,5kg boczku,

0,2kg mięska z udka indyka,

o,3kg wątróbki drobiowej,

3 żołądki indycze,

2 cebulki,

2 ząbki czosnku,

1 jajco,

1 bułka czerstwa,

pęczek pietruszki,

przyprawy- pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól, (i co tam kto chce do smaku) wg. uznania i gustu :lol:

 

Mięsko zapeklowałem dając 16g/kg peklosoli.

wątróbkę delikatnie przesmażyłem wraz z cebulką i całymi ząbkami czosnku.

Żołądki pokroiłem w drobną kostkę (5x5mm), pozostałe składniki zmieliłem na Zelmerku na sitku nr 3. Natkę posiekałem.

 

 

 

Wszystko mieszamy doprawiając do smaku.

 

 

Do tej pory takim farszem napychałem skórki z szyje gęsich i indyczych. Teraz coraz trudniej je zdobyć i napełniłem osłonki poliamidowe.

 

 

Osobiście dołożyłem 3 łyżeczki żelatyny do farszu bo lubię jak w osłonce jest odrobina galaretki.

 

Tak wyglądają batony wewnątrz po sparzeniu 50 min w temp. 75'C

 

 

Wyszła całkiem niezła kiełbaska do chlebka, który wczoraj upiekłem :lol: :lol:

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-155285
Udostępnij na innych stronach

Dla mnie tak :lol: Bo jak napełnię szyjki to zapiekam a nie parzę, a to chyba jest różnica co ? zwłaszcza, że jest tam jajco, natka pietruszki i czerstwa bułka. Może się mylę :mellow: nie wędziłem jeszcze takich specyfików. Możesz napisać czy taki farsz i o takim składzie można też wędzić ?

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-155288
Udostępnij na innych stronach

Ja jako zagęszczacza nie dodaję bułki lecz dwie łyżki kaszy mannej.

A widzisz :shock: mama mi podała taki przepis i tak zrobiłem :lol: :lol:

 

[ Dodano: Wto 05 Kwi, 2011 20:40 ]

Ogólnie to najlepiej jest nadziać skórki z szyjek, ale najpierw muszę je zdobyć :lol: :lol:

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-155291
Udostępnij na innych stronach

Dłub, dłub dalej, bo ładnie Ci idzie...

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-156350
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Witajcie, zrobiłem dla córki serdelki. Okazało się że od razu cała rodzina lubi.

Wygląd i przekrój pozostawia wiele do życzenia, ale najważniejsze że wszystkim smakowało. Robiłem jeszcze krakowską ale sie rozeszła nim zdążyłem zrobić foty. :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-163685
Udostępnij na innych stronach

vlodi

Widzę,że nauka nie poszła w las (chociaż mieszkasz koło lasu) Bardzo ładne wyroby i napewno smaczne.

Szkoda,że nie wiedziałem wcześniej bo wczoraj byłem w Szczytnie i bym do Ciebie wpadł na te serdelki. :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-163690
Udostępnij na innych stronach

vlodi

Widzę,że nauka nie poszła w las (chociaż mieszkasz koło lasu) Bardzo ładne wyroby i napewno smaczne.

Szkoda,że nie wiedziałem wcześniej bo wczoraj byłem w Szczytnie i bym do Ciebie wpadł na te serdelki. :grin:

Nie mają porównania z tymi z kursu. Wiadomo - tamte wykonane pod okiem mistrzów. Córka innych nie chce jeść :thumbsup: :wink:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/19/#findComment-163694
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.