Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ale jakość samego mięsa poddawanego obróbce jest o wiele niższa.

Tutaj też "krąży duch globalizacji" - kiedyś polski rolni karmił świnki parowanymi ziemniaczkami, zlewkami, dosiekał troszkę zielonego - no i mięsko "dojrzewało" trochę dłużej niż w dzisiejszych "fabrykach wieprzowiny".
Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-53215
Udostępnij na innych stronach

nie jesteśmy w stanie sami piec chleba i hodować warzyw.

Czyżby :question: :question: :question:

Otwórzcie się trochę szerzej na świat, jesteście tutaj bardzo krótko wzroczni, patrzycie przez pryzmat siebie wyłącznie. Tak, nie jesteśmy (jako społeczeństwo,a nie pojedyncze jednostki) w stanie wszyscy piec chleba i hodować warzyw. Tzn teoretycznie może i jest to możliwe, ale praktycznie - nie .

Jak to sobie wyobrażacie, 8 godzin pracy , i co, wracam piekę chleb, wychodzę na balkon ( bo mieszkam w bloku) sieję sobie poletko pszenicy, troszkę ziemniaczków, cebulki, pomidorków, wracam do dużego pokoju , zapalam lampę UV żeby mi banany na palmach dojrzały???

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-53220
Udostępnij na innych stronach

Witam.

zapalam lampę UV żeby mi banany na palmach dojrzały???

Palmy,banany? :rolleyes: - o rozpuście nikt nie wspominał :grin:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-53221
Udostępnij na innych stronach

Otwórzcie się trochę szerzej na świat, jesteście tutaj bardzo krótko wzroczni, patrzycie przez pryzmat siebie wyłącznie. Tak, nie jesteśmy (jako społeczeństwo,a nie pojedyncze jednostki) w stanie wszyscy piec chleba i hodować warzyw. Tzn teoretycznie może i jest to możliwe, ale praktycznie - nie .

Jak to sobie wyobrażacie, 8 godzin pracy , i co, wracam piekę chleb, wychodzę na balkon ( bo mieszkam w bloku) sieję sobie poletko pszenicy, troszkę ziemniaczków, cebulki, pomidorków, wracam do dużego pokoju , zapalam lampę UV żeby mi banany na palmach dojrzały???

Chyba się koleżko zagalopowałeś ,nie musisz nam mówić co jest dobre a co złe . To Twój problem Ta Stronka i Forum juz trochę istnieje i ludziom zaangażowanym jest tak dobrze ,czy uważasz nas za "matołków" które nie potrafią samodzielnie myśleć i potrzebują do tego Twojego zdania .Myśmy wybrali tą drogę a Tobie radzę " nie idż tą drogą " wybierz własną i naprzód ,rób jak Talar nawet 300 % normy ,a Nam pozwól dokonywac własnych wyborów .
Tomuś
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-53223
Udostępnij na innych stronach

Jak to sobie wyobrażacie, 8 godzin pracy , i co, wracam piekę chleb, wychodzę na balkon ( bo mieszkam w bloku) sieję sobie poletko pszenicy, troszkę ziemniaczków, cebulki, pomidorków, wracam do dużego pokoju , zapalam lampę UV żeby mi banany na palmach dojrzały???

Wyobraź sobie że my tak robimy :lol: . Z bananami nie umieliśmy sobie tylko poradzić, ale dzięki za radę :wink: :lol: .
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-53226
Udostępnij na innych stronach

Witaj Gieroll

 

8 godzin pracy , i co, wracam piekę chleb

Dokładnie tak :grin: W domu jestem o 17, a około 19 chlebek wkładam do piekarnika. Następnego dnia go konsumujemy i piekę kolejny. I tak to się jakoś "zazębia" :grin:

Mimo wszystko masz jednak troszkę racji - od czasu do czasu pieczywo kupuję .. :cry:

Pozdrawiam

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-53228
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

patrzycie przez pryzmat siebie wyłącznie.

Goździkowa Nas nie "obchodzi" :grin:

 

Gieroll masz rację, nikt nie jest samowystarczalny.Ale staramy się - o ile środki, czas i warunki pozwalają jak najwięcej robić zdrowej żywności, która nie opiera się wyłącznie na mięsie,chlebie, serach itp. Staramy się robić własne, zdrowe przetwory, marynaty, dżemy, soki, sałatki itp.Pewnie, że wszystkiego w 100% nie da się zrobić samemu bo i nie każdy ma warunki.Ale staramy się :cool:

Strona nie powstała po to by zbawić świat ale po to byśmy choć trochę uniezależnili się od niego i tego całego "postępu" w modyfikowaniu żywności.

