adwokat Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 30 Maja 2008 Witam. @ EAnna. Podpatrzę, jak tylko do Rzeszowa wrócę, bo na co dzień to niestety w grodzie Kraka przebywam. Postaram się jakoś też spisać receptury kiełbas i wędlin w mojej rodzinie i znajomych. pozdrawiam. adwokat Cytuj Pozdrawiam. adwokat Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-34647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Jutro o 19 40 w tyn w programie Uwaga będzie reportaż na temat Co jemy czyli ile jest mięsa w mięsie.Musicie to zobaczyć. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-34990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 4 Czerwca 2008 nagrać to koniecznie trzeba /mogę załatwić nagranie na płytę tylko kiedy to będzie/ to może być wspaniały film anty-instruktażowyTadku teraz już wiesz kiedy to jak masz moż liwość nagrania na plytke to nagrywaj, kurcze sam bym nagrał ale nie będzie mnie w domu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 4 Czerwca 2008 miro, program w uwadze 5 czerwca. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiorek Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 4 Czerwca 2008 W jutrzejszej uwadze będzie reportaż odnośnie masowej produkcji wędlin. Cytuj Pozdrawiam Wiesiorek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Chciałem nagrać ten program, ale w związku z panującymi okolicznościami nagrałem tylko zwiastun: http://youtube.com/watch?v=ERAEBNXqCyo Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Program jest dziś o 19.50. http://uwaga.onet.pl/1489373,archiwum.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posudziej Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 5 Czerwca 2008 No onet.pl jest informacja o dzisiejszym programie i ciekawy artykuł zapowiadający go pod tytułem "Tylko 14% mięsa w mięsie reszta - chemia" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ponieważ mnie nie będzie mam pytanie a zarazem prośbę. Mógłby ktoś to nagrać ? Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 5 Czerwca 2008 No onet.pl jest informacja o dzisiejszym programie i ciekawy artykuł zapowiadający go pod tytułem "Tylko 14% mięsa w mięsie reszta - chemia" Proszę wkleić linka do tego art. Dziękuję. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 5 Czerwca 2008 http://wiadomosci.onet.pl/1762403,11,1,1,item.html Już mam :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 5 Czerwca 2008 kto oglądał? jakie wrażenia z programu? Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sepiko Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Brawa dla producentów programu. Pewnie mały szok dla wiekszości polskich smakoszy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 5 Czerwca 2008 14% w mielonce hehe ale jak popatrzeć na naszą mielonkę w otoczce galaretki to też mięsem nie grzeszy :grin: :grin: :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Prosta sprawa trzeba doskonalić swoje skromne umiejętności. Warto :lol: . Najgorsza zrobiona przeze mnie wędlina jest chyba lepsza od tej najlepszej z programu. Przede wszystkim wiem co w niej jest. :grin: Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Kto nie wiedział i nie wiedział to może być dla niego szok . Dla mnie to normalne -bo tak wygląda przemysłowa produkcja w małych czy dużych zakładach. Robią tak bo takie jest zapotrzebowanie rynku konkretnie klientów Chcą dużo i tanio i żeby było soczyste . więc mają to co chcą . Zakłady prowadzą wyścig a technolodzy to prawdziwi cudotwórcy- potrafią zrobić np. pasztetowe kremowe o różnych smakach bez grama mięsa , bo czy tłuszcz wątrobę i skórki można nazwać mięsem . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sepiko Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Pan prezes Sokołowa troszkę nie doszacował (tego cukru w cukrze) 10% to chyba tylko w szynce babuni za 25 pln /kg. Ale szacun za odwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Sepiko, nawet jak by było 20% szacunek dla prezesa za odwagę wystąpienia w takim programie, MIło by było gdyby odwiedził nasz III zlot ogólnopolski i zobaczył amatorów pasjonatów do czgo są zdolni :lol: :lol: :lol: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Prezes pokazał co chciał pokazać bo gdyby tak naprawdę było to wszystkie wyroby z Sokołowamusiały by być dużo droższe a tak chyba nie jest. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 5 Czerwca 2008 A kto był pomysłodawcą programu? Czyżby właściciel "Swojskiego Jadła" ? :wink: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sepiko Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jedna z wypowiedzi po programie na OnecieByłem wiele razy przy produkcji szynek i wędlin, i nie jest to skomplikowane. Jezeli rolnik dostaje 4 zl za kilogram miesa, liczac ze srednia ilosc miesa w kielbasie do 50%, to znaczy ze kilogram produktu kosztuje 2 zl. Solanka i wszystkie srodki dodatkowe to koszt ok 2 zl, co daje 4 zl za kilogram GOTOWEGO 50-cio % produktu, jezeli dodac do tego godzinowke dla rzeznika (jak sie leni to w godzine przerobi ok 20 kg, czyli 3 minuty na zrobienie kilograma i zarabia 20 zl na reke na godzine to dostanie za przygotowanie miesa zlotowke), czli mamy 5 zl za kilogram + zlotowka dla pani ktora pakuje mieso do maszyny, + zlotowka dla kierowcy ktory przewozi towar, to sie robi 7 zl/kg gotowego produktu, jak doliczyc marze dla sklepow i hurtowni (50%) to sie robi 10.50 zl/kg. Ja BARDZO CHETNIE zaplace nawet 25 zl za 100%-towy towar, tylko dajcie mi okazje. Ja pracowalem w firmie ktora robila wedliny, sprzedawalismy sklepom po 10 zl /kg, jak sie przeszedlem do TESCO i zobaczylem nasza wedline w PROMOCJI za 24,99, to mnie rzucilo na regały. Tyle co mam do powiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jezeli rolnik dostaje 4 zl za kilogram miesa Chyba tyle dostaje za żywca. Pozdrawiam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Do wypowiedzi sepiko. Zbyt by był nawet za 30 - 50 zł/kg tylko wymogi krajowe i unijne co do samych zakładów przetwórstwa są ani z marsa ani z wenus a z piekła rodem. :devil: Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jakieś to grzeczne było. Czekałam, że podadzą coś szokującego - a tu nic . :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Wielkie uznanie dla Sokołowa jak widać nie było chętnych do pokazania prawdy.Ale kij ma dwa końce rynek-klient chce tanio to producent nie ma wyjścia i robi z wody mięso.Od dawna uważam że tanie jest drogie ale z drugiej strony wiele osób nie stać na lepszy wyrób j chcąc nie chcąc kupują taniochę.taki już posrany ten świat. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/2/#findComment-35118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.