Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z nikim jeszcze się doświadczeniami nie dzieliłem, ale teraz mam zamiar.

Tylko o aparacie sobie przypominam jak już wszystko zrobię :blush:

Ze swoich sposobów to mam tylko to, że najpierw gotuję przyprawy i na powstałym wywarze robię mieszankę peklującą. Ale to nie ten wątek.

 

Jeszcze raz Wszystkich pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155320
Udostępnij na innych stronach

trudnię się hodowlą gołębi ras typowo mięsnych (king, strasser, teksaner) i wiem jak przyrządzić bardzo smaczne, zdrowe potrawy z mięsa tych ptaków.

OfCourse, witaj, a z przepisami chętnie sie zapoznam.

Z wędzeniem i produkcją własnych wyrobów wędliniarskich

zapoznasz sie z całą pewnościa.

 

[ Dodano: Sro 06 Kwi, 2011 00:25 ]

Reju, LeszekR, Witajcie wśród WB.Powodzenia w wyrobach domowych.

Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155334
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich,

 

Nazywam się Grzegorz i jestem uzależniony od...dymu. W zadymianiu stawiam pierwsze kroki.

Będę się starał przyswoić wiedzę i nie zamęczać pytaniami :D[choć nie obiecuję]

Pozdrawiam,

 

gkulka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155403
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich nowych. Zadymiajcie i dzielcie się wiedzą. Powodzenia.

Nazywam się Grzegorz i jestem uzależniony od...dymu.

Jak wędzarniczego to już po Tobie. Wpadłeś po uszy. Zadymianie to jak chodzenie po bagnach :grin:

Strasznie wciąga.

 

P.S.

Andrzeju-technologu nasz wspaniały sorki :wink: :blush:

ale narobiłem dymu 🙂

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155453
Udostępnij na innych stronach

Witam.. z wędzeniem jeszcze rok temu nie miałem nic wspólnego.. w maju mija rocznica od kiedy wędzę.. przez ten nie cały jeszcze rok uwędziłem około 6 ton różnego rodzaju wyrobów typu szynki, karczki, schaby, polędwiczki, kiełbasy itp.. mam nadzieję, że uda mi się z wami tutaj zbratać choć pewnie mój wynik o niczym nie świadczy.. ale smak wyrobów po uwędzeniu uraczył już nie jednego smakosza.. Pozdrawiam wszystkich i życzę wielkich kłębów dymu :D

Nie liczy się proces wyrobu,

Liczy się efekt końcowy..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155707
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich serdecznie :smile:

 

Jestem tu nowa, dopiero kilka dni temu znalazłam to forum i jak to w necie bywa, zupełnie przypadkowo. Bardzo mi się u Was spodobało, więc postanowiłam do Was dołączyć. Wprawdzie z wędlinami nie mam nic wspólnego, ale znalazłam kącik, który mnie zainteresował czyli domowe wypieki :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155712
Udostępnij na innych stronach

Wprawdzie z wędlinami nie mam nic wspólnego, ale znalazłam kącik, który mnie zainteresował czyli domowe wypieki

Witaj, witaj, spokojnie z czasem i wędliny zaczniesz robić :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155722
Udostępnij na innych stronach

Oj wciągnie cię to, wciągnie.

Przeczytaj tylko posty Pokemona :grin:

 

 

Aleś mnie wyczuł :lol: To właśnie "szaleństwa" Pokemona w kuchni mnie zachęciły. I nie myśl sobie, że nie widziałam mena przy kuchni. Mam to na co dzień, bo Mój Osobisty Małżonek także często gotuje i piecze. :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155800
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich zadymiaczy.

Korzystając z okazji chciałbym się przedstawić-na chrzcie mi dali Adam ale jako smakosz złocistego płynu mój nick na forum jest jaki jest.Dopiero niedawno odkryłem istnienie tej stronki i mimo że jestem profesjonalistą czytam ją z wielkim zaciekawieniem.Własna wędzarnia dopiero w planach ale na pewno podzielę się swoimi spostrzeżeniami i pomysłami.Paru rzeczy się będę uczył od nowa ale mam nadzieję ,że jakoś to z Waszą pomocą pójdzie :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155827
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie!

 

Zarejestrowałem się pewnie kilkanaście dni już temu, ale jako że to mój pierwszy post to powinien znaleźć się właśnie tu w powitalni i... oto jestem ;)

Mam na imię Marcin, tematyką domowych wyrobów interesuję się bardziej lub mniej (do tej pory z naciskiem na "mniej") już jakiś czas, ostatnio oprócz teorii wziąłem się za praktyką i pierwsza samodzielnie zrobiona szyneczka i uwędzona została już zjedzona ;) Czytam Was już od jakiegoś czasu i w razie moich wątpliwości sięgam do internetowych kart zapisanych Waszymi słowami jak do wielkiej Księgi Domowego Masarstwa ;) Mam nadzieję, że bedzie nam się miło razem współpracować, czego sobie i Wam życzę ! :)

 

Pozdrawiam,

 

Marcin! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155967
Udostępnij na innych stronach

Próbuję po wielu latach przypomnieć sobie smaki dzieciństwa, czytanie niestety nie wystarcza.

Mam nadzieję, że na Wielkanoc już będą pierwsze efekty. Wybaczcie, nie jestem zbyt wprawna w obsłudze komputera, więc nie będę bardzo aktywna, chyba że zrobię coś pysznego.

uściski M
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-155975
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie Wszystkich . Od wielu lat powracam do smaków dzieciństwa i młodości ,także w wyrobach wędliniarskich.

Strona Ta jest mi w tym bardzo pomocna.

Dziękuję jednocześnie za panującą Tu życzliwą i miłą atmosferę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/117/#findComment-156006
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.