chudziak Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1726 Opublikowano 3 Maja 2010 Witamy na forum :grin: i i czekamy na relację z "produkcji" podwawelskiej :lol: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1727 Opublikowano 4 Maja 2010 lumberjack, Serdeczne witanko, jestem bardzo ciekawa efektu Twojej pracy.Pozdrawiam i powodzenia życzę. Gdzie leżą Pałuki :question: Postaw proszę, balonik na mapie. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagórek Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1728 Opublikowano 4 Maja 2010 Witam Serdecznie Bardzo wiele razy odwiedzałem stronę jako gość i w końcu zapisałem się. Wybudowałem sobie już wędzarenkę - taką murowaną (wcześniej była rura i beczka ). Mam pewne doświadczenie w wędzeniu bo jestem rzeźnikiem - wędliniarzem z zawodu. Cytuj Pagórek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1729 Opublikowano 4 Maja 2010 Witaj pagórek na zdymionym forum.Mam nadzieje że podzielisz się z nami swoją wiedzą i doświadczeniem. Czuj dym. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1730 Opublikowano 4 Maja 2010 Witaj Piasek kurs już skończyłeś teraz pora wykonać coś samemu,powodzenia.Chęci są tylko trzeba to wszystko zorganizować - maszynka do mielenia już jest, nadziewarka też kupiona co do wędzarni aktualnie powstaje projekt. Na jesień powinno wszystko zadziałać i dymy ruszą na okolicę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagórek Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1731 Opublikowano 4 Maja 2010 Oczywiście że tak:) w najbliższym czasie postaram się wrzucić do "kotła" kilka tradycyjnych receptur na wędliny z regionu warmii i mazur Cytuj Pagórek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabagr Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1732 Opublikowano 4 Maja 2010 Witam serdecznie Wędzarniczą Brać.Od pewnego czasu bacznie Was obserwuje i czytam oraz podziwiam cierpliwość ludzi albo kolegów jeżeli mogę tak powiedzieć,którzy odpowiadają nawet na pozornie bzdurne pytania,mając na uwadze rozwój sztuki masarskiej i propagowania starej i zdrowej techniki wykonywania kiełbas oraz wędzonek.Chwała wam za tę ideę i popieram. Cytuj nigdy nie mów nigdy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1733 Opublikowano 4 Maja 2010 bzdurne pytanianigdy nie mów nigdy Witaj. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabagr Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1734 Opublikowano 4 Maja 2010 Cześć henio.Nie jestem laikiem w tym fachu,ale też nie orłem,dlatego tak napisałem,jeżeli kogoś uraziłem to było to nie zamierzone. Cytuj nigdy nie mów nigdy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1735 Opublikowano 4 Maja 2010 Mnie się podobało. Nikogo nie uraziłeś.Był taki jeden co się pytał jak przerżnąć deskę , ale zdezerterował :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabagr Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1736 Opublikowano 4 Maja 2010 przepraszam za bużkę,ale pisanie na klawiturze to moja pięta Achillesa. [ Dodano: Wto 04 Maj, 2010 21:19 ] Z tą deską to dobre,szkoda ,że koleś zdezerterował! [ Dodano: Wto 04 Maj, 2010 21:36 ] Mam takie drobne pytanie:Jak uwędzić kiełbasę na zimno mając do dyspozycji wędzarnie tradycyjną?Próbuję z palnikiem gazowym,ale nie ma palnika dwuogniskowego czy jak tam się nazywa.Macie jakiś pomysł? Cytuj nigdy nie mów nigdy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1737 Opublikowano 7 Maja 2010 Jak uwędzić kiełbasę na zimno mając do dyspozycji wędzarnie tradycyjną? https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=122438&highlight=#122438 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=4492 przeczytaj. I wiele innych dotyczących dymogeneratorów. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolanin Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1738 Opublikowano 12 Maja 2010 Witam Szanowną Wędzarniczą Brać!!!Stronę wędliny domowe odwiedzam regularnie od dwóch lat , mam już za sobą udane produkcje swojskich wyrobów - udane tylko dlatego że korzystałemz cennych rad zawartych na tej stronie.Miło jest być wśród Was. