Resal Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 4 Maja Zobaczymy jak się będą sprawy miały po osiągnięciu docelowej utraty wagi. Potem pakowanie w zwykłe worki i na miesiąc do lodówki celem wyróżniania wilgotności i być może częściowej eliminacji efektu suchego pierścienia. Następnie degustacja i może dłuższe przechowywanie w lodówce w próżni. Mam jakieś pomysły na proste spowolnienie utraty wagi w workach ale może będzie to niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16417-wykorzystanie-work%C3%B3w-do-sezonowania-w-prod-w%C4%99dlin-dojrzewaj%C4%85cych/page/3/#findComment-1011572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Resal Opublikowano 20 Maja Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 20 Maja Po 50 dniach utrata wagi wynosi 33-34%.Względna utrata wagi w porównaniu z komorą dojrzewalniczą zmniejszyła się do ~10%. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16417-wykorzystanie-work%C3%B3w-do-sezonowania-w-prod-w%C4%99dlin-dojrzewaj%C4%85cych/page/3/#findComment-1014127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Resal Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 5 Czerwca Po 65 dniach utrata wagi wyniosła ~38%. Po rozpakowaniu widoczne kilka punktów z białym nalotem. Teraz 30 dni w lodówce w zwykłych workach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16417-wykorzystanie-work%C3%B3w-do-sezonowania-w-prod-w%C4%99dlin-dojrzewaj%C4%85cych/page/3/#findComment-1016721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Resal Opublikowano 29 Czerwca Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 29 Czerwca Po wyrównaniu wilgotności. Niewielkie przyciemnienia związane z przyspieszoną utratą wilgoci w workach ale nie nazwałbym ich suchym pierścieniem. Z aromatu i smaku charakterystycznego dla wędlin dojrzewających jestem zadowolony chociaż to początek dojrzewania. Teraz kilka miesięcy w zwykłych workach w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16417-wykorzystanie-work%C3%B3w-do-sezonowania-w-prod-w%C4%99dlin-dojrzewaj%C4%85cych/page/3/#findComment-1020754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.