bartii Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3501 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Dzięki za linki :smile: Jutro może pogrzebie coś z beczką, zależy o której z praktyk wrócę, mam akurat beczkę na podwórku, co prawda nie ma dna bo ją lód zimą rozsadził ale coś się skołuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3502 Opublikowano 8 Grudnia 2011 co prawda nie ma dna bo ją lód zimą rozsadziłI właśnie ........ :rolleyes: ........ o to chodzi - gdyby miała dno to wtedy trzeba by coś z tym zrobić . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janoity Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3503 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam Wszystkich serdecznie!Bardzo proszę o potwierdzenie bo czegoś ni panimaju. Mam 6 kawałków mięsa, wkładam je do jednego naczynia każde z nich warzy ok. 1.2kg, czyli razem 7,2kg ,ale w zalewie z peklosoli liczę tylko objętość wody czyli jakieś 8 litrów i to jest ok. 420 gram peklosoli, tak czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitencja Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3504 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam serdecznie z Rudy Śląskiej. Zawitałam na forum przez ...gęsi . Czytam wszystko tutaj z zapartym tchem i raczej nic nie będę wędzić ani peklowac ( dwie lewe ręce) ale bardzo chętnie popróbowałabym lub zakupiła takich specjałów. Kiedyś dawno dawno temu mój dziadek hodował świnie i sam wszystko robił . DO dziś pamiętam ten smak .... nie to co czasem w sklepach serwują....... ehhh Tak więc, jeszcze raz pozdrawiam i zabieram się znów do czytania ! Cytuj żyję by jeść Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3505 Opublikowano 8 Grudnia 2011 nitencja, Czytam wszystko tutaj z zapartym tchem i raczej nic nie będę wędzić ani peklowac ( dwie lewe ręce) Witaj co ty mówisz tu tak się nie da mieć dwie lewe tu się dostaje prawe ale po stokroć :lol: Co myślisz sobie we krwi to płynie po Dziadzi Pozdrawiam [ Dodano: Czw 08 Gru, 2011 21:15 ]Aha bo zapomniałem tu jest taka kapela co zginąć Tobie nie da :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitencja Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3506 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Tomaj77 dzięki za powitanie - ja to bym wolała POPRÓBOWAĆ tych specyjałów . Cytuj żyję by jeść Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3507 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam serdecznie z Rudy Śląskiej. Witaj serdecznie wśród Nas .... pachnących dymem. :grin: raczej nic nie będę wędzić ani peklowac Mam nadzieje że kiedyś się pokusisz na małe co nieco , choćby jakiś pasztecik... biszkopcik ..póki co to troszkę poczytaj :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe60 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3508 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zawitałam na forum przez ...gęsi . Czytam wszystko tutaj z zapartym tchem i raczej nic nie będę wędzić ani peklować ( dwie lewe ręce) /.../Witaj koleżanko, ... :rolleyes: czy ty te gęsi to chciałaś paść (pasać) Jeżeli potrafisz zrobić kotlety mielone to dasz też radę mielonce parzonej, a pyszny domowy przysmak śniadaniowy w słoiku to przy tym wszystkim mały pikuś! Śp. dziadek byłby z Ciebie dumny, takiej mielonki to założę się że nawet on nie robił, przy całym szacunku dla jego niewątpliwych zdolności. Pozdrawiam Cytuj Świat jest niebezpiecznym miejscem nie z powodu tych, którzy czynią zło, ale z powodu tych, którzy na to patrzą i nie czynią nic.Albert Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3509 Opublikowano 8 Grudnia 2011 raczej nic nie będę wędzić ani peklowac ( dwie lewe ręce) ale bardzo chętnie popróbowałabym lub zakupiła takich specjałów.Nie zarzekaj sie tylko spróbuj. Nie musisz wędzić, zrób szyneczkę parzoną z indyka lub białą kiełbasę. W Tychach jest sklep z wędliniarnią na zapleczu, w którym możesz kupić wyroby robione wg starych receptur. Sklep uruchomili absolwenci naszej Szkoły Domowego Masarstwa. Zapewniam Cię, że degustacja przebiegła pomyślnie, a jestem bardzo surowym i wymagającym audytorem :grin: . Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyczki4 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3510 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witam wszystkich serdecznie właśnie dołączyłem do wirtualnej społeczności na pewno wypróbuje kilka przepisów i skorzystam z waszych porad będę próbował wędzić po raz trzeci za każdym razem wędliny są coraz lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3511 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witaj w zadymionym świecie :grin: będę próbował wędzić po raz trzeci za każdym razem wędliny są coraz lepsze :shock: To już nie taki z Ciebie nowicjusz... Dawaj czadu i chwal się fotkami :clap: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gien Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3512 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witam Wszystkich zapalonych zadymiaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aarek Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3513 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy gdzieś na terenie Śląska są przeprowadzane jakieś kursy na rzeźnika, masaża. Bo z tego co się dowiadywałem to nie są prowadzone, ponieważ brakuje chętnych. Może wy mi pomożecie? Pozdrawiam, Arek. