BazylWidzew Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5226 Opublikowano 13 Czerwca 2014 My jesteśmy zadymiaczami i nie mamy nic wspólnego z tymi ,którzy robią dym poza wędzarnią Ja troche mam, przekształciłem się z zadymiarza na zadymiacza Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-357473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5227 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Witam wszystkich i zycze udanej przygody z wlasnymi wyrobami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-357524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek67 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5228 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Witam wszystkich. Myśliwy z długoletnim stażem i doświadczeniem sztuki kulinarnej. Strona zrobiona profesjonalnie i bardzo przyjaźnie dla użytkowników. Sądzę, że wiedza przekazywana oraz wymieniane poglądy natury kulinarnej na tym profilu, jeszcze bardziej podniosą poziom moich produktów finalnych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-357535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5229 Opublikowano 13 Czerwca 2014 @Wojtek67, Witaj na stronce Czy to Królewo to koło Malborka ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-357560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5230 Opublikowano 13 Czerwca 2014 cześć i witaj nemo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-357643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnes774 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5231 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam serdecznie forumowiczów Przypadkim natknełam się na waszą stronkę i mam nadzieję że tu zagoszczę na dłużej.Bardzo lubię domowe wyroby typu wino,nalewki,wędliny itp.a od niedawna interesuje mnie temat wędzrni.Jak na razie na działce staneła beczka i na pierwszy ogień poszły udka z kurczaka ale jakoś szału nie bylo No nic będę próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-358198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5232 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Agnes774 witaj czytaj ucz się i zadymiaj :) Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-358232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolumbijskiLacznik Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5233 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witam wszystkich z dalekiej Kolumbii. Na wstepie chcialem pochwalic stronke jak i forum. Bardzo duzo przydatnych informacji. Narazie jestem w trakcie przegladania sekcji dla poczatkujacych. Juz niedlugo bede skladal swoja pierwsza wedzarnie i zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-358339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5234 Opublikowano 17 Czerwca 2014 @KolumbijskiLacznik,Witaj na forum, czytaj, pytaj i zadymiaj. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-358342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5235 Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) KolumbijskiLacznik .Szkoda, że nie ujawniłeś się wcześniej. W ubiegłym roku byłem w Kolumbii i mogliśmy zorganizować mini zlocik.... Witamy w gronie zadymiaczy. Edytowane 17 Czerwca 2014 przez JacekC Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-358355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicekdarek Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5236 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Hej, Człowiek -Kiełbasa wita wszystkich serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-359160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5237 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Hej, Człowiek -Kiełbasa wita wszystkich serdecznie!Witaj Człowieku czytaj i zadymiaj, a później się pochwal swoimi dokonaniami Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-359175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolecik Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5238 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witam,Rozpoczynam przygodę z wędzeniem. Na razie doświadczenie zerowe...Na pierwszy ogień idzie budowa podstawowej przydomowej wędzarni Trzymajcie kciuki!Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-359557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaPio Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5239 Opublikowano 3 Lipca 2014 Witam i pozdrawiam wszystkich,poszukując informacji na temat "godnego jedzonka" trafiłem na to forum i dzięki informacjom znalezionym tutaj zbudowałem grillo-wędzarnię. Dysponuję dość dokładnym opisem wykonania ze zdjęciami z poszczególnych faz budowy, zastosowanymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi i kosztorysem. Poniżej poglądowe zdjęcie "wyrobu finalnego" Gdyby było zainteresowanie umieszczeniem na forum takiego "przewodnika po budowie" ( mam na myśli coś w rodzaju relacji p. Wojtka Minora z budowy wędzarni ) jestem w stanie w ciągu kilku dni przygotować plik w formacie word-owym z wklejonymi zdjęciami. Taki plik będzie "ważył" pewnie kilkadziesiąt MB i stąd pytanie ( zapewne głównie do administracji forum ), czy brać się za przygotowanie. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-359991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5240 Opublikowano 3 Lipca 2014 Witaj.Oczywiście, że tak. Tylko nie rób tego w formacie doc (docx) z wklejonymi zdjęciami, gdyż nie wejdzie. Przygotuj tekst (z zaznaczonymi miejscami na numerowane zdjęcia), a zdjęcia ponumeruj i wszystko wyślij mi na pocztę maxell11@wp.pl . Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-359994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaPio Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5241 Opublikowano 4 Lipca 2014 Witam,dzięki za informację- w takim razie zabieram się do roboty. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-360117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancio Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5242 Opublikowano 4 Lipca 2014 Witam po czterech latach od pierewszej rejestracji (wstyd). Na usprawiedliwienie mam to, że dopiero obecnie na starość dorosłem. Amerykańskim sposobem pochwale sie takze ,ze dzięki temu forum zbudowałem druga własna wędzarnie. Oczywiscie wg projektu kolegi andyandy'egohttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8606-projekt-budowy-w%C4%99dzarni-opracowany-przez-andyandyego/I jestem przeszczęsliwy. Pierwsza była beczka i zniechecenie do przedłużania kanału dymnego. Kolega andyandy w swych postach naukowo przekonał mnie do wyższośsi wedzarni z paleniskiem bezposrednim nad kanałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-360126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filon Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5243 Opublikowano 5 Lipca 2014 Witam Wszystkich serdecznie.Forum czytuję od dawna, zarejestrowałem się w styczniu 2012, a teraz nadszedł czas, żeby coś napisać Forum jest super, jeżeli potrzebuję się dowiedzieć czegokolwiek w temacie domowego wyrobu jedzonka, to wiem, że wystarczy zajrzeć TUTAJ POzdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-360223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej78 Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5244 Opublikowano 5 Lipca 2014 Witam wszyskich Wybudowałem wędzarnię wg projektu Wojtka i zaczynam dymienie Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-360252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej16 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5245 Opublikowano 6 Lipca 2014 Witam wszystkich miłośników wędzenia.Jestem Andrzej.Jestem na etapie poszukiwania wędzarki elektrycznej bo moje warunki tylko na to pozwalają. Zamierzam umieścić ją w gatażu przy bloku.Nigdy nie widziałem jak się wędzi taką wędzarką, jle jest z tego dymu?Wystawienie jej z garażu nie wchodzi w grę.Zastanawiam się nad Borniakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-360553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolapuma Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5246 Opublikowano 11 Lipca 2014 Witam pierwszy raz po rejestracji , chociaż bywałam tu często już od dawna jako gość .Wędzeniem zajmuje się od czasu do czasu ,teraz zainteresowałam się także robieniem serów .Mieszkam w Warszawie ale wędze na działce koło Koluszek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-361241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5247 Opublikowano 11 Lipca 2014 jolapuma , witaj u nas i dziel się z nami swoim doświadczeniem Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-361246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek 72 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5248 Opublikowano 14 Lipca 2014 Witam wszystkich, jestem Mariusz i własnie sie zalogowałem. Jestem wędkarzem, a nie wedliniarzem, ale z racji, że zmieniłem swoje życie - mam sporo czasu, to zacząłem wedzić- głównie własnoręcznie pozyskane ryby. Mam też gospodarstwo agroturystyczne. Pozwolę sobie pochwalić się swoim ostatnim produktem, wszyscy znajomi sie zachwycali, ale jeżeli moge coś poprawić to prosze o sugestię ; http://www.orybach.pl/17097.htm#180017 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-361500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5249 Opublikowano 14 Lipca 2014 Witam szanowne grono Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-361516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5250 Opublikowano 15 Lipca 2014 wszyscy znajomi sie zachwycali, ale jeżeli moge coś poprawić to prosze o sugestię ; http://www.orybach.pl/17097.htm#180017 @Maniek 72, witamy serdecznie znalazłeś i masz super miejsce na świecie ... skoro prosisz o sugestie to proszę bardzo "No i się wędzi, zaczynamy od 40stopni, a potem pilnujemy, żeby temperatura nie przekroczyła 60, my naszego sumka wędziliśmy tak 12 godzin; " http://www.orybach.pl/album_mod/upload/81cb585a4b10113518486807aa15c20c.jpg Niestety za długo, za wilgotno , za czarno tutaj na forum na takie wędzone mówimy "wczesny Zbój Madej" Następnym razem porządnie osusz rybę przed wędzeniem najpierw ręcznik papierowy, potem przewiew potem wędzarnia bez dymu ale wygrzana, następnie wędzimy do koloru 45-55st (około 2,5-3h ) a następnie podnosimy temperaturę do 90 na jakieś pół godziny inaczej masz surową rybę Pamiętaj o przepływie powietrza i dymu w komorze bo z tym też masz problem nie kiś tego i nie dym jak w lokomotywie ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-361578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.