Leszekbielik Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Wedzilem kurczaki 4g temp 60 st i wyszły napul surowe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15652-w%C4%99dzarnia-borniak/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Wedzilem kurczaki 4g temp 60 st i wyszły napul surowe Wędzenie to nie obróbka termiczna.Uwędzone mięso drobiowe należy sparzyć lub podpiec w wędzarni/piekarniku do temp. 72 st.C. w środku najgrubszego mięśnia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15652-w%C4%99dzarnia-borniak/#findComment-615192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Wedzilem kurczaki 4g temp 60 st i wyszły napul suroweA jakie miały wyjść?Przy 60 C, nie osiągną w środku 70 C.???? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15652-w%C4%99dzarnia-borniak/#findComment-615193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawik1 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Września 2019 Wędzenie to nie obróbka termiczna. Uwędzone mięso drobiowe należy sparzyć lub podpiec w wędzarni/piekarniku do temp. 72 st.C. w środku najgrubszego mięśnia. Jak osiągnie 72 st.C to już koniec czy potrzymać w tej temperaturze jakiś czas? Jeżeli tak to jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15652-w%C4%99dzarnia-borniak/#findComment-641301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Września 2019 Jak osiągnie 72 st.C to już koniec Tak. koniec. W tej temperaturze wszystkie bakterie są uśmiercone. Salmonella też. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15652-w%C4%99dzarnia-borniak/#findComment-641305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twonk Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Września 2019 Moja rodzinka uwielbia kurczaka wg tego przepisu: Kurczak aromatyczny wg Dziadka cz. IKurczak aromatyczny Dziadka cz. II Same udka robione wg tego przepisu też są bardzo dobre. Cytuj Lubię sobie wędzić 😁 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15652-w%C4%99dzarnia-borniak/#findComment-641306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.