Reju Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2901 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Z nikim jeszcze się doświadczeniami nie dzieliłem, ale teraz mam zamiar.Tylko o aparacie sobie przypominam jak już wszystko zrobię :blush: Ze swoich sposobów to mam tylko to, że najpierw gotuję przyprawy i na powstałym wywarze robię mieszankę peklującą. Ale to nie ten wątek. Jeszcze raz Wszystkich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2902 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 I ja witam miło wszystkich dołączających do nas . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekR Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2903 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam wszytkich serdecznie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2904 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 trudnię się hodowlą gołębi ras typowo mięsnych (king, strasser, teksaner) i wiem jak przyrządzić bardzo smaczne, zdrowe potrawy z mięsa tych ptaków.OfCourse, witaj, a z przepisami chętnie sie zapoznam. Z wędzeniem i produkcją własnych wyrobów wędliniarskichzapoznasz sie z całą pewnościa. [ Dodano: Sro 06 Kwi, 2011 00:25 ] Reju, LeszekR, Witajcie wśród WB.Powodzenia w wyrobach domowych. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkulka Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2905 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich, Nazywam się Grzegorz i jestem uzależniony od...dymu. W zadymianiu stawiam pierwsze kroki.Będę się starał przyswoić wiedzę i nie zamęczać pytaniami [choć nie obiecuję] Cytuj Pozdrawiam, gkulka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2906 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witaj i nie pal za dużo :wink: jestem uzależniony od...dymu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2907 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witaj i żyj wędzarniczym dymem! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2908 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam wszystkich nowych. Zadymiajcie i dzielcie się wiedzą. Powodzenia. Nazywam się Grzegorz i jestem uzależniony od...dymu.Jak wędzarniczego to już po Tobie. Wpadłeś po uszy. Zadymianie to jak chodzenie po bagnach :grin: Strasznie wciąga. P.S. Andrzeju-technologu nasz wspaniały sorki :wink: :blush: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farmeer Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2909 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam.. z wędzeniem jeszcze rok temu nie miałem nic wspólnego.. w maju mija rocznica od kiedy wędzę.. przez ten nie cały jeszcze rok uwędziłem około 6 ton różnego rodzaju wyrobów typu szynki, karczki, schaby, polędwiczki, kiełbasy itp.. mam nadzieję, że uda mi się z wami tutaj zbratać choć pewnie mój wynik o niczym nie świadczy.. ale smak wyrobów po uwędzeniu uraczył już nie jednego smakosza.. Pozdrawiam wszystkich i życzę wielkich kłębów dymu Cytuj Nie liczy się proces wyrobu,Liczy się efekt końcowy.. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halka Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2910 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich serdecznie :smile: Jestem tu nowa, dopiero kilka dni temu znalazłam to forum i jak to w necie bywa, zupełnie przypadkowo. Bardzo mi się u Was spodobało, więc postanowiłam do Was dołączyć. Wprawdzie z wędlinami nie mam nic wspólnego, ale znalazłam kącik, który mnie zainteresował czyli domowe wypieki :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2911 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witaj Halka,zacznij od wyrobów z szybkowara, to też domowe pyszne wędliny, nie wymagające wędzenia. Liczą się tylko chęci. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2912 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Wprawdzie z wędlinami nie mam nic wspólnego, ale znalazłam kącik, który mnie zainteresował czyli domowe wypiekiWitaj, witaj, spokojnie z czasem i wędliny zaczniesz robić Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2913 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 witaj serdecznie!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berni Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2914 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witaj Halka Oj wciągnie cię to, wciągnie.Przeczytaj tylko posty Pokemona :grin: Pozdrawiam Cytuj Dogoń swoje marzenia.Berni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2915 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2916 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witaj Halka, cudownie że do nas dołączyłaś :clap: :clap: Powodzenia w tym zadymionym świecie :grin: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halka Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2917 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Oj wciągnie cię to, wciągnie. Przeczytaj tylko posty Pokemona :grin: Aleś mnie wyczuł :lol: To właśnie "szaleństwa" Pokemona w kuchni mnie zachęciły. I nie myśl sobie, że nie widziałam mena przy kuchni. Mam to na co dzień, bo Mój Osobisty Małżonek także często gotuje i piecze. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2918 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam wszystkich zadymiaczy.Korzystając z okazji chciałbym się przedstawić-na chrzcie mi dali Adam ale jako smakosz złocistego płynu mój nick na forum jest jaki jest.Dopiero niedawno odkryłem istnienie tej stronki i mimo że jestem profesjonalistą czytam ją z wielkim zaciekawieniem.Własna wędzarnia dopiero w planach ale na pewno podzielę się swoimi spostrzeżeniami i pomysłami.Paru rzeczy się będę uczył od nowa ale mam nadzieję ,że jakoś to z Waszą pomocą pójdzie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2919 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witaj Harnaś w zadymionym świecie :grin: pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2920 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 witaj HARNAŚ dobrze się kojarzysz bo piwko to super dodatek do domowych wędlinek. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzeslawFabrycki Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2921 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witaj Harnas :clap: :clap: Cytuj Czecho Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrobello Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2922 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam wszystkich serdecznie! Zarejestrowałem się pewnie kilkanaście dni już temu, ale jako że to mój pierwszy post to powinien znaleźć się właśnie tu w powitalni i... oto jestem Mam na imię Marcin, tematyką domowych wyrobów interesuję się bardziej lub mniej (do tej pory z naciskiem na "mniej") już jakiś czas, ostatnio oprócz teorii wziąłem się za praktyką i pierwsza samodzielnie zrobiona szyneczka i uwędzona została już zjedzona Czytam Was już od jakiegoś czasu i w razie moich wątpliwości sięgam do internetowych kart zapisanych Waszymi słowami jak do wielkiej Księgi Domowego Masarstwa Mam nadzieję, że bedzie nam się miło razem współpracować, czego sobie i Wam życzę ! Pozdrawiam, Marcin! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2923 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich nowo przybyłych zadymiaczy. :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinka Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2924 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Próbuję po wielu latach przypomnieć sobie smaki dzieciństwa, czytanie niestety nie wystarcza.Mam nadzieję, że na Wielkanoc już będą pierwsze efekty. Wybaczcie, nie jestem zbyt wprawna w obsłudze komputera, więc nie będę bardzo aktywna, chyba że zrobię coś pysznego. Cytuj uściski M Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIEK Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2925 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam serdecznie Wszystkich . Od wielu lat powracam do smaków dzieciństwa i młodości ,także w wyrobach wędliniarskich.Strona Ta jest mi w tym bardzo pomocna. Dziękuję jednocześnie za panującą Tu życzliwą i miłą atmosferę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-156006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.