Gość pedro Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 8 Marca 2008 Z okazji Dnia Kobiet, wszystkim pozytywnie zadymionym Paniom najlepsze życzenia przesyła Pedro. http://www.cosgan.de/images/more/flowers/068.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-30637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 8 Marca 2008 Stooooolat.......stoooooolat......stooooolat.Naszym Kochanym Paniom najserdeczniejsze życzenia składa fentel Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-30639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 8 Marca 2008 Witam Naszym Paniom również życzę wszystkiego najlepszego . Andrzej Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-30640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 8 Marca 2008 Wszystkim Paniom naszego forum wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet! Udanych wyrobów, dobrego dymu i jak najwięcej uwielbienia w oczach zjadaczy Waszych wyrobów. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-30646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 8 Marca 2008 Jak najdłuższego i najefektowniejszego zadymiania, samych słonecznych (i niezbyt wietrznych dni), duuużo zdrówka, spełnienia planów, wszystkim Zadymiaczkom naszego forum. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-30652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 8 Marca 2008 Wszystkim Naszym Zadymiaczkom,jak i Paniom gościnnie odwiedzającym to ForumZdrowia,Szczęścia, Miłości...i pieniążków....za które, dokupicie sobie, co Wam tam jeszcze potrzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-30654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 8 Marca 2008 Witam drogie Panie.Również wszystkiego naj, naj, naj... http://pl.youtube.com/watch?v=vxqrr77iYP8 Pozdrawiam wszystkie Panie. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-30656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 8 Marca 2008 Wszystkim paniom z naszego forum życzę dużo zdrowia i spełnienia marzeń. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-30661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 8 Marca 2008 Kochane kobiety i dziewczęta, wszystkiego najlepszego. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-30668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margraz1 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 14 Marca 2008 Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum.Pragnę dołączyć do Waszego znamienitego towarzystwa. Chciałbym również przy tej sposobności złożyć wszystkim świąteczne życzenia. Niech Zmartwychwstały Jezus Chrystus obdarzy Was i Wasze rodziny zdrowiem, szczęściem i radością na całe życie. Marian z Lublina. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-31061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 14 Marca 2008 margraz1, Marian witamy Cię w gorączce wykonywania przedświątecznych wędlin domowych :lol: Życzymy wspaniałości na stole i w duchu. P.S Do dzisiaj mam smak smalcu grubo kraszonego skwarami jaki w czasach szkolnych przywoził do bursy kolega z okolic Bodaczowa. Takiego smalcu nigdy nie udało mi się zrobić i nigdzie u nikogo posmakować. Że też nie przyszło wtedy spytać się jak go się robi. Pozdrowionka i smacznego jajeczka :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-31063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesia Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 14 Marca 2008 Z okloloc Bodaczowa ?, gdzie Bodaczów, a gdzie Konstanytnów łódzki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-31066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carski Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 15 Marca 2008 WitamZ tej strony Krzysiek spod Kalisza Odwiedzając strony internetowe, zatrzymałem się właśnie tutaj, bo zaciekawiła mnie ilość osób jaka korzysta z tego forum. To wędzenie to musi być świetna sprawa, skoro tylu ludzi się tym pasjonuje, może dzięki informacją tutaj zdobytym, kiedyś sam spróbuję Pzdr Cytuj przyprawowo.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-31138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 15 Marca 2008 Witaj Krzysiu,odwiedzaj to miejsce jak najczęściej,a napewno tu wsiąkniesz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-31140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beza Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 31 Marca 2008 Z wielką nieśmiałością pukam do tego pokoiku, w którym jak sie domyslam jest mnóstwo wspaniałych ludzi. Pragnę Was wszystkich serdecznie pozdrowić. Czy przyjmiecie mnie do swojego grona? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-32180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiesław Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 31 Marca 2008 witaj BEZA, na mój gust juz jesteś jednogłosnie przyjeta do grona Zadymiarskiej Braci, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-32182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 31 Marca 2008 Hello Beza ! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-32184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 31 Marca 2008 Wchodż śmiało :lol: :lol: I korzystaj z Naszej strony do woli.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-32185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 31 Marca 2008 Witaj Krajanko! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-32187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 31 Marca 2008 Beza!Witaj serdecznie!Cieszy mnie ,że następna kobitka zasiliła nasze "szeregi"Pozdrawiam :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-32197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Też się cieszę. :blush: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-32214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys_sc Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam wszystkich b. serdecznie!Jestem Borys ,obecnie mieszkam w Sosnowcu.Stronka super,tylko brak czasu,żeby przeczytać całe forum W kuchni sobie radzę ,ale kiełbasy jeszcze nie robiłem,chociaż przy domu teściów jest wędzarka(teściowa szynki na święta zawsze robi)W sobotę dostanę ( ze wsi z świniobicia)zamówione po 2 kg karczku,łopatki,szynkówki i boczku.Chciałbym z tego(z całości) zrobić kiełbasę wędzoną ,ale za dużo tu przepisów a tak na serio to nie wiem na który sie zdecydować.Prosiłbym o jakąś (szczegółową)poradępozdrawiam Borys Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-32250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Bardzo latwa w wykonaniu i b. smaczna to kiełabasa chłopska jest na forum przepis Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-32253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys_sc Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 rzeczywiście,czytając opisy musi być fajna ta chłopska.Ale ja będę miał karczku tylko 2 kg-czy mogę dać te 2kg karczku+2kg łopatlo+2kg szynkówki i 2 kg boczku?wiem,że to odstępstwo od ,,chłopskiej" ale czy z takich proporcji można zrobić kiełbase?najwyżej ją nazwę ,,kiełbasa borysa" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-32256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witaj borys_sc! Ja robię mix ze wszystkiego co wiem na temat kiełbas.Ostatnio, na zlot w Brennej i na Święta robiłem kiełbaski tak:Robiłem grubą w jelitach wp 26/28 i cienką w jelitach baranich 24/26. Całe łopatki z/k i całe szynki z/k + niewiele w stosunku do całości skrawków z boczku i schabu. Klasyfikacja polegała na oddzieleniu tłuszczu od czerwonego mięska.Tłuszczyk zmieliłem na sitku 6mm i trzy razy na 2mm.Mięsko chude całość na 6mm. Przyprawy: sól 15g/kg, cukier 2g/kg (tylko zimną porą, jeszcze można), majeranek,kolendra, gorczyca, gałka muszkatołowa, jałowiec po ok 50g/100kg - jest gdzieś tabela ile można dodać max.Przyprawy mieszam z wywarem na kościach z powyższego mięska gotowanym ok 3 godz.Wlewam do mięska i wyrabiam - najcięższy etap produkcji. Zostawiam nawet na dobę. Dodaję starty z solą czosnek i znowu wyrabiam.jelita moczę nawet 24 godziny.No i nadziewanie.Osadzanie na kijach w okolicy rozgrzanego żeleźniaka na który dmucha wentylator - ciepłe powietrze osusza kiełbaski. Latem bez piecyka. Na drugi dzień rozgrzewam wędzarnię, wkładam i wędzę 2-3 dni w 40 stopniach i na koniec jakieś 60-70 stopni - już tego nie pilnuję.Wyszła kiełbaska bardzo chuda.Z Twojego mięska powinna być super.powodzeniaI nie jest to żaden przepis tylko kiełbasa Dominacoraz lepsza dzięki tej stronie.Najwięcej wagi przykładaj do porządnego wyrobienia. Nie napisałem o pieprzu - 2g/kg farszu. Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/26/#findComment-32257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.