Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

 

@ EAnna.

 

Podpatrzę, jak tylko do Rzeszowa wrócę, bo na co dzień to niestety w grodzie Kraka przebywam.

 

Postaram się jakoś też spisać receptury kiełbas i wędlin w mojej rodzinie i znajomych.

 

pozdrawiam.

 

adwokat

Pozdrawiam. adwokat
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-34647
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Jutro o 19 40 w tyn w programie Uwaga będzie reportaż na temat Co jemy czyli ile jest mięsa w mięsie.Musicie to zobaczyć.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-34990
Udostępnij na innych stronach

nagrać to koniecznie trzeba /mogę załatwić nagranie na płytę tylko kiedy to będzie/

to może być wspaniały film anty-instruktażowy

Tadku teraz już wiesz kiedy to jak masz moż liwość nagrania na plytke to nagrywaj, kurcze sam bym nagrał ale nie będzie mnie w domu

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35008
Udostępnij na innych stronach

Chciałem nagrać ten program, ale w związku z panującymi okolicznościami nagrałem tylko zwiastun:

 

http://youtube.com/watch?v=ERAEBNXqCyo

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35044
Udostępnij na innych stronach

Ponieważ mnie nie będzie mam pytanie a zarazem prośbę. Mógłby ktoś to nagrać ?

A tym się zajmuję

"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35059
Udostępnij na innych stronach

No onet.pl jest informacja o dzisiejszym programie i ciekawy artykuł zapowiadający go pod tytułem "Tylko 14% mięsa w mięsie reszta - chemia"

Proszę wkleić linka do tego art. Dziękuję.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35063
Udostępnij na innych stronach

14% w mielonce hehe ale jak popatrzeć na naszą mielonkę w otoczce galaretki to też mięsem nie grzeszy :grin: :grin: :grin:

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35090
Udostępnij na innych stronach

Prosta sprawa trzeba doskonalić swoje skromne umiejętności. Warto :lol: . Najgorsza zrobiona przeze mnie wędlina jest chyba lepsza od tej najlepszej z programu. Przede wszystkim wiem co w niej jest. :grin:
POZDRAWIAM
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35091
Udostępnij na innych stronach

Kto nie wiedział i nie wiedział to może być dla niego szok . Dla mnie to normalne -bo tak wygląda przemysłowa produkcja w małych czy dużych zakładach. Robią tak bo takie jest zapotrzebowanie rynku konkretnie klientów Chcą dużo i tanio i żeby było soczyste . więc mają to co chcą . Zakłady prowadzą wyścig a technolodzy to prawdziwi cudotwórcy- potrafią zrobić np. pasztetowe kremowe o różnych smakach bez grama mięsa , bo czy tłuszcz wątrobę i skórki można nazwać mięsem . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35092
Udostępnij na innych stronach

Sepiko, nawet jak by było 20% szacunek dla prezesa za odwagę wystąpienia w takim programie, MIło by było gdyby odwiedził nasz III zlot ogólnopolski i zobaczył amatorów pasjonatów do czgo są zdolni :lol: :lol: :lol:

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35097
Udostępnij na innych stronach

Prezes pokazał co chciał pokazać bo gdyby tak naprawdę było to wszystkie wyroby z Sokołowa

musiały by być dużo droższe a tak chyba nie jest. Pozdrawiam

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35099
Udostępnij na innych stronach

A kto był pomysłodawcą programu?

Czyżby właściciel "Swojskiego Jadła" ? :wink:

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35100
Udostępnij na innych stronach

Jedna z wypowiedzi po programie na Onecie

Byłem wiele razy przy produkcji szynek i wędlin, i nie jest to skomplikowane.

Jezeli rolnik dostaje 4 zl za kilogram miesa, liczac ze srednia ilosc miesa w kielbasie do 50%, to znaczy ze kilogram produktu kosztuje 2 zl. Solanka i wszystkie srodki dodatkowe to koszt ok 2 zl, co daje 4 zl za kilogram GOTOWEGO 50-cio % produktu, jezeli dodac do tego godzinowke dla rzeznika (jak sie leni to w godzine przerobi ok 20 kg, czyli 3 minuty na zrobienie kilograma i zarabia 20 zl na reke na godzine to dostanie za przygotowanie miesa zlotowke), czli mamy 5 zl za kilogram + zlotowka dla pani ktora pakuje mieso do maszyny, + zlotowka dla kierowcy ktory przewozi towar, to sie robi 7 zl/kg gotowego produktu, jak doliczyc marze dla sklepow i hurtowni (50%) to sie robi 10.50 zl/kg. Ja BARDZO CHETNIE zaplace nawet 25 zl za 100%-towy towar, tylko dajcie mi okazje. Ja pracowalem w firmie ktora robila wedliny, sprzedawalismy sklepom po 10 zl /kg, jak sie przeszedlem do TESCO i zobaczylem nasza wedline w PROMOCJI za 24,99, to mnie rzucilo na regały. Tyle co mam do powiedzenia.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35103
Udostępnij na innych stronach

Do wypowiedzi sepiko.

 

Zbyt by był nawet za 30 - 50 zł/kg tylko wymogi krajowe i unijne co do samych zakładów przetwórstwa są ani z marsa ani z wenus a z piekła rodem. :devil:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35107
Udostępnij na innych stronach

Wielkie uznanie dla Sokołowa jak widać nie było chętnych do pokazania prawdy.Ale kij ma dwa końce rynek-klient chce tanio to producent nie ma wyjścia i robi z wody mięso.Od dawna uważam że tanie jest drogie ale z drugiej strony wiele osób nie stać na lepszy wyrób j chcąc nie chcąc kupują taniochę.taki już posrany ten świat.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35118
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.