Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich, Siostry i Braci Zadymiarzy.

Ja jestem starszym siwym panem w życiu a tu, na tym forum

dopiero raczkuję. Proszę przyjmijcie mnie Zadymiarze do Waszego grona.

Gdybym popełnił jakieś Fo-pa, to proszę wybaczcie nowicjuszowi.

 

Józef

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-640967
Udostępnij na innych stronach

@Daniels79,

Witaj na forum.

Czytaj, pytaj i działaj  :thumbsup: 

Pochwal się również rezultatami   :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-641261
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. Zamierzam sobie kupić wędzarnie i rozpocząć zabawę z wyrobem własnych wędlin na użytek własny. Może coś mi z tego wyjdzie, bo nigdy tego nie robiłem :)  Liczę na cenne wskazówki i porady  z tego forum. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-641474
Udostępnij na innych stronach

 

 

Witam wszystkich.
:thumbsup: Witaj - poczytaj dział o wedzarniach - by nie robic błędów szkolnych - a pytań i odpowiedzi już było w tej kwesti wiele :D  

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-641475
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich

 

Na początku cieszę się że udało mi się znaleźć czas na wędliniarstwo - za dzieciaka miałem dziadka rzeźnika i często mu pomagałem zawsze ciągnęło mnie w tą stronę. Postanowiłem zrobić pierwsze kroki i wykonałem kiełbaskę " palcówkę" surową dojrzewając gdyż nie wymaga żadnego sprzętu. Wygląda przepięknie po pierwszym tygodniu. Jednak dopadła mnie schiza czy to jest bezpieczne i mam prośbę o wskazanie doświadczonych osób w sprawię kiełbas dojrzewających które pozwolą mi zacząć znów rozwijać temat wędlin i cieszyć się ich smakiem. Mam nadzieję że nie zacząłem od bardzo trudnej kiełbasy.

 

 

Na marginesie uwielbiam wszystkie wędliny ale najbardziej suszone.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-641646
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich których nie przywitałem :)

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-641656
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich grupowiczów. Jestem świeżym (bardzo) adeptem sztuki wędliniarskiej. Wędzarnia w budowie ,więc jeszcze troche przede mą. Czytam i zbieram wiedzę i liczę na Waszą pomoc . Pozdrawiam 

Edytowane przez chudziak
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-642056
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich niewitanych :)

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-642191
Udostępnij na innych stronach

 

 

Witam wszystkich grupowiczów.

 

 

 

witam wszystkich

 

 

 

Witam wszystkich

 

Witajcie na naszym forum  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-642417
Udostępnij na innych stronach

 

 

dziękuję za przyjęcie do grupy i pozdrawiam wszystkich grupowiczów.

Jesteś na forum i przyjmij pozdrowienia od forowiczów :D 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-642691
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witajcie ludziska :-)

 

Jestem z Górnego Śląska, mam 45 lat.

 

Podstaw przygotowywania mięs na wędliny nauczył mnie wujek kiedy byłem łebkiem.

 

Teraz od dwóch lat mam własny wędzok, murowany z cegieł jak Bóg przekazał. W ciągu tych dwóch lat udało mi się kompletnie zniszczyć kilkanaście kg mięsa, kilkanaście upiec na amen zamiast uwędzić a kilka kg zjadłem prawie na surowo bo takie wyszły :grin:

 

No ale teraz już umiem coś tam uwędzić tak żeby było dobre ;-)

 

Teraz nadszedł czas żeby się uczyć tego co wykracza poza podstawy więc jestem.

 

Witajcievraz jeszcze :-)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-643729
Udostępnij na innych stronach

 

 

teraz nadszedł czas żeby się uczyć tego co wykracza poza podstawy więc jestem.
  Witaj lepiej późno niż wcale - też pierwsze moje wędzenie daaaalekie były od tego czego mnie ti drogie Siostry i Bracia Wędzarnicy nauczyli - Witaj

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/291/#findComment-643731
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.