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-53232
Udostępnij na innych stronach

Gonzo, popieram Twoją wypowiedź :grin:

a pomyślcie tylko, że to o nas nasi wnuczkowie będą kiedyś mówić

dziadziuś, babcia to robili smaczne rzeczy "ach nie to co teraz w tych kapsułkach" :lol:

pamiętacie babcię w seksmisji ? dżemik truskawkowy prawdziwy dobry bo kwaskowy :lol:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-53234
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

a pomyślcie tylko, że to o nas nasi wnuczkowie będą kiedyś mówić

dziadziuś, babcia to robili smaczne rzeczy "

Już teraz mówią i jestem z tego bardzo dumny . Jeszcze pozostało własne dzieci nawrócić na właściwą drogę , czyli chociaż częściowy powrót do tradycji .

 

 

Pozdrawiam

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-53235
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie wszystkich.

Rzadko ostatnio zaglądam na forum ale ciągle jestem poza domem (praca kierowcy ciężarówki) lecz widzę że wiele się dzieje na forum. Nie mam żadnych wyrobów którymi mógłbym się pochwalić ale przy dobrym wietrze może uda mi się pokazać wam mój ser pleśniowy. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-54089
Udostępnij na innych stronach

He,he... Nie spodziewałem się takich reakcji ale muszę przyznać że są dla mnie bardzo miłe. Napisałem posta w tym temacie gdyż rzadko ostatnio bywam na forum a chciałem się przywitać ze wszystkimi. Ja też was bardzo gorąco witam i bardzo się cieszę że ktoś zauważył mojego posta. Pozdrowionka.

P.S. Ela jak coś z tego wyjdzie to napiszę więcej. Puki co zaczyna się pojawiać niebieska pleśń :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-54140
Udostępnij na innych stronach

P.S. Ela jak coś z tego wyjdzie to napiszę więcej. Puki co zaczyna się pojawiać niebieska pleśń :)

 

No to teraz oboje czekamy na efekty!!!! :lol:

 

A tak swoją drogą,to myślałeś ,że nikt Cie tu nie zauważa???? Oj błąd,wielki błąd! :lol: :lol: :lol:

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-54141
Udostępnij na innych stronach

Witaj Leszku wśród zadymiarskiej braci ja też niedawno tutaj jestem z uwagi że nie wiedziałem wcześniej o tak wspaniałym towarzystwie.Bo dymić to ja już dymie kilka lat, a pomimo tego że mam już jakieś doświadczenie to wielu sprawach można się tutaj dowiedzieć bo chętnych do pomocy jest wielu.

-------------------------------------------------------------------------

 

Pozdrowionka dla całego grona zadymiaczy

jasiu52

POZDRAWIAM JASIU52

 

........................................

ważne to dobrze zadymić :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-54159
Udostępnij na innych stronach

Elu nie to miałem na myśli. Jestem ostatnio tak rzadko na forum że nawet nie mam pojęcia o czym pisać. :/ Nie mam ostatnio do czynienia z zadymianiem bo nie mam za bardzo czasu chociaż robiłem małe conieco dla swojego małego Bąbla lecz nie zrobiłem żadnych zdjęć. Postaram się to naprawić następnym razem :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-54166
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie wszystkich Zadymiarzy.

Mam na imię Wojtek. Stronę znalazłem przypadkiem, szukając informacji na temat pieców kaflowych i mi "wygooglało" post Maxella z książką p. Birszenka. A szukałem, bo mam "typa" do remontu (przestawienia) w domu, czym mam zamiar sam osobiście się zająć. Wiem jestem "waryjot" :grin: , ale i tacy są potrzebni.

Odnośnie głównego tematu, to jestem w wykonywaniu bardziej zielony od szczypiorku, ale mając tzw. dojścia :wink: spożywam domowych wędlinek dużo i doceniam ich smak. Mam po prostu rodzinkę na wsi i co ok. 2-3 tyg. nowa dostawa. Ale cichooo bo się wyda :grin: . Przepraszam za tak długi post i jeszcze raz serdecznie pozdrawiam szczypiorkowato :wink: .

 

Tegwoj

 

Ps. Jeśli przekręciłem nika to przepraszam. :blush:

urzyszkodnik Tegwoj :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-54494
Udostępnij na innych stronach

Witamy Cie Kolego, witamy.

W takim razie muszę szybko wkleić pozostałą część książki o robotach zduńskich. :wink: Na podstawie zawartego tam materiału, bez problemu zrobisz remont.

Pozdrawiam.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-54495
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie wszystkich Zadymiarzy.

Fakt - może niektórzy są i "zadymiarzami" :shock: , ale w większości to raczej spokojni "zadymiacze" :grin: .

Pozdrawiam :tongue: .

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/39/#findComment-54505
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.