Maxell Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Jest taki temat "Konkursowe wędzarnie", ale jak zwykle, własciciele nie maja czasu na podesłanie zdjęć. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-619959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 7 Stycznia 2019 wrzucam w wyszukiwarce te haslo Konkursowe wędzarnie i nic Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-619963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 7 Stycznia 2019 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11041-ilustrowany-katalog-wędzarni-wb/ Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-619964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek82 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Moja jest, ale w starej wersji :/Trzeba odświeżyć. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-619969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Myślę że przy tym palenisku i beczce jak nabierzesz wprawy również będziesz robił ładne wędzonki. Mam podobne i daję radęBędę jeszcze wędził ale jak zrobi się ciepło[Dodano: 07 sty 2019 - 21:05] te pierwsze wędzarnie to były ,,KOZACKIE,, :clap: i tam dobrze uwędzić to musi być Kozak w pełnym tego znaczeniu a w Borniaku to wstajesz 3-rano pijany i zawsze się uda,kolorek nie świadczy o dobrym UWĘDZENIU dla oka tak ale dla smaku.......... !!!Dzięki Te czarnido to w środku nawet nawet w smaku ale trzeba było skórę wywalić. W Borniaku akurat teraz wędzę i też nie jest tak różowo że samo go zostawiw )) [Dodano: 07 sty 2019 - 21:10]Co do Borniaka i beczki to w beczce jest frajda bo zawsze nie wiem co mi wyjdzie W Borniaku teraz wędzę dzisiaj kiełbasę małopolski-podlaską nie wiem co mi wyjdzie niedługo kończę ale po około 2 godzinach zauważyłem że skórka zrobiła się sucha i przy końcach szeleści czy to dobrze czy błąd bo w beczce tego nie miałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-619985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Wczoraj pierwsze wędzenie w Borniaku Na termometrze 66 stopni A ustawione 50 Po około 2 h Po około 3,5 h Troche wyszła za tłusta i za mocno zbita Następnym razem będzie krócej wędzona trochę za mocno czuć dymem Edytowane 8 Stycznia 2019 przez amarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Troche wyszła za tłusta i za mocno zbita Ale to nie wina Borniaka a uwędzone zupełnie nieźle - czemu tylko kupiłeś analoga ? skusiła Cię niższa cena? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Troche wyszła za tłusta i za mocno zbitaAle to nie wina Borniaka a uwędzone zupełnie nieźle - czemu tylko kupiłeś analoga ? skusiła Cię niższa cena? Wina to raczej moja bo długo wyrabiałem.Kupiłem zwykłego bo z kasą krucho a ten jeszcze w promocji 300 zł taniej bo miał mieć mankamenty na zewnątrz ale ja ich nie widzę Nie mam tego wentylatorka ole przy obsuszaniu wyjąłem generator aby był lepszy ciąg powietrzaWygoda jest nie powiem śnieg czy mróz a ja ,mogę sobie spokojnie wędzić Edytowane 9 Stycznia 2019 przez amarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Stycznia 2019 krucho rozumiem - tak bywa - Nie mam tego wentylatorka trzeba kupic w marketach taki dn 100 kosztuje jakieś małe pieniążki a bardzo pomaga Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Nie mam tego wentylatorkatrzeba kupic w marketach taki dn 100 kosztuje jakieś małe pieniążki a bardzo pomaga Ok dzięki[Dodano: 09 sty 2019 - 14:05]Jeszcze przekrój zrobionej kiełbasy małopolsko-podlaskiej Edytowane 9 Stycznia 2019 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Dzisiaj pierwsze wędzenie szynek dałem im około 4,5 godz jutro degustacja Edytowane 10 Stycznia 2019 przez amarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 10 Stycznia 2019 pierwsze wędzenie szynek No, no, kolorek śliczny Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Dzisiaj pierwsze wędzenie szynek dałem im około 4,5 godz jutro degustacja Muszę to kiedyś zobaczyć na żywo,tzn wędzenie w elektryku, w borniaku,o ile oczywiśccie się zgodzisz na spotkanie Jeśli Łowicz to twoje miejsce zamieszkaniato mam do Ciebie 18 km Szyneczki...elegancja - Francja. Nic im nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Pięknie wyroby, a kielbasa za tłusta?, dla mnie w przekroju jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 11 Stycznia 2019 tzn wędzenie w elektryku, w borniaku Ja jestem do dyspozycji - wprawdzie dalej ale za to mam kijki jałowcowe Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Alinko , ja też . Wprawdzie jeszcze dalej jak do Waldka i kijki nie z jałowca tylko od miotły , ale za to wędzarię mam większą . Chyba Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 12 Stycznia 2019 pierwsze wędzenie szynekNo, no, kolorek śliczny Dzięki. Po parzeniu wyszło trochę za ciemne ) Za długo wędziłem[Dodano: 12 sty 2019 - 21:24] Dzisiaj pierwsze wędzenie szynek dałem im około 4,5 godz jutro degustacja Muszę to kiedyś zobaczyć na żywo,tzn wędzenie w elektryku, w borniaku,o ile oczywiśccie się zgodzisz na spotkanie Jeśli Łowicz to twoje miejsce zamieszkaniato mam do Ciebie 18 km Szyneczki...elegancja - Francja. Nic im nie brakuje Jak będę wędził to najwyżej wcześniej dam znać najlepiej jak zrobi się ciepło ) Ja wynajmuje domek w okolicach Łowicza - ŁaźnikiSzynki trochę za długo wędziłem[Dodano: 12 sty 2019 - 21:26]Pięknie wyroby, a kielbasa za tłusta?, dla mnie w przekroju jak najbardziej ok.Dzięki dopiero się uczę na Borniaku następna będzie kiełbaska krucha - mocno krucha ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 12 Stycznia 2019 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Alinko , ja też . Wprawdzie jeszcze dalej jak do Waldka i kijki nie z jałowca tylko od miotły , ale za to wędzarię mam większą . Chyba Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka OK ale ja mam kijki Alinki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-620483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Wczorajsze wędzenie kiełbasa krucha wg rarytasika trochę zmienionaZrobiłem na próbę czy wyjdzie krucha i wyszła super w smaku i krucha przy krojeniu bardzo miękka Mięsokl I - szynka 1 kgkl II - boczek 1 kg Wszystko zmielone na oczku 8Osuszałem ponad 1 h coś ciężko miała przeschnąćwędziłem ok 2 h Większość parzyłem a kawałem upiekłem by porównać i lepiej smakuje mi parzona ParzonaDobra powinna być do podania na gorąco z wody ale muszę sprawdzić Pieczona Przepis ląduje w uubionych Edytowane 20 Stycznia 2019 przez amarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-621174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Profeska, bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-621385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Profeska, bardzo ładna. Dzięki w smaku bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-621858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 13 Lutego 2019 Krakowska wg. Kostka Wyszła bardzo dobra Następna będzie szynkowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-623494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 13 Lutego 2019 Krakowska wg. Kostka............Wyszła bardzo dobraNie wątpię. Wyroby wg przepisów @Kostka to pierwsza liga Kiełbasa b. ładna, golden też przecudny - to spojrzenie ... Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15800-w%C4%99dzenie-amatorskie-roberta/page/2/#findComment-623499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.