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3514 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Mamy na południu dwie filie SDM: w Kazimierzu Dolnym i Bukowinie Tatrzańskiej. Kilka ostatnio ogłoszonych kursów niestety nie doszło do skutku z powodu, jak napisałeś, braku kandydatów.Prawdopodobnie na początku roku ogłosimy kurs serowarstwa w Bukowinie T. Z kursami masarskimi pewnie na jakiś czas się wstrzymamy. Zobaczymy.Choć znając polską przewrotność, może sie okazać, iz po czasowym zamknieciu SDM, zaraz "obudzą" się chętni. :grin: :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifur Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3515 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witam wszystkich serdecznie. Mam na imię Michał i od jakiegoś czasu zgłębiam tajniki wyrobu wędlin. Interesują mnie głownie wędliny dojrzewające.Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3516 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witamy Ciebie Michale również ciepło i miło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3517 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Interesują mnie głownie wędliny dojrzewające.Witamy Cię Michale na forum. Mamy nadzieję, że podzielisz się z nami tajnikami wyrobu wedlin dojrzewających. Te wedliny - dobrze zrobione - to prawdziwe wyzwanie :!: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3518 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Witaj Michał na naszym forum Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifur Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3519 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Już myślałem, że wszyscy śpią, a tu się okazuje, że się towarzysze schodzą Co do doświadczeń to nie ma tego za wiele, bo zaczynam, ale nie urywam że temat bardzo mnie wciągnął i całymi dniami zagłębiam się w proces produkcji. Póki co szukam literatury, jeśli ktoś ma coś wartościowego proszę o pm. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3520 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Znajdź dział Książki i filmy/Biblioteka WB i tam masz do dyspozycji sporo b.ciekawych pozycji. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifur Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3521 Opublikowano 10 Grudnia 2011 O ja ślepy, wybaczcie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-189990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aarek Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3522 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Mamy na południu dwie filie SDM: w Kazimierzu Dolnym i Bukowinie Tatrzańskiej. Kilka ostatnio ogłoszonych kursów niestety nie doszło do skutku z powodu, jak napisałeś, braku kandydatów. Prawdopodobnie na początku roku ogłosimy kurs serowarstwa w Bukowinie T. Z kursami masarskimi pewnie na jakiś czas się wstrzymamy. Zobaczymy. Choć znając polską przewrotność, może sie okazać, iz po czasowym zamknieciu SDM, zaraz "obudzą" się chętni. :grin: :wink: Chodzi mi o profesjonalne dokumenty na rzeźnika/ masarza. Z poważaniem dla wszystkich użytkowników tej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-190016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekstryszawa Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3523 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Witam Szanowne Grono Od ładnych kilku lat amatorsko robię wędliny, od jakiegoś czasu śledzę forum, znajdując tutaj wiele interesujących wiadomości.W tym roku zrobiłem murowaną wędzarnię wzorując się na projekcie Wojtka Minora (dzięki za inspirację!). Trochę fotek z realizacji jest pod tym linkiem: http://jarekstryszawa13.w.interia.pl/wedzarnia.html . Pozdrawiam wszystkich- Jaro Cytuj jeśli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć http://jarekstryszawa.w.interia.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-190031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3524 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Witam Szanowne Grono Witaj Jaro.. być może wyrób wędlin domowych będzie Twoją drugą pasją , a może już jest.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-190033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekstryszawa Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3525 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Pasji ci u mnie dostatek, tylko czasu mało aby to wszystko ogarnąć... Będę się jednak starał nie zaniedbywać wędzarni :wink: . Cytuj jeśli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć http://jarekstryszawa.w.interia.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/141/#findComment-190034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.