Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Peklowanie w zasadzie też w dość niskiej temperaturze tzn. ok. 5 0C w chłodziarce.
 

4-6*C to temperatura optymalna przy długim peklowaniu. Tu nikt cię za to nie będzie krytykował.

Fajny ten rostbef :thumbsup: . Muszę się zebrać w sobie i zrobić coś wołowego na próbę . Jeszcze nigdy nie robiłem wołowiny. 

Pozdrawiam Piotr.

  • 3 tygodnie później...

A oto antrykot.

W strukturze i smaku niewiele różny od rostbefu. Może trochę lepszy, ale chyba bardziej to zależy od konkretnej sztuki. Bardzo mi smakuje i polecam :).


[Dodano: 01 cze 2020 - 14:59]

Przy okazji: bardzo dobrze w tym samym procesie wędzenia udają się serki typu włoskiego. 

post-68458-0-30475800-1591014776_thumb.jpg

post-68458-0-96260900-1591016360_thumb.jpg

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.