Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witamy na forum :grin: i i czekamy na relację z "produkcji" podwawelskiej :lol:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110505
Udostępnij na innych stronach

lumberjack, Serdeczne witanko, jestem bardzo ciekawa efektu Twojej pracy.Pozdrawiam i powodzenia życzę.

 

Gdzie leżą Pałuki :question: Postaw proszę, balonik na mapie.

Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110548
Udostępnij na innych stronach

Witam Serdecznie

Bardzo wiele razy odwiedzałem stronę jako gość i w końcu zapisałem się. Wybudowałem sobie już wędzarenkę - taką murowaną (wcześniej była rura i beczka :)). Mam pewne doświadczenie w wędzeniu bo jestem rzeźnikiem - wędliniarzem z zawodu.

Pagórek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110624
Udostępnij na innych stronach

Witaj Piasek kurs już skończyłeś teraz pora wykonać coś samemu,powodzenia.

Chęci są tylko trzeba to wszystko zorganizować - maszynka do mielenia już jest, nadziewarka też kupiona co do wędzarni aktualnie powstaje projekt. Na jesień powinno wszystko zadziałać i dymy ruszą na okolicę.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110630
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie Wędzarniczą Brać.Od pewnego czasu bacznie Was obserwuje i czytam oraz podziwiam cierpliwość ludzi albo kolegów jeżeli mogę tak powiedzieć,którzy odpowiadają nawet na pozornie bzdurne pytania,mając na uwadze rozwój sztuki masarskiej i propagowania starej i zdrowej techniki wykonywania kiełbas oraz wędzonek.Chwała wam za tę ideę i popieram.
nigdy nie mów nigdy
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110643
Udostępnij na innych stronach

przepraszam za bużkę,ale pisanie na klawiturze to moja pięta Achillesa.

 

[ Dodano: Wto 04 Maj, 2010 21:19 ]

Z tą deską to dobre,szkoda ,że koleś zdezerterował!

 

[ Dodano: Wto 04 Maj, 2010 21:36 ]

Mam takie drobne pytanie:Jak uwędzić kiełbasę na zimno mając do dyspozycji wędzarnie tradycyjną?Próbuję z palnikiem gazowym,ale nie ma palnika dwuogniskowego czy jak tam się nazywa.Macie jakiś pomysł?

nigdy nie mów nigdy
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110649
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-110902
Udostępnij na innych stronach

Witam Szanowną Wędzarniczą Brać!!!

Stronę wędliny domowe odwiedzam regularnie od dwóch lat , mam już za sobą

udane produkcje swojskich wyrobów - udane tylko dlatego że korzystałem

z cennych rad zawartych na tej stronie.

Miło jest być wśród Was.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111334
Udostępnij na innych stronach

Witam Szanowną Wędzarniczą Brać!!!

 

Witamy wśród Nas . Zachęcamy do dzielenia się z nami swoimi sukcesami ,jak również co nie życzymy , swoimi potknięciami . Wspólnie będziemy rozwiązywać problemy . Tym sposobem rozrasta się Nam ta piękna strona Wędliny Domowe i forum :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111341
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie i ciesze się że znalazłem to forum.Niesamowita kopalnia wiedzy z której chętnie skorzystam mając nadzieje że nadarzy sie okazja żeby podzielić sie swoim doswiadczeniem w innej dziedzinie :wink:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111389
Udostępnij na innych stronach

Witajcie Aromatyczna Braci

Od dłuższego czasu śledzę stronę, robiłam już wędlinę drobiową z PETa (hi,hi ale określenie) czyli parzoną w szynkowarze zastepczym, drobiowe i karkówkę na grilla... i dzis nastawiłam schab a`la szynka parmeńska jako wędline dojrzewającą.

Generalnie więcej czytam niz piszę :)

Ale i pisać zacznę.

Doświadczenie masarskie posiadam, niemal od dzieciństwa, kiedy to dwa razy w roku , u babci biło się świnię i wyrabiało kiełbasy. Na nasze wesele sami też robiliśmy wiejską kiełbasę i czytając teraz forum i przepisy dopiero WIEM, dlaczego wujek który dowodził akcją wyrabiania kiełbas mówił zawsze, że " jeszcze mięsić" mięso na kiełbasy, czyli właśnie wyrabiać, żeby uzyskać ową doskonałą kleistość. Hmmm :))

Troszkę przesadziłam z tym "doświadczeniem", mozna powiedzieć, ze to raczej pojęcie - zielone.

Pozdrawia wszystkich ciepło i wiosennie.

Tatanka
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111390
Udostępnij na innych stronach

Witamy i życzymy powodzenia :smile:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111393
Udostępnij na innych stronach

Czuję się zaszczycony, że mogę od teraz korzystać z cennych rad największych zadymiarzy RP. Oj coś chyba nie tak , najlepszych zadymiaczy to już nie budzi złych skojarzeń. Jestem mieszczuchem, który od kilku lat mieszka na wsi w ciszy i spokoju, w towarzystwie przychylnych sąsiadów i zwierząt. W wolnych chwilach zajmuje się wytwarzaniem nalewek , kucharzeniem a od niedawna złapałem nowego bakcyla - wybudowałem sobie małą wędzarnię i wędzę. No to chyba za duże słowo, usiłuję. Poczyniłem już kilka prób i myślę , że mogąc korzystać z Waszych doświadczeń i rad moje wyroby wędzarnicze staną się konkurencyjne dla całej rzeszy grilowców z okolicy.

Pozdrowienia.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/70/#findComment-111404
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.