Maxell Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) W tekście ciekawa tabela okresów przechowywania wyrobów mięsnych w temp. 4-6 st.C. Na potrzeby portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell Edytowane 4 Grudnia 2019 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Proszę szczególnie zwrócić uwagę na tabelę 7. str. 24.Podane są czasy przechowywania wędlin w warunkach lodówkowych pakowanych luzem i próżniowo.Szczególnie spektakularne wydłużenie tych terminów dotyczy wędlin podrobowych: salcesonów i kaszanek. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Bardzo ciekawe. Zakładając że te czasy są dla wyrobów z załadu mięsnego, magazynowanych w tymże, to czy do tych czasów należy dodać czas w sklepie detalicznym (kilka dni) i na końcu w lodówce u klienta (kolejne kilka dni)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.