Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

ciasto jogurtowe ze świeżymi brzoskwiniami.
 

 Brzoskwinie, przed pieczeniem jest dobrze [posmarowac roztopionym maslem.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/page/4/#findComment-782907
Udostępnij na innych stronach

 

ciasto jogurtowe ze świeżymi brzoskwiniami.
 

 Brzoskwinie, przed pieczeniem jest dobrze [posmarowac roztopionym maslem.

 

Lub po pieczeniu syropem cukrowym

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/page/4/#findComment-782926
Udostępnij na innych stronach

Bardziej proponuje maslo, bo zatrzymuje procer wysuszania

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/page/4/#findComment-783033
Udostępnij na innych stronach

Bardziej proponuje maslo, bo zatrzymuje procer wysuszania

A po pieczeniu posmarowana brzoskwinia ladniej wyglada :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/page/4/#findComment-783074
Udostępnij na innych stronach

 

Bardziej proponuje maslo, bo zatrzymuje procer wysuszania

A po pieczeniu posmarowana brzoskwinia ladniej wyglada :)

 

Przy kolejnym cieście skorzystam z porad :)  :thumbsup:

A na chwilę obecną zerwałem kilka brzoskwiń skąpanych w deszczu które powędrują do zapuszkowania w syropie cukrowym.

post-63315-0-21507500-1661170169_thumb.jpg

post-63315-0-33241300-1661170247_thumb.jpg

post-63315-0-29259000-1661170398_thumb.jpg

post-63315-0-40365700-1661170501_thumb.jpg

post-63315-0-54036400-1661170667_thumb.jpg

post-63315-0-39063400-1661170728_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/page/4/#findComment-783507
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Smoothie jabłkowo-1szpinakowe z nutą imbiru.

tez jestem fanka smoothie wszelakich , wczoraj bylo gruazka kiwi sliwka , mamy podobne mixery :-)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/page/4/#findComment-805894
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
U mnie tez teraz kroluje , kupilam 1 kg imbiru i szaleje ... kiwi ,mango jablka,banany . U mnie platki owsiane jako dodatek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/page/4/#findComment-815521
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

a co na drugie danie ryba z dżemem....

A i rybkę można zrobić z musem z np.porzeczki ale to może latem.Na Węgrzech   w winnicach na degustacjach  sery podają z dżemami i nic w tym dziwnego.

 

Roztrzepańca bazowałem na przepisach z książkipost-63315-0-11182400-1683482933_thumb.jpgpost-63315-0-71546900-1683482956_thumb.jpg

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/page/4/#findComment-831938
Udostępnij na innych stronach

 

 

Na Węgrzech   w winnicach na degustacjach  sery podają z dżemami i nic w tym dziwnego.
 

 

 Po angielsku te dzemy nazywaja sie " Fruit butter". Sa robione podonbie jak dzem, ale maja duzo mniejsza zawartosc cukrow.

 Np. nasze rodzime powidla, rowniez zaliczaja sie do" fruit butter".

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/page/4/#findComment-831951
Udostępnij na innych stronach

U nas sie jada boczek z borówką  ;)

Edytowane przez EAnna
lit.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/page/4/#findComment-832059
Udostępnij na innych stronach

Czerwona, natomiast moroszka idealna do ryb
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/page/4/#findComment-832241
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.