Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

wiking, witaj i oprócz czytania podziel się wiedzą na temat norweskiej kuchni :lol:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-187130
Udostępnij na innych stronach

Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.

"Zabłądziłem" tutaj nieprzypadkowo i myślę, że zakotwiczę na dłużej.

Nowicjuszem nie jestem. Mógłbym powiedzieć, że jakieś tam doświadczenie mam, bo już kiedyś (o ho hooo.. kiedy to było) dane mi było u boku ojca uczestniczyć w "procederze" zadymiarskim od momentu zakupu prosiąt po wyrób szyneczek i kiełbasek, salcesonów czy pasztetów.

Jednak po kilkudziesięciu latach przerwy czuję się jakbym zaczynał od początku.

Wierzę, że od Was nauczę się wiele. Zaczynam od planowania wędzarni z funkcją grillowania, którą mam nadzieję wybudować w przyszłym roku. Potem już jakoś to poleci.

EDIT - witam Koleżanki i Kolegów z innego forum, w którym mam przyjemność uczestniczyć, a których tutaj jest niemało jak widzę.

Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-188000
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich nowo zapisanych na nasze Forum WB. Życzę udanych i zdrowych wyrobów.

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-188005
Udostępnij na innych stronach

tata1959, Witaj. Życzę udanych wyrobów :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-188011
Udostępnij na innych stronach

Serdecznie Witam. Robię to co Wy od dawna ale co to za przyjemność jak nie można się czymś pochwalić ,dowiedzieć czegoś od tych co to kochają, lubią robić a przede wszystkim rozumieją nasze poczynania. Liczę na Waszą pomoc i otwartość w tych naszych wspólnych tematach.
Tomasz
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-188414
Udostępnij na innych stronach

Serdeczne witanko wszystkim nowo przybyłym :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-188417
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. Cieszę się bardzo, że mogę być razem z Wami.

Wiele się już od Was dowiedziałem. W najbliższym czasie podzielę się swoimi doświadczeniami w zadymianiu i nie tylko.

Wszystkiego smacznego!

Ryszard

Ryszard
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-188555
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. Cieszę się bardzo, że mogę być razem z Wami.

Witaj ! My również cieszymy się że dołączyłeś do WB.

A na efekty Twojej pracy czekamy z niecierpliwością :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-188559
Udostępnij na innych stronach

Witam. Od niedawna zainteresowałem się tematem wędzenia. Cieszę się, że trafiłem na to forum. Narazie zajmuję się czytaniem i przyswajaniem wiedzy. Do tej pory ppełniłem kiełbaskę swojską. Nie do końca jestem zadowolony z efektów ale zapał narazie nie minął.

Popełniłem wszystkie możliwe błędy w wędzeniu a i wędzarnia też nie jest taka jak powinna być, więc czytam i wyciągam wnioski. :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-188650
Udostępnij na innych stronach

Od niedawna zainteresowałem się tematem wędzenia. Cieszę się, że trafiłem na to forum. Narazie zajmuję się czytaniem i przyswajaniem wiedzy. Do tej pory ppełniłem kiełbaskę swojską. Nie do końca jestem zadowolony z efektów ale zapał narazie nie minął.

Popełniłem wszystkie możliwe błędy w wędzeniu a i wędzarnia też nie jest taka jak powinna być, więc czytam i wyciągam wnioski

i to jest godna postawa :cool:

witaj i działaj :wink:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-188708
Udostępnij na innych stronach

rysbar, berni_bn, witanko w zadymionym świecie :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-188715
Udostępnij na innych stronach

Witam jestem tu Nowy i na razie czytam. Rozebrałem stary piec kaflowy, więc będzie wędzarnia z szamotowej cegły na tarasie. Jak już się dowiem jak ją zrobić. :grin:

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Feniks

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-189071
Udostępnij na innych stronach

Witaj, witaj

 

będzie wędzarnia z szamotowej cegły na tarasie. Jak już się dowiem jak ją zrobić. :grin:

no to na początek dowiedz się że wędzarnia to nie piec, a szamot wrażliwy na wilgoć :cool:

:tongue:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-189072
Udostępnij na innych stronach

Witaj, witaj

 

będzie wędzarnia z szamotowej cegły na tarasie. Jak już się dowiem jak ją zrobić. :grin:

no to na początek dowiedz się że wędzarnia to nie piec, a szamot wrażliwy na wilgoć :cool:

:tongue:

Dzięki za troskę :wink: , czytałem wątek: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=227094&sid=b05aaa95139903f1dec737d812d822ca#227094

Szamot trafi do środka komory, ciepło będzie trzymał. Raczej w tym kierunku; https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8166

Przyznam, że dużo informacji jest tu dość szybko dostępne muszę sobie odfiltrować, no spadam nie kasztanie wątku (bardziej)

Pozdrawiam

Feniks

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/139/#findComment-189073
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.