Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To zależy od kuriera i cennika. W grę wchodzi waga i gabaryt. Ktoś z kolegów na forum kupił ode mnie podobny motoreduktor. Może się odezwie i powie ile płacił.

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

A ile bedzie przesylka kosztowac? :)

Można samemu sprawdzić .

http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,krajowy_paczka48.html

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]

A ile bedzie przesylka kosztowac? :)

Można samemu sprawdzić .

http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,krajowy_paczka48.html

To kolego kupuje.

Podaje Ci adres:

Transmid-Plus

Andrzej Chodyra

Ul. Nowy Służewiec 1

02-699 Warszawa

Tel. 501 708 561

Czy wyslesz mi jutro to w czwartek mi dojdzie.

Jaka chcesz forme platnosci za towar?

Bo za przesylke to moge przy odbiorze zaplacic i to bedzie jeden koszt.

A jak za pobraniem za cala przesylke to bedzie drozej.

Chyba wole za pobraniem bo to jest 4 zl tylko drozej.

Pozdrawiam :)

To kolego kupuje.

Napisz na PW do kolegi zibi 187 , Ja w stawiłem tylko link z cennikiem

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
  • 2 tygodnie później...

drodzy Koledzy, przeczytałem cały temat i teraz zastanawiam się jaka maszynka będzie dla mnie najlepszym rozwiązaniem... nie robię kiełbas przemysłowo, są to zazwyczaj ilości 5-10kg dla siebie i rodziny. Czy pomimo małych ilości tak czy siak potrzebuje rozmiaru 8? Elektryczną i tak muszę kupić ponieważ kręcenie ręcznie już mnie drażni. Doradźcie mi coś w stosunku cena jakość do domowych wyrobów. zastanawiam się nad Zelmerem Diana 887.5 i tu moje pytanie czy po prostu warto taką kupić żeby trochę mi jednak posłużyła? pozdrawiam

Witaj Sloma 1988.

Jeżeli zdecydujesz się na "8" bez bajerów w postaci rozdrabniaczy , szatkownic , wyciskaczy itp to najtańszą wersję Zelmera ZMM1288S MM1200.88 widziałem na allegro za 190,30 . Różnica w cenie pomiedzy Dianą 887.5 , a tym zelmerkiem jest prawie żadna , a w mieleniu mięsa duża . Ta maszynka ma przystawkę masarską i trzy sitka .

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

tak jak Waldku piszesz, nie chcę żadnych bajerów typu szatkownice, wyciskacze, glebogryzarki itp. chodzi mi o zwykłe mielenie mięsa oraz ewentualnie nasadki masarskie zanim się nie dorobię nadziewarki porządnej. 

Edytowane przez Sloma1988

Diany produkowane są w wersji z komorą mielenia "5" i "8" . Ta o której pisałem to nowszy model i trochę silniejsza . Producent podaje tzw. moc zatrzymania odpowiednio 1500 W i 1900 W . Moc znamionowa i maksymalna też trochę wyższa , a ma to znaczenie zwłaszcza przy mieleniu na drobnym sitku .

no widzę, że tą co poleciłeś można kupić do 200 na all....o. a napisz mi jeszcze proszę czy prędkość nadziewania przez nasadkę masarka jest duża? 

Spokojnie nadążysz z odbieraniem , problem raczej jest z podawaniem farszu . Gardziele maszynek elektrycznych ( nie myślę o wilkach profi ) są raczej wąskie i farsz nie spada bezpośrednio na ślimak tylko zazwyczaj trzeba go popychać . Za to przez większą komorę farsz przechodzi lżej i nie jest tak rozgniatany.

dobra dobra na początku nie załapałem :) czyli reasumując nie bawić się w 5 tylko od razu kupować rozm. 8? 

Jeżeli już to tylko 8- ka .

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .

Konserwanty zabijają powoli !!!

Próbuję Ci to zasugerować od początku . Nie skreślam "5" , ale jak ja miałbym kupować teraz , to na pewno "8". Dawniej używałem Diany 5 i nie raz musiałem ją chłodzić w zamrażarce bojąc się , że pójdzie z dymem , a kiełbasy będę nadziewał chyba siłą woli . Teraz mam nadziewarkę i maszynkę "8" , robię wędliny tylko na własny użytek i to jest jak dla mnie optymalne rozwiązanie .

Edytowane przez EAnna
czy prędkość nadziewania przez nasadkę masarka jest duża

Czym prędzej zapomnisz o nadziewaniu zelmerkiem tym lepiej dla zdrowia psychicznego. Kup Zelmerka jak sugerują koledzy 8-kę i do tego chociażby najtańszą nadziewarkę za jakieś 50-70 zł. Oczywiście nie jest to rozwiązanie najlepsze, ale najtańsze i nieporównywalnie lepsze niż nadziewanie Zelmerkiem. Wybór należy oczywiście do inwestora/płatnika.

Pozdrawiam

Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.
Gość ArkoGdynia

Zelmer "8" -mka to spokojnie wystarczy nawet na większe produkcję...Ale tylko do mielenia. Ja mam wspomnianą wcześniej ósemkę i nie raz mieliłem już i po 20 kg na raz! Ale trzeba dać sobie trochę czasu... Nie dociskać tłokiem tylko wrzucać kawałki niech ślimak sam "bierze" i spokojnie daje radę! Doinwestujesz w dodatkowe sitka i noże i będzie super ????

Z Dymnym pozdrowieniem...

No! i na takie odpowiedzi liczyłem:) wielkie podziękowanie za zainteresowanie tematem i moim problemem:) teraz już wiem co i jak;) także jeszcze raz dziękuję i życzę Wesołych Świąt i dymnego 2016roku...

Baaardzo głupie pytanie - mam Zelmer Diana 886.5 - rozumiem, że jest to właśnie "piątka"? W zestawie jest plastikowy lejek do nabijania kiełbas oraz szatkownica do wszelakiej maści zastosowań.

Pytanie do obeznanych w temacie 

Czy taki sprzęt jest godny uwagi ? niecałe 200 zł

post-61574-0-97224100-1451326958_thumb.jpg 

jako maszynka pewnie się sprawdzi, ale jako nadziewarka ?

Napęd bym rozwiązał.

Alternatywą jest posiadany Zelmer i kupno Royala 3 kg za 548 czy jakoś tak, wiem ze pewnie lepszy ale boli... :cry:

Cena dobra ale ........ czy to nie chińczyk ?? - jak tak to było sporo napisane na forum o tym - coś, że ta wierzchnia warstwa jest mocno kontrowersyjna [ jak się nie mylę to coś o tym pisał Jumbo - jak się mylę to przepraszam za wzywanie do tablicy]

Royal 3 l. kosztuje 521 zł w tej cenie jest przesyłka - i nie jest to reklama

Zobacz na produkt polski p.Ptaka - na forum jest opinia o nim i jest to sam pozytyw

Pozdrawiam cieplutko

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

cena dobra jak za taką ilość akcesorii

Jeśli to Polski produkt to warto :) a jak  chińczyk to lepiej odpuścić.
„Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku!

Czy w posiadanym przeze mnie Zelmer Diana [5] ta plastikowa przystawka do nabijania kiełbas zda egzamin na potrzeby nauczania i zrobienia parę kg?

Podobno można nakłuwać jelito żeby pozbyć się nadmiaru powietrza, ew przerobić samą przystawkę wiercąc w niej małe otworki.