EAnna Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Witaj Majus na stronce,zapewne zorientowałaś się, że spotykają sie tutaj sami fajni i życzliwi ludzie. Stronka i forum jest kopalnią wiedzy nie do przecenienia. Dobrze, że sie zgłosiłaś, skoro i tak tutaj zaglądasz.Napisz, gdzie masz wędzarnię i gdzie zaopatrujesz się w mięso. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-25891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 21 Grudnia 2007 No toć wiym SMORODINA,że fajnie tu u Wos,dyć inaczyj by mie tu niy było hehe,ale jak już tu jestem to dziękuję Małgoś i EAnnie za powitanie,no i Tobie SMORODINA,hejka! Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-25897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 21 Grudnia 2007 EAnno,wędzarnię mam w domu na wsi gdzie teraz siedzę,a po mięsko przeważnie jeżdżę do Tychów na halę mięsną,a propos,ja mieszkanie mam na oś.R,a Ty z którego osiedla? Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-25899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ty z którego osiedla?F6 "Pod lasem", domki jednorodzinne. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-25904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Czy to przy Beskidzkiej za szpitalem? Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-25909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Czy to przy Beskidzkiej za szpitalem?Tak. Życzę udanych Świąt. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-25912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Ja Tobie EAnno oraz całej WĘDZARNICZEJ BRACI również życzę zdrowych,spokojnych oraz bogatych Świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku. Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-25922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesia Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zdrowych i pogodnych Świąt, wszystkiego najlepszego . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-25954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymru Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam Szanowne Grono ze Szkocji. (Widze ze tylko moj balonik na Wyspach). Wedlinami zajmowalam sie zawodowo - mam specjalizacje z przetworstwa miesa (i technologii mleka tyz) a teraz tylko dla rodziny i siebie. Podziwiam forum i z przyjemnoscia skorzystam bo mam skrzywienie wielkoprzemyslowe. Zaczynalam jeszcze przed studiami na praktykach robotniczych w slynnych krakowskich zakladach na rzezniczej (swietej pamieci bo zamiast ponad stuletnich zakladow stoi teraz tam potworek galeria) i mam wielki sentyment do Przetworstwa - tego przez duze P. pozdrawiam z doliny Tweedu Cymru Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witamy Cię nowa Zadymiaczko, witamy. :wink: Mam nadzieję, iz podzielisz sie z nami swymi wiadomościami, nie mówiąc już o przepisach i fotorelacjach z wędzeń.Czuj sie tutaj jak u siebie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam Cię i ja w naszej rodzinie :smile: Dzięki Tobie nasz kolega BonAir już nie jest pierwszy w wyścigu do Bieguna Północnego :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witaj koleżanko w naszym gronie. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Cymru..witanko! Mamy nadzieję,ze uszczknieszą rąbka tajemnicy dotyczacej przetwórstwa mięska i mleczka również :lol: ! Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam serdecznie i zapraszam do chwalenia się pozdrawiam Cytuj Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jest mi serdecznie miło powitać osobę, w której żyje cała parą masarstwo. P.S. Czy dwa fakultety zostały zdobyte w jednym cyklu nauczania? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymru Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Naprawde milo i cieplo mi sie zrobilo chociaz za oknem duje i rozciapanym sniegiem za oknem rzuca... W zadnej mierze nie jestem jakims specem - specjalizacje z miesa robilam w kraju, z mleka w Szkocji ale niestety od lat juz przekwalifikowanym ekonomista/marketingowcem jestem. Z ciekawostek - w koncowce lat 90-tych robilam badania tradycyjnych twardych serow i szynek w Wlk. Brytanii (byla to czesc europejskiego programu) produkowanych na farmach. Ciezko uwierzyc ale w tym kraju raczej nie-slynacym z wyrafinowanej kuchni mozna znalezc prawdziwe perelki... Jak jestescie zainteresowani to moge pare slow napisac o tych wedlinach - nowa jestem i nie znam jeszcze forum :wink: sie wiec pytam. Ciekawe ze tradycyjnie w UK zaglebiem wedliniarskim jest Cumbria (na polnocy Anglii) gdzie receptury podobniez przywiezli ze soba niemieccy gornicy. serdecznie pozdrawiam wszystkich i biore sie do czytania :grin: PS. Edit: przepraszam, ze bez polskich czcionek ale z laptopa pracowego pisze i w nim ni hu hu nie bede majstrowac bo ma takie jakies systemy ze bez admina nie podchodz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Cymru witamy Cię serdecznie. Nie krępuj się z tymi przepisami tylko zapodawaj .Tu same swojaki. :lol: :lol: :lol: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykrawaciarz Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 4 Stycznia 2008 No i ja się przywitać chciałem.Jestem kompletnie zupełnym nowicjuszem, więc z rozkoszą skorzystam z wiedzy doświadczonych "nawiedzonych zadymiaczy". Wiosną planuję małą inwestycję - budowlę w ogródku (wiadomo jaką :grin: ) i rozpoczęcie prób. Kontakt z mięsiwem i jego przetwórstwem miałem wiele lat temu - mój dziadek przed wojną pracował w zakładach mięsnych w Jugosławii i potem już w Polsce na wsi sam "oporządzał" świnki i inne stworzonka, a ja mu w tym pomagałem. Wiedzy za wiele mi z tego nie pozostało, ale za to wspomnienia smaku... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witamy w zadymionym kręgu Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Jak jestescie zainteresowani to moge pare slow napisac o tych wedlinach -Czekam z niecierpliwością. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 5 Stycznia 2008 cymru, Witam Dawaj na forum wszystkie nowinki popróbujemy. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Witam cymru i krawaciarza ! w zadymiarskim świecie , cymru podzieli się wiedzą polsko-szkocko-angielską, a krawaciarz polsko-jugosłowiańską :lol: i będzie super :grin: pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykrawaciarz Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Witam cymru i krawaciarza ! w zadymiarskim świecie , cymru podzieli się wiedzą polsko-szkocko-angielską, a krawaciarz polsko-jugosłowiańską :lol: i będzie super :grin: pozdrowionka Jak najbardziej. Tym bardziej, że do mięska potrzebne dodatki - a nie ma jak stare jugolskie, np ajwary. Że nie wspomnę o vegecie w kuchni, obecnie niezastąpionej, a na rynku stosunkowo niedawno obecnej. W naszej tradycyjnej kuchni używa się jej od niepamiętnych czasów, kiedyś tylko z "importu prywatnego". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Serdecznie i cieplutko witam Brać Zadymiarzy! Jako żółtodziób będę na początku czytał, czytał i czytał :-)Pytał będę później. A teraz kompletuję wszelkie rekwizyty potrzebnedo godnego tworzenie wspaniałych wyrobów jakie są waszą chlubą.Powolutku, zaczynając od najmniej skomplikowanych (szynkowarzenie) poprzez następneszczeble będę starał się choć w części dorównać Państwu. Budowa wędzarni już rozpoczętaa jak na razie dostałem od dobrego wujka :-) trzy ciężkie, solidne szynkowary. Czyszczę je dokładniebo dawno ich nikt nie używał, ale były profesjonalnie zabezpieczone na tą okoliczność. Tak czy inaczej, zaraziłem się już dawno do swojskich wędlin, jako dziecko i mam zamiarprzekazać tą chorobę :-) swoim pociechom. A że teraz już mam czas na to i miejsceoraz wiele zapału to macie mnie na karku :-) Wszystkim Paniom i Panom w Nowym Roku 2008 jak najaśniejszego dymu oraz szyneczek ja na zdjęciach na stronie www. :-) Z prawie samej Jasnej Góry, sercem Wrocławiak do śmierci. Papla aka Paweł Pluta Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Witaj Papla! zaczynając od najmniej skomplikowanych (szynkowarzenie) Uważam, że wyroby szynkowarowe nie należą właśnie do najprostszych... Trzeba zwrócić szczególną uwagę na "wyrobienie" wsadu, mocno trzymać się temperatur parzenia, a jak jeszcze trafisz na mięso z wadą, to już klapa (ale wyrób pewnie będzie i tak smaczny :-) ) Dużo łatwiej jest zrobić białą kiełbasę, jeśli oczywiście posiada się maszynkę, nadziewarkę i jelita. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/21/#findComment-26677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.