Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Wedzilem kurczaki 4g temp 60 st i wyszły napul surowe

Wędzenie to nie obróbka termiczna.

Uwędzone  mięso drobiowe należy sparzyć lub podpiec w wędzarni/piekarniku do temp. 72 st.C. w środku najgrubszego mięśnia.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15652-w%C4%99dzarnia-borniak/#findComment-615192
Udostępnij na innych stronach

Wedzilem kurczaki 4g temp 60 st i wyszły napul surowe

A jakie miały wyjść?

Przy 60 C, nie osiągną w środku 70 C.????

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15652-w%C4%99dzarnia-borniak/#findComment-615193
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

 

 

Wędzenie to nie obróbka termiczna. Uwędzone mięso drobiowe należy sparzyć lub podpiec w wędzarni/piekarniku do temp. 72 st.C. w środku najgrubszego mięśnia.

 

Jak osiągnie 72 st.C to już koniec czy potrzymać w tej temperaturze jakiś czas? Jeżeli tak to jak długo?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15652-w%C4%99dzarnia-borniak/#findComment-641301
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak osiągnie 72 st.C to już koniec

Tak. koniec. 

W tej temperaturze wszystkie bakterie są uśmiercone. Salmonella też. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15652-w%C4%99dzarnia-borniak/#findComment-641305
Udostępnij na innych stronach

Moja rodzinka uwielbia kurczaka wg tego przepisu: 

 

Kurczak aromatyczny wg Dziadka cz. I

Kurczak aromatyczny Dziadka cz. II

 

Same udka robione wg tego przepisu też są bardzo dobre.

Lubię sobie wędzić 😁

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15652-w%C4%99dzarnia-borniak/#findComment-641306
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.