qzym Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Na podwędzonych surowcach może być ciężko z pleśnią......nawet z oryginałem.......A jak już się pojawi to mogą wyjść "placki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Co wyjdzie to wyjdzieJak na razie tak zaje..e pachnie ze środka że ciągle głodny łarze i cos bym już tam odkroił Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) A Ty chcesz zapleśniać to co wisi w komorze bo ja bym tego nie robił Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Chciałbym, ale wiem ze szanse mam bliskie zeru bo nie ma osłonek.Ale widziałem w necie jak facet wytworzył wpierw skórkę na wędzonkach i na tej skorce wyhodował pleśńPotem skrawa sie skórkę podobnie jak przy dojrzewającej wołowinie Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Nie polecam z dwóch powodów.Po pierwsze wyrób jest wędzony i będzie problem z zapleśnieniem a nawet jak się uda to po zapleśnieniu bezpośrednio na wyrobie może pojawić się zapach stęchlizny jak ze starej szafy.Wytworzenie skórki na powierzchni spowoduje słabe oddawanie wody i kiepskie dojrzewanie.Tak z drugiej strony to trochę się dziwię,że taka wyga jak Ty posiłkuje się jakimiś przepisami z netu a nie korzysta z naszych jakże obecnie bogatych materiałów. Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Tak z drugiej strony to trochę się dziwię,że taka wyga jak Ty posiłkuje się jakimiś przepisami z netu a nie korzysta z naszych jakże obecnie bogatych materiałów. Bo nie ma tego co chciałem zrobićWe Włoszech jadłem plastry dojrzałego lekko podwędzonego ( miało nute wędzonego mięsa) mięsa pokrytego pleśnią. Mięso było bez osłonki, pleśń rosła na mięsie bezpośrednioKolor w środku mocno czerwony wręcz prawie bordowyZapach mięsa to bukiet 4 mięso + 3 grzybowy + 2 ser + 1 wędzone (cyfry to silą zapachu)Nigdzie takiego przepisu nie znalazłem na forum PSNa razie zapach to mięso + wędzone i teraz po wstawieniu pojemnika z hodowla zaczyna lekko pachnieć serem i bardzo delikatnie grzybami Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Po nocy w komorze przełożyłem pudełko z hodowla do bardziej sprzyjających wzrostowi "penicyliny" temperatur.A przy okazjiMiesa od Włocha już dawno nie mam, ale przypomniało mi sie ze mam jeszcze salamiTo salami ma trochę ponad 4 lata, przekrojenie nie wymagało użycia dynamitu, normalnym nożem przy użyciu względnej siłyrobione było razem z całomięśniowymi wyrobami- widziałem to na miejscu. Niestety, Włoch trochę grał w kulki opowiadając o procesie co i jak.Ale zawsze mięso wpierw dojrzewało, a potem pleśniało w innej komorze.W pierwszej było naprawdę zimno, thermometera nie widziałem, ale mogło być kolo 2 do 4 stopni i wysoka wilgotnośćDopiero w drugiej komorze były warunki do wzrostu pleśni czyli koło 15 stopni i 80 RHKomory były bardzo prymitywne, ale sterowanie zamknięte i nie dało sie nic podpatrzeć, bardzo tego pilnowałDlatego moje pierwsze nastawy były takie a nie inne Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Hodowla pleśnie wyszła najlepiej na serze BreeWiec dzisiaj kupiłem nowy, zeskrobałem z małą ilością sera, i taka emulsja popsikałem mięsoPrzy okazji zmieniłem parametry komory, aby lepiej rozwijały sie pleśnie.Teraz co 12h będę dopasowywali temperature i wilgotność.Zobaczymy co wyjdzie.Tak wygląda przekrój mięsa dzisiaj, 5,23 pHW smaku już OK A tak komora dzień zero, po zaszczepieniu serkiem Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) kontynuacja dzień 3spadek Ph postępuje, jak na razie to jedyna zmiana Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Wieczorna niespodziankaDo mojej komory już zajrzał zajączek i coś zostawiłCo prawda bardzo nieśmiałe, ale jakiś początek już jest 3 fotka / miniaturka to z przedwczoraj, błędnie