bilu72 Opublikowano 13 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #1101 Opublikowano 13 Stycznia 34 minuty temu, gregor z napisał(a): Jaki serek dodałeś? To nie serek tylko okruchy z wydrążonych bułek,podlałem odrobiną wody w trakcie smażenia i wszystko fajnie się zagęściło po odparowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-983222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1102 Opublikowano 13 Stycznia 3 godziny temu, bilu72 napisał(a): bułki nadziewane farszem pieczarkow- cebulowym. Wiele lat temu takie bułki były w sprzedaży "ulicznej" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-983239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1103 Opublikowano 13 Stycznia 28 minut temu, Grzewlod napisał(a): Wiele lat temu takie bułki były w sprzedaży "ulicznej" Na moim terenie zwane bagietkami. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-983246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1104 Opublikowano 13 Stycznia Takie bulki pamietam z czasow Prl na warsxawskiej starowce byly najlepsze😀 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-983254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1105 Opublikowano 13 Stycznia 6 minut temu, electra napisał(a): Takie bulki pamietam z czasow Prl na warsxawskiej starowce byly najlepsze W tamtych czasach wszystko było smaczne 😋, ja pamiętam je ze Śródmieścia tak jak bardzo smaczne hamburgery. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-983260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1106 Opublikowano 13 Stycznia Podobne bułki zwane ,,Paluchy" robione były i chyba są u nas w PSSie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-983263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 13 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #1107 Opublikowano 13 Stycznia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-983276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 14 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #1108 Opublikowano 14 Stycznia Dzisiaj solony śledzik na kolacyjkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-983612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielona Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1109 Opublikowano 14 Stycznia Godzinę temu, bilu72 napisał(a): Dzisiaj solony śledzik na kolacyjkę. Można prosić o przepis ? W prawdzie wszystko widoczne ale lepiej mieć pewność Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-983633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 14 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #1110 Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) 39 minut temu, Mielona napisał(a): Można prosić o przepis ? W prawdzie wszystko widoczne ale lepiej mieć pewność Nie widać tylko tego że cebula była przelana na sitku gorącą wodą oraz że śmietana jest zabajona curry. Śledzia odsalamy lub nie wg.własnyh preferencji,kroimy w kostkę dodajemy musztardę francuzką,szczypiorek,odrobinę oliwy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i opcjonalnie solą wszystko mieszamy a następnie odstawiamy do lodówki do przegryzienia.W tym czasie gotujemy jajka i szatkujemy ogórka kiszonego(odciskamy z nadmiaru soku),grzybki(ja użyłem pieczarek marynowanych)oraz cebulę(czerwona) którą po szatkowania przelałem na sitku wrzątkiem.Jajka po ugotowaniu również szatkujemy.Kwaśną śmietanę doprawiamy curry wg własnych smaków(opcjonalnie)Wszystko składamy w formie (jaką posiadamy,ja użyłem kwadratowej bo do okrągłej zgubiłem docisk)zaczynając od śledzia,grzybków,ogórka ,cebuli,jajka.Można położyć kleksa ze śmietany jak kto lubi.Proporcji nie podaję bo śledzik powstał spontanicznie (z tego co zaległo w lodówce)i doprawiłem do własnego smaku. Edytowane 14 Stycznia przez bilu72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-983648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielona Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1111 Opublikowano 14 Stycznia Dziękuje za przepis, lubię śledzie i jutro pędzę na targ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-983678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 18 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #1112 Opublikowano 18 Stycznia Obiadek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-984583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1113 Opublikowano 18 Stycznia Normalnie mam ślinotok 🤤 ...... powinno być karalne pokazywanie takiego żarełka wieczorem 😉😁 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-984609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1114 Opublikowano 18 Stycznia 16 minut temu, MariuszB napisał(a): powinno być karalne pokazywanie takiego żarełka wieczorem No co ty..... Potraktuj to jako dietę ZERO 😁😄 Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-984611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1115 Opublikowano 18 Stycznia Idealne na drugi dzień po...przy szukaniu tego konkretnego smaka w tak zwanej gastrofazie, piękna kompozycja Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-984623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1116 Opublikowano 19 Stycznia Cokolwiek to jest, zjadłbym tego kebaba bez ziemniaków 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-984655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 19 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #1117 Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) 4 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): Co to jest ? Mięso z kurczaka i wieprzowiny,frytki julienne,sałatka z kapusty pekińskiej oraz czerwonej,ogórka ,pomidora,papryki,czerwonej cebuli,zielonego szczypioru polane sosem z sambalu,ketchupu,sosu sałatkowego włoskiego i oleju. Edytowane 19 Stycznia przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-984709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1118 Opublikowano 19 Stycznia Jeszcze czosnkowy bym dodał i komplet Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-984711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1119 Opublikowano 19 Stycznia Czosnek nie pasuje do wszystkiego i często o tym zapominamy 😞 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-984719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #1120 Opublikowano 22 Stycznia Delegacyjny boczuś na śniadanko w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-985448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #1121 Opublikowano 1 Lutego Obiadek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-987761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #1122 Opublikowano 1 Lutego Jutro będzie na kolacyjkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-987866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij #1123 Opublikowano 2 Lutego Mniam 😃 i naturalna dla organizmu żelatyna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-987917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij #1124 Opublikowano 2 Lutego 49 minut temu, mamuśka napisał(a): i naturalna dla organizmu żelatyna. Chyba kolagen 🤔. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-987920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #1125 Opublikowano 14 Lutego Beczółki przyjechały z UA. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/45/#findComment-991864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.