bilu72 Opublikowano 20 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1201 Opublikowano 20 Marca (edytowane) 4 minuty temu, Maxell napisał(a): Bilu, słoninę kupowałeś w sklepie internetowym? Nie,u mnie w sklepie chodz w innym niż poprzednio.Cena 21 zł/kg w tym drugim co poprzednio kupowałem ostatnio była po około 18 zł.A potrzebujesz kupić? Edytowane 20 Marca przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1202 Opublikowano 20 Marca Nie to żebym reklamował sklep ale właściciel jest na tyle pasjonatą zę pod wcześniejsze zamówienie wykroi z półtuszy wszystko wg,życzeń. https://m.facebook.com/100060948531414/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1203 Opublikowano 20 Marca Dzisiaj na kolacyjka się gotuje Zalewajką z puree ziemniaczanym,jajkiem w koszyczku i smarzonym boczkiem wg.przepisu szefa kuchni Sebastiana Spychały. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1204 Opublikowano 20 Marca (edytowane) Już można jeść Edytowane 20 Marca przez bilu72 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 20 Marca Zgłoś Udostępnij #1205 Opublikowano 20 Marca Za to jajko to należy Ci się medal. 😚 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1206 Opublikowano 20 Marca 32 minuty temu, mamuśka napisał(a): to jajko to Zwykłe w koszulce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij #1207 Opublikowano 21 Marca 7 godzin temu, bilu72 napisał(a): Zwykłe w koszulce. Nie tak łatwo je zrobić, a u Ciebie jest wzorcowe. Żółtko lejące, bez "ścięcia". Białko ścięte, bez "glików". Całe jajko okrąglutkie, gładkie. Brawo TY. 😚 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij #1208 Opublikowano 21 Marca Moja śp babcia o tej zalewajce powiedziała by tak"Panie trzy grzyby w borszcz to na bogato ale ważne że zdrowe i smaczne"🙂.A propos szefa kuchni,w jakiej restauracji szefuje mój "kuzyn"? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 21 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1209 Opublikowano 21 Marca 9 minut temu, gruby7074 napisał(a): w jakiej restauracji szefuje mój "kuzyn"? Restauracja Piwnica Łódzka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 21 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1210 Opublikowano 21 Marca 4 godziny temu, mamuśka napisał(a): Nie tak łatwo je zrobić, a u Ciebie jest wzorcowe. Żółtko lejące, bez "ścięcia". Białko ścięte, bez "glików". Całe jajko okrąglutkie, gładkie. Wystarczy odpowiednia ilość wody z octem,zrobienie wiru przed wrzuceniem go do gotującej wody i 2 min.z zegarkiem w ręku gotować.Przy większych jajkach 2,5 min max. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij #1211 Opublikowano 21 Marca W dniu 19.03.2025 o 09:45, bilu72 napisał(a): Plasterek odkroiłem ślicznie się prezentuje👍 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 21 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1212 Opublikowano 21 Marca 20 minut temu, jacekw21 napisał(a): ślicznie się prezentuje👍 Dziękuję,kolejnym razem dodam jeszcze ucho i więcej pasty paprykowej,ewentualnie marchewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij #1213 Opublikowano 21 Marca Super prezentacja 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 21 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1214 Opublikowano 21 Marca Jak ja nie lubię garów zmywać po kolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 21 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1215 Opublikowano 21 Marca (edytowane) Już można jeść Jajka panierowane w kaszance z ziemniakami puree kraszonymi boczkiem i cebulą oraz oliwą majerankową zatopine w zalewajce. Edytowane 21 Marca przez bilu72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij #1216 Opublikowano 21 Marca Prawie jak po szkocku, świetny pomysł wzorcowe wykonanie...Brawa dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 21 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1217 Opublikowano 21 Marca 8 minut temu, szrekPL napisał(a): świetny pomysł To nie mój,inspiracją pochodzi od szefa kuchni Norberta Szefera. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1001879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1218 Opublikowano 22 Marca (edytowane) Kolacyjka się piecze,przynajmniej garów nie będzie trzeba zmywać😀 Edytowane 22 Marca przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1002049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1219 Opublikowano 22 Marca Już można jeść Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1002053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 22 Marca Zgłoś Udostępnij #1220 Opublikowano 22 Marca Że tak powiem, dwie pieczenie na jednym ogniu 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1002058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1221 Opublikowano 22 Marca Godzinę temu, quadro555 napisał(a): dwie pieczenie na jednym ogniu Śmiem powiedzieć że nawet trzy😀 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1002067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij #1222 Opublikowano 23 Marca W dniu 21.03.2025 o 14:29, bilu72 napisał(a): kolejnym razem dodam jeszcze ucho i więcej pasty paprykowej,ewentualnie marchewkę. Brzmi ciekawie czekam na efekty , widzę że lubisz takie kombinacje jak ja , też lubię nie standardowy wygląd co przekłada się też na inny smak przeważnie wychodzi zaskakująco smacznie. Osobiście właśnie w ten sposób powstały u mnie smaczne kiełbasy konserwy do których z chęcią wracam . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1002099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij #1223 Opublikowano 23 Marca W dniu 21.03.2025 o 18:35, bilu72 napisał(a): Jak ja nie lubię garów zmywać po kolacji. Ja najbardziej nie lubię sprzątania po produkcji kiełbasy 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1002101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 30 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #1224 Opublikowano 30 Marca Barszcz się bedzie kisił. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1003811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij #1225 Opublikowano 30 Marca Też myślałam ,żeby nastawić ale własne buraki już dawno mi się skończyły i stąd moja rozterka - kisić czy nie kisić 🤔 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/49/#findComment-1003861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.