załączona i nie mogę usunąć, może któryś z Mod to zrobi Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez EAnna Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Do mojej komory już zajrzał zajączek i coś zostawił Co prawda bardzo nieśmiałe, ale jakiś początek już jest Gdyby nie były podwędzane- zajączek by duzo wiecej zostawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Gdyby nie były wtedy podwędzone, to już dawno by śmietnik zaliczyły , wiesz przecież ze nie miałem nic do zaszczepienia a plan był zupełnie inny Teraz jade na serku Bree, co tez nie miało sie udaćw ogolę nic nie miało sie udać, bo przecież osłonek tez nie miałemPSI tak nie wiadomo jak to dalej będzieO parametrach w komorze nawet nie pisze, bo znowu zjeby dostane ze wszystko złe i do dupy Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Dzisiaj rano Wczoraj lekko zagęściłem, jestem ciekawa kto wie dlaczego? - dzięki temu pośrednio proces wzajemnego zarażania też powinien sie wzmocnić Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Hmm.... w zasadzie to nie wiem co napisać........ Zagęszczenie coś tam pewno pomoże, ale cyrkulacja powietrza wewnątrz i tak zrobi swoje.Szkoda,że nie masz osłonek na wyrobach- grozi to powstaniem suchego pierścienia i brakiem odprowadzania wilgoci z wnetrza wyrobu- zapewno to wiesz.Jedyne co mi przychodzi na myśł w tej sytuacji to utrzymywanie stosunkowo dużej wilgotności w komorze- ok.85% może i ciut więcej....Dłuzej to potrwa wtedy........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Przy tym wyrobie specjalnie nie mam osłonek Pozostały tok myślenia ale sedno sprawy jest trochę inne / w swojej wypowiedzi zahaczyłeś o powód ale inaczej go interprozedurales Czas to akurat najmniej istotny faktor dla mnie Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Hmm.... w zasadzie to nie wiem co napisać Moze foto po kolejnych 12h podpowie Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Kolejne 12 godzin, Dzisiaj rano Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Noooo, ładnie pleśnieje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Ta wołowina nie chciała, ale ja obróciłem i przesunięciem i zaczyna zarastać Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Dzisiaj ranoJak widać proces przepalania został zakończony, wiec zmieniam parametry i teraz już tylko czekać Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Pierwszy testPolędwiczkaUtrata na wadze 34,5 procentSzczotkowanie pleśniPrzekrój, w krojeniu żadnych problemowW smaku OK, nie udało mi sie niestety uzyskać nuty serowo/grzybowej. Może następnym razemOd poniedziałku sklepy techniczne będą wreszcie otwarte, wiec popakuje, może z czasem dojrzeją.Ogolnie jestem zadowolony Un ringraziamento speciale a Ezio del gruppo di salumi della regione delle Marsche. Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Chyba twarda, bo na podłożu znać cięcia noża. Ale wygląda apetycznie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Chyba twarda, Nóż ostry Osobiście lubie jeszcze bardziej twardeDaje sie ścisnąć Mozna kroić cienko i grubiej Obecnie pH 5.51 Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) W oczekiwaniu na efekt końcowy, spędziłem trochę czasu na lekturze https://www.researchgate.net/publication/51776635_Use_of_starter_cultures_of_dairy_origin_in_the_production_of_Salame_nostrano_an_Italian_dry-cured_sausage Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 2 Maja 2020 (edytowane) No to druga komora dojechała.Ciężką jak cholera, ale nic nie trzeba przerabiać czy dorabiać.Ale na wszelki wypadek i tak ją teraz przetestuje półki i szuflady można dowolnie montować / zamieniać Edytowane 2 Maja 2020 przez EAnna Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.