Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli może być krótszy czas wędzenia to kurczak lub elementy typu piersi, nóżki, skrzydełka. Oczywiście wcześniej sparzone i solankowane. Polędwiczki wieprzowe  też nie potrzebują parzenia ani podpiekania. Osobiście polędwicę (schab bez kości z usuniętym warkoczem i mizdrą) wędzę około 4 godzin w ciepłym dymie 45-50*C i mi odpowiada. To taka wersja a'la polędwica łososiowa. :D

https://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=899&Itemid=4 tu masz opis kurczaka aromatyzowanego. W całości nigdy nie robiłem tylko osobne elementy. Zapewniam,że jest pyszny i co najważniejsze trudno cokolwiek popsuć.

Jak ktoś lubi (ja tak) to i boczuś uwędzony i nie sparzony jest pyszny, ewentualnie podpiec go w wędzarni.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17316-jakie-mieso/#findComment-667257
Udostępnij na innych stronach

Powiedz mi ten schab bez kości trzeba parzyc? Oczywiście wcześniej będzie wsolance parę dni,czy starczy uwedzić i zjeść jak jeszcze ciepły. A np.karkowke żeby uwedzic i zjeść do obiadu ciepłą ,da się zrobić? Edytowane przez Falek56
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17316-jakie-mieso/#findComment-667268
Udostępnij na innych stronach

 

 

Powiedz mi ten schab bez kości trzeba parzyc?
 

Jak nie sparzysz to będzie surowa wędlina i raczej trudno nazwać to daniem obiadowym. Jak sparzysz to raczej dalej mamy do czynienia z wędliną :)typu polędwica sopocka .

 

 

Oczywiście wcześniej będzie wsolance parę dni,czy starczy uwedzić i zjeść jak jeszcze ciepły. A np.karkowke żeby uwedzic i zjeść do obiadu ciepłą ,da się zrobić?

Coś mi się widzi że kolega pierwszy raz i chce się z motyką na słońce porywać. Proponuję poczytać o peklowaniu i wędzeniu. Na początek na szybko spróbuj zrobić kurczaka. W międzyczasie zapeklujesz mięso. Ja osobiście nie wykonuję dań "obiadowych" w wędzarni. 

Proponuję trochę rozwagi i niewymyślanie koła od nowa. Lepiej poczekać niż się sparzyć i narzekać. Tu jest dużo ludzi dobrych którzy pewnie ci chętnie pomogą tylko zacznij od początku.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17316-jakie-mieso/#findComment-667277
Udostępnij na innych stronach

Falek56 zacznij tutaj: https://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka

Dodatkowo tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/233-filmowa-akademia-w%C4%99dzarniczej-braci/

A dopiero kupuj mięso.

 To nie są żarty, a jak czytam

 

Oczywiście wcześniej będzie wsolance parę dni,czy starczy uwedzić i zjeść jak jeszcze ciepły.
  to mi się jeży sierść na całym ciele.

Obiecaj że jeśli nie posłuchasz, to przynajmniej sam będziesz jadł to "coś" co stworzysz. Oszczędź rodzinę i znajomych - oni pewnie chcą żyć.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17316-jakie-mieso/#findComment-667279
Udostępnij na innych stronach

To poczytaj jeszcze trochę ;)  Poważnie.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17316-jakie-mieso/#findComment-667304
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.