Skocz do zawartości

Grill Natury Smak - Wielkie Grillowanie Braci


Muski

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie - Bracia Grillownicy , BBQ, organizują zjazd na który jesteśmy zaproszeni 

Zjazd z pokazami odbędzie sie tutaj; http://www.restauracjaparasol.pl/

Jak zwykle będą szefowie renomowanych restauracji .... mistrzowie w grilowaniu  i wiele osób z kulinarnego świata, znanych nam z telewizji .........

 

Data od Piątku 2.10 od godziny 17 do niedzieli 4.10. godz 11,45
 
Miejsca w hotelu rezerwujemy indywidualnie
 

Wpisowe 50 zł od osoby - konto podam pewnie jutro -jak dostanę od Grillowników

 

Zapisy chętnych proszę w tym temacie.

 

 

Zespół roboczy stanowią  :

Bagno

Ziezielony

Muski

 Jako przedstawiciele WB - zrobimy na prośbe Braci BBQ  pokaz rozbioru klasyfikacji na podstawie np szynki /łopatki,  pokaz na żywo wyrobu kiełbas do wedzenia tradycyjnego i na gorąco  :thumbsup:

 

Wszyscy pozostali z SiBów - są zaproszeni jak na nasz Zlot 

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Muski

[Dodano: 05 wrz 2020 - 17:30]

Ola,Paweł,Grabek - sobota

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Drogie SiBy - dla jasności sytuacji - Zainteresowani spotkaniem z mistrzami świata w grillowaniu , nauki jak robią na miejscu to najlepsi - to jest otwarty zjazd i chętni nie tylko do pokazu ale przede wszystkim do uczestnictwa mile widziani - Zapraszam :D

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niebawem Kolega Muski poda szczegóły odnośnie możliwości zakwaterowania i wyżywienia dla wszystkich chętnych do uczestnictwa w spotkaniu.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1.Bagno
2.Muski
3.Zeziezielony
4. Grabek
5. Ola
6. Paweł
7. Jojo
8. Sniegol

9. Todek

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chętnym proponuję rezerwację pokoi - trzeba tylko powołać sie na uczestnictwo w zlocie bo cały ośrodek jest zarezerwowany  koszt pokoju 2 osobowego to 200 zł / dobe  ( jak by nie patrzył = 100/osobe) 

Ale mozna wpaść na sobote  :D bez noclegu - szczególnie jak ktos ma rozsadnie blisko ;)  albo (i) kierowcę :D 

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1.Bagno
2.Muski
3.Zeziezielony
4. Grabek
5. Ola
6. Paweł
7. Jojo
8. Sniegol

9. Todek

10. Grzegwlod

11. Agnieszka

12. Koko 

13. KarKan

14/15. Mania +1

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i już 15 osób silna grupa na dzień dobry grillownikom , niektórzy na sobotę z niektórzy od piątku :thumbsup:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jest program  :D - dostałem w wersji pdf - toteż go załączam

 Program Wielkie Grillowanie Braci.pdf

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dostałem od Organizatorów informację odnośnie płatności i tak :

Wstęp bezpłatny 

Płatna 50 zł wieczorowa biesiada z soboty / niedzielę  w recepcji u organizatorów  / dla chętnych/

Pokoje hotelowe podobnie jak w Napoleonowie we własnym zakresie 

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Lista wg stanu na dzień dzisiejszy 2.10 :

1.Bagno
2.Muski
3.Zeziezielony
4. Grabek
5. Ola
6. Paweł
7. Jojo
8. Sniegol

9. Todek

10. Grzegwlod

11. Agnieszka

12. Koko 

13. KarKan

14/15/16  Mania + Zigo + 1

17. Patryk

18-23 Tadeusz +5 
Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wielkie dzięki za liczną reprezentację WB i bardzo się cieszę, że poza listą przyjechali SiBy ot tak towarzysko .Bardzo to było miłe,bo razem reprezentowaliśmy sporą grupę.Wszystkim serdecznie dziękujemy za doping w robieniu kiełbas, i pomoc.

Jak zawsze Nieoceniony Andrzej dał mistrzowski popis w rozbiorze szynki ????????????

