quadro555 Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 24 Listopada 2021 Dlaczego piszerz że sezon wędzarniczy się skończył? Jak dla mnie sezon wedzarniczo-działkowy się zakończył. Pozostała beczka pod garażem kolegi. Łatwa do klasyfikacji kiełbasa kanapkowa. Skład polędwica i boczek.IMG20211119200057.jpgIMG20211119200107.jpgWędzona w zeszłą sobotę, w piątek poszła pod nóż po podsuszeniu.copy/paste znak czasów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-733889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Coś na świąteczny ząb. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-737795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Widzę, że zmierzasz w dobrym kierunku. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-737799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Widzę, że zmierzasz w dobrym kierunku. Smacznym Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-737800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Wędzenie z soboty. Szynka, karczek, pierś indycza i polędwica z "białymi oczkami". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-748217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 20 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 20 Lutego 2022 Łatwa w klasyfikacji kiełbasa kanapkowa.Strasznie tłusta . Robiona na życzenie kolegi. Kupił za dużo boczku w stosunku do polędwicy. Dodatkowo boczek też nie był chudy. Zarządził przerób jak leci i taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-752669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 6 Marca 2022 Taki tam weekend. Zacząłem w piątek. W sobotę trochę powędziłem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-755658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 6 Marca 2022 Ładnie wygląda, ale co to za kiełbaska? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-755661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 6 Marca 2022 Jak mi prom podpasuje to do Goleniowa jestem w stanie w 30 minut dojechać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-755664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 6 Marca 2022 To takie a"la chorizo andaluz. Pewne odstępstwa od oryginału. Papryka wędzona to nie pimenton i zamiast tłuszczu twardego boczek. Zobaczę jak będzie wyglądać po suszeniu. Jutro idzie do chłodnej piwnicy. [Dodano: 06 mar 2022 - 12:33]Jak mi prom podpasuje to do Goleniowa jestem w stanie w 30 minut dojechać Normalnie pirat drogowy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-755672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 6 Marca 2022 Ogonówki się jeszcze parzą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-755733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 17 Marca 2022 Niby chorizo powędrowało do vacuum. Popróbuję na święta. Na dzień dzisiejszy smak ok. Dziurawe toto wyszło ale jak się nie chciało nadziewarki wyciągać tylko maszynką elektryczną nadziewało to i efekt taki wizualnie średni.Wydajność z kontrolnego pętka o wadze 360gr zostało 200 z małym haczykiem. Kiełbasa o dziwo miękka, po brzegach efekt podsuszonej skórki, który mam nadzieję zniknie po miesiącu "leżakowania" w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-757812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 26 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 26 Marca 2022 Pierwszy dym na działce w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-759192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 26 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 26 Marca 2022 Cienka słonina. Prześwituje słonko.Teraz czekam na kiełbasę. Niech się podpiecze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-759230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 27 Marca 2022 Kiełbasa upieczona. Wędzonki do vacum i parzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-759360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-761962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 3 Maja 2022 Nie tylko wędzonym człowiek żyje. Spróbowałem zrobić mielonkę.Skład surowcowy:klasa druga z karkówki i szynki 65% rozdrabnianie sitko 8 maszynka 8klasa trzecia warkocz z polędwicy i obrzynki z biodrówki rozdrabnianie sitko 4 (lepiej dać samą dwójkę, ale co dałem to miałem )woda 20 %mączka ziemniaczana 3 %peklosól 18 g/kg mięsa (peklowanie 48 godzin)aromat tyrolskiej 3 g/kgpieprz biały 2 g/kgczosnek granulowany 2 g/kgżelatyna 3 g/kgsól 18 g/l wodyparzenie w osłonkach termokurczliwych ø 65 czas 65 minuttemperatura 75 °Cpo parzeniu chłodzenie w zimnej wodzie 15 minutnastępnie do lodówki tak wygląda następnego dnianadziewałem mielonkę ręcznie i to był ostatni raz, wolę myć nadziewarkę niż się męczyć przy ręcznym upychaniu a i dziur mniej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-766175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 3 Maja 2022 nadziewałem mielonkę ręcznie i to był ostatni raz, wolę myć nadziewarkę niż się męczyć przy ręcznym upychaniu a i dziur mniej będzie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-766177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 3 Maja 2022 Strasznie tłusta Robiłem jeszcze bardziej tłuste Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-766317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) Popatrz na zdjecie z postu z 20 listopada. Tak to miało wyglądać.Jakoś grube kiełbasy (kanapkowe) bardziej mi smakują jak zawierają mniej tłuszczu. Do cienkich daję więcej bo zjadam na ciepło lub podsuszone.Tłuszcz nawet dodaję czasem do polędwicy parzonej. Post 31 stycznia. Edytowane 3 Maja 2022 przez quadro555 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-766320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 15 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 15 Maja 2022 Takie tam kiełbasy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-768435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 29 Maja 2022 Przez wojnę i sankcje musiałem sam wyprodukować czarny kawior No i tak minęło sobotnie popołudnie. Pogoda mało grillowa, raczej barowa, więc zapasy porobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-770719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 29 Maja 2022 czarny kawio Pogoda mało grillowa Jak się polepszy to kawior trafi na grilla Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-770723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 29 Maja 2022 trafi na grilla Z dodatkiem kiszonej kapusty Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-770762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 29 Maja 2022 Ale jak z kapustą? Grillowaną? - Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/8/#findComment-770769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.