wieśman Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 11 Lipca 2021 Mam jeszcze takie pytanie: ile czasu potrzebuje dym by wniknąć do wnętrza wędzonki? Ostatnim razem komorę przykryłem jedną deską, więc około 1/3 całości, tyle by dym trochę się zawirował. Wędziłem wraz z osuszaniem 6 godzin, tym razem na wędlinach nie pojawiła się wilgoć w postaci kropelek, tak jak za każdym poprzednim razem. Cytuj pzdr. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17384-kolor-w%C4%99dzonek/page/4/#findComment-714338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 11 Lipca 2021 Metodą testu - zostaw 1/3 odkrytą może 1/4 - ile czasu potrzebuje dym? zależy od struktury mięsa, temperatury wędzenia , wilgotności otoczenia .... dlatego wędzimy do koloru . Oczywiście dobrze osuszone - bo to podstawa Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17384-kolor-w%C4%99dzonek/page/4/#findComment-714341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisMalis Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 18 Czerwca 2022 (edytowane) Smacznie to wygląda Serdecznie polecam stronę na której dowiesz się jak poprawnie używać polszczyzny.http://dobrzepisac.pl/ Edytowane 18 Czerwca 2022 przez MisMalis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17384-kolor-w%C4%99dzonek/page/4/#findComment-773546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.