Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Mięso na kiełbasę ze sklepu Biedronka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#61 steve

steve

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 5 postów
  • Miejscowośćmyszków

Napisano 07 kwi 2019 - 12:29

Nieświeżego nie trafiłem ale łopatka czy szynka w opakowaniu wyglądające jak na pieczeń a po wyjęciu wielki okrojony płat nadający się tylko na gulasz to bardzo często. Tak jak schab, przeważnie końcówka.

#62 magister

magister

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • MiejscowośćStargard

Napisano 08 kwi 2019 - 20:58

Drodzy Forumowicze, musimy kupując-patrzeć i jeszcze raz patrzeć.Ja, staram się kupując szynkę, kupować duże opakowania i sprawdzam, czy w opakowaniu jest osocze. Tak.tak, to nie woda a osocze albo głównie osocze, wydziela się w pierwszej dobie po rozbiorze. Gdy pracowałem w masarni mieli z tym problem na magazynie-to ok.1% masy. Gdy widzę nieco tej ,,wody" w opakowaniu, to kupuję i nigdy się nie naciąłem na ,,świeże inaczej".Niestety prawdą jest też ,że w dużych opakowaniach szynki, zawsze czegoś brakuje ,szynka nie jest cała.Łopatka też lepsza jest w dużych opakowaniach. Natomiast karkówkę kupuję w mniejszych, ok. 1-1,5 kg,też z osoczem.Przekrojona jest pewniejsza ,widać przekrój-czy nie jest za tłusta.



#63 soliera

soliera

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 137 postów
  • MiejscowośćPL

Napisano 22 sty 2020 - 18:29

A fuj ... !

 

W listopadzie 2019 chciałem kupić 2 zapakowane szynki do testów wędzarni.

Tak waliła (śmierdziała), że na kasie ją zostawiłem!

Moim zdaniem, szkoda kasy na mięso w tej sieci.



#64 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 29554 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 22 sty 2020 - 18:30

Najlepsze mięso (sprawdzone i polecane) dostaniecie w sklepach sieci DINO. Polskie.



#65 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 7540 postów

Napisano 22 sty 2020 - 18:47

Najlepsze mięso (sprawdzone i polecane) dostaniecie w sklepach sieci DINO. Polskie.

Potwierdzam. Jakieś 7-8 lat w Dino kupuje mięso, jeszcze na "lipę" nie trafiłem :thumbsup:

Myślę, że 98% mięs w tym markecie kupuję.



#66 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 13078 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 22 sty 2020 - 18:55

Potwierdzam. Jakieś 7-8 lat w Dino kupuje mięso,

 

Wojtek .... i w tym roku będzie Dino u nas ...  No chyba że w ostatniej chwili wymyślą coś innego .

 

 

Pozdrawiam



#67 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 7540 postów

Napisano 22 sty 2020 - 18:59

i w tym roku będzie Dino u nas

Będziesz miał pod nosem dobry towar :D

Tylko skórek i uszu nie mają :laugh: ale ogony owszem, raz na jakiś czas można zakupić, głowy i podroby też są w Dino :D


Użytkownik Zbój Madej edytował ten post 22 sty 2020 - 18:59


#68 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 29554 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 22 sty 2020 - 19:07

U nas można dostać i skórki i uszy, choć nie zawsze. Sklepów DINO mam w okolicy chyba 8. :D



#69 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1963 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 22 sty 2020 - 19:27

Dino super sieć ale u mnie niestety uszów nie ma,potwierdzam mięsko super



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#70 witek1965

witek1965

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 425 postów
  • MiejscowośćPrzemków

Napisano 22 sty 2020 - 20:30

własnie na Dinowej karkówca, szynce i boczku zrobiłem gulasz angielski. Jutro degustacja :) 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


    Bing (1)