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1739 Opublikowano 12 Maja 2010 Witam Szanowną Wędzarniczą Brać!!! Witamy wśród Nas . Zachęcamy do dzielenia się z nami swoimi sukcesami ,jak również co nie życzymy , swoimi potknięciami . Wspólnie będziemy rozwiązywać problemy . Tym sposobem rozrasta się Nam ta piękna strona Wędliny Domowe i forum :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1740 Opublikowano 12 Maja 2010 Wolanin, Wiaj w Wędzarniczej Braci powodzenia w zadymianiu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciupek77 Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1741 Opublikowano 12 Maja 2010 Witam serdecznie i ciesze się że znalazłem to forum.Niesamowita kopalnia wiedzy z której chętnie skorzystam mając nadzieje że nadarzy sie okazja żeby podzielić sie swoim doswiadczeniem w innej dziedzinie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatanka26 Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1742 Opublikowano 12 Maja 2010 Witajcie Aromatyczna BraciOd dłuższego czasu śledzę stronę, robiłam już wędlinę drobiową z PETa (hi,hi ale określenie) czyli parzoną w szynkowarze zastepczym, drobiowe i karkówkę na grilla... i dzis nastawiłam schab a`la szynka parmeńska jako wędline dojrzewającą.Generalnie więcej czytam niz piszę Ale i pisać zacznę.Doświadczenie masarskie posiadam, niemal od dzieciństwa, kiedy to dwa razy w roku , u babci biło się świnię i wyrabiało kiełbasy. Na nasze wesele sami też robiliśmy wiejską kiełbasę i czytając teraz forum i przepisy dopiero WIEM, dlaczego wujek który dowodził akcją wyrabiania kiełbas mówił zawsze, że " jeszcze mięsić" mięso na kiełbasy, czyli właśnie wyrabiać, żeby uzyskać ową doskonałą kleistość. Hmmm )Troszkę przesadziłam z tym "doświadczeniem", mozna powiedzieć, ze to raczej pojęcie - zielone. Pozdrawia wszystkich ciepło i wiosennie. Cytuj Tatanka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1743 Opublikowano 12 Maja 2010 Witamy , witamy , również serdecznie i gorąco . :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1744 Opublikowano 12 Maja 2010 Witamy i życzymy powodzenia :smile: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CPN Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1745 Opublikowano 13 Maja 2010 Serdecznie witam "sąsiadkę".Życzę powodzenia w sztuce wędliniarskiej. :grin: Cytuj Ed Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1746 Opublikowano 13 Maja 2010 Witaj tatanka26, jakby co to hurtownie masarska masz na ul.Torowej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzinuch Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1747 Opublikowano 13 Maja 2010 Czuję się zaszczycony, że mogę od teraz korzystać z cennych rad największych zadymiarzy RP. Oj coś chyba nie tak , najlepszych zadymiaczy to już nie budzi złych skojarzeń. Jestem mieszczuchem, który od kilku lat mieszka na wsi w ciszy i spokoju, w towarzystwie przychylnych sąsiadów i zwierząt. W wolnych chwilach zajmuje się wytwarzaniem nalewek , kucharzeniem a od niedawna złapałem nowego bakcyla - wybudowałem sobie małą wędzarnię i wędzę. No to chyba za duże słowo, usiłuję. Poczyniłem już kilka prób i myślę , że mogąc korzystać z Waszych doświadczeń i rad moje wyroby wędzarnicze staną się konkurencyjne dla całej rzeszy grilowców z okolicy. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1748 Opublikowano 13 Maja 2010 Dzinuch, Witam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1749 Opublikowano 13 Maja 2010 Witaj wśród nas Dzinuch i życzę smakowitych wyrobów. :grin: _________________ Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1750 Opublikowano 13 Maja 2010 Dzinuch Witaj , witaj . Smacznych wyrobów życzę . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.