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wielkie podziękowania należą się w szczególności całej grupie technicznej która, pracowała przy wyrobie kiełbas pod waszym przewodnictwem. Maiłem okazję w rozmowach z degustującymi usłyszeć opinię dotyczącą wykonanych kiełbas. Opinie były bardzo pochlebne. Miło było to usłyszeć lecz, zabrakło większej promocji naszej grupy WB. Konferansjer wielokrotnie powtarzał, że jest możliwość degustacji kiełbas a ludzie zadawali pytanie gdzie? Kierowaliśmy zainteresowane osoby pod namiot WB na degustację. Myślę, że można by na przyszłość pomyśleć i zrobić zbiórkę na zakup materiałów promocyjnych naszej WB do obsługi takich imprez. Przydałby się namiot dobrze oznakowany WB, ze dwa windery , no i stojak z ulotkami reklamowym WB, nie wspomnę o jakiś jednakowych strojach itp. Zastanówmy się wspólnie nad tematem wspólnej zbiórki i zakupu materiałów reklamowych.  

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

o jakiś jednakowych strojach itp

 No tak - Grillownicy z poszczególnych grup mieli rzeczywiście jednakowe mundurki z pieknie wyszytym  logo i nazwą przedstawiciela , ale u nas było chyba weselej.  :D  :thumbsup:

Mam nadzieję ,że integracja zaczeła nastepować   :D

Pojawili sie nowi  kandydaci do WB - bardzo sympatyczni i uczynni  :thumbsup:

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Grillownicy z poszczególnych grup mieli rzeczywiście jednakowe mundurki z pieknie wyszytym logo i nazwą przedstawiciela
  Wszyscy znamy cytat : Jak nas widzą, tak nas piszą. Wracając do rozmów które, prowadziłem to bardzo wielu osób wyrażało chęć wstąpienia w szeregi WB lecz za mało było informacji promującej nas na zewnątrz. Samo tłumaczenie,  że jest strona www i tam wszystkiego się dowiedzą to za mało, powinniśmy mieć jakąś ulotkę reklamową do wręczenia zainteresowanej osobie. 
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Samo tłumaczenie,  że jest strona www i tam wszystkiego się dowiedzą to za mało
Zgoda ,ale to decyzja Szefostwa i Administracji 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj z przyczyn technicznych nie mogłem wyrazić swoich podziękowań dla:

1. Waldka i jego zespołu za praktyczną pomoc przy realizacji projektu.

2. Ziezielonemu i Zigo

3. Podziękowania dla SiB-ów obecnych i wspierających nas mentalnie i fizycznie.

Byliśmy jako Wędzarnicza Brać najliczniejszą ekipą pomimo, że słabo byliśmy rozpoznawani jako jedna wspólnota.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kilka fotek co dostałem od Braci BBQ

Na początek mistrz Artur , którego upodobali sobie Bracia WB i ciągle u niego grillowali nasze kiełbaski 

post-70549-0-74941300-1601998937_thumb.jpg

i takie dalsze ....

 

 

post-70549-0-39990900-1601998952_thumb.jpg

post-70549-0-36426300-1601998974_thumb.jpg

post-70549-0-18974900-1601998989_thumb.jpg

post-70549-0-16850500-1601999009_thumb.jpg

post-70549-0-46171500-1601999024_thumb.jpg

post-70549-0-40493600-1601999042_thumb.jpg

post-70549-0-37422300-1601999089_thumb.jpg

post-70549-0-96409800-1601999115_thumb.jpg

post-70549-0-38815200-1601999149_thumb.jpg

post-70549-0-89922100-1601999174_thumb.jpg

post-70549-0-36128100-1601999384_thumb.jpg

post-70549-0-82446600-1601999412_thumb.jpg

post-70549-0-59696800-1601999447_thumb.jpg

post-70549-0-95818000-1601999525_thumb.jpg

post-70549-0-26314900-1601999581_thumb.jpg

post-70549-0-78572800-1601999626_thumb.jpg

post-70549-0-77661000-1601999698_thumb.jpg

post-70549-0-01795100-1601999763_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak się zdarzyło że było kilku pomocników ????

post-70549-0-00933200-1602397172_thumb.jpg

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

było kilku pomocników

Skądś ich znamy  :D  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kiedyś powiedziałem Waldkowi, że  :w00t: aż strach otwierać lodówkę, bo może  :rolleyes:  ... Muski ... wyskoczyć (mam nadzieję, że się  :angel:  na mnie nie obraził).

Jestem pełen podziwu dla jego  :clap:  zaangażowania w sprawy WB.

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.