Skocz do zawartości

Kiełbasa z dzika i kabanosy pierwszy raz


Zenus2601

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem sie pochwalić efektem mojego wedzenia na tapecie dzik dzieki naszemu wspaniałemu koledze Arkadiuszowi Tym z forum przez internet udało sie stworzyć takie cuda dodam ze to moje pierwsze wyroby z dzika i napewno nie ostatnie. Czujcie dym pozdrawiam

post-94702-0-29730600-1545158282_thumb.jpg

post-94702-0-40960200-1545158301_thumb.jpg

Edytowane przez Zenus2601
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wygląda apetycznie. :thumbsup:  :clap:  Brawa dla Nauczyciela i Ucznia  :clap: 

Wstaw fotki z przekroju no i może przepis + swoje wrażenia z degustacji. :)

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przekrój wstawię Wieczorkiem bo teraz jestem w pracy przepis

Klasa 1 dzik 3kg sitko 13

Klasa 2 dzik 4kg sitko 10

Podgardle wieprzowe 4 kilo sitko 8 lub 10

Klasa 3 z golonek wieprzowych 2kilo sitko2

Miałem.jeszcze trochę ścinek wieprz z szynek karkowek dołożyłem do tego sitko10

Wszystko peklowane 18g peklo 48godz

Przyprawy

Pieprz mielony 1.5 g

Jałowiec 2 g

Czosnek 2g choć następnym razem dałbym troszke więcej

Kolendra 0.6g

Dobrze wyrabiamy wedzimy u mnie było to 2.5h plus 1h dopiekania w 85 stopniach. Co do smaku mega pyszna jałowiec robi robotę.

[Dodano: 19 gru 2018 - 13:21]

A i wody 0.5 litra

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wygląda apetycznie. :thumbsup:  :clap:  Brawa dla Nauczyciela i Ucznia  :clap: 

Wstaw fotki z przekroju no i może przepis + swoje wrażenia z degustacji. :)

Wygląda apetycznie. :thumbsup:  :clap:  Brawa dla Nauczyciela i Ucznia  :clap: 

Wstaw fotki z przekroju no i może przepis + swoje wrażenia z degustacji. :)

A to przekrój

post-94702-0-94867100-1545237303_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

lasa 1 dzik 3kg sitko 13 Klasa 2 dzik 4kg sitko 10 Podgardle wieprzowe 4 kilo sitko 8 lub 10 Klasa 3 z golonek wieprzowych 2kilo sitko2 Miałem.jeszcze trochę ścinek wieprz z szynek karkowek dołożyłem do tego sitko10
OK - ale do kabanosów tak samo ? 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

lasa 1 dzik 3kg sitko 13 Klasa 2 dzik 4kg sitko 10 Podgardle wieprzowe 4 kilo sitko 8 lub 10 Klasa 3 z golonek wieprzowych 2kilo sitko2 Miałem.jeszcze trochę ścinek wieprz z szynek karkowek dołożyłem do tego sitko10

 

OK - ale do kabanosów tak samo ?

Nie kabanosy

Kilo 1

1.5 kg 2

I 2 kg podgardla wszystko na sitko10

Przyprawy standard

[Dodano: 20 gru 2018 - 08:25]

 

A to przekrój

 

Aż mi zapachniało kiełbaską :clap::thumbsup:
No pachnie ślicznie zapraszam do nowego Sącza na.kielbaske i swój trunek się znajdzie do degustacji
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Arkadiusz będzie musiał do mnie dopłynąć i przeprowadzić korepetycje.

Krzysiu zawstydzasz mnie :blush: .Gdzie mi do Twojego poziomu :facepalm: .Ja tylko przepis i proces technologiczny ułożyłem, a że uczeń był  pojętny to  udało się  zrobić kolejną kiełbasę przez internet. Brawa dla wykonawcy. :clap:

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.