Skocz do zawartości

Wyprawka dla żółtodzioba


kiniula3city

Rekomendowane odpowiedzi

sitka.com.pl 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

sitka.com.pl 

Podziekowala

 

Szczerze mówiąc nie czuję się kompetentny w doradzaniu zakupu Wilka (  :rolleyes:  nie mam tak profesjonalnego sprzętu ), ale na pewno ktoś z Braci (Sióstr) Tobie doradzi

Zdaje się ze ktoś już mi napisał. No nic, dziękuje za pomoc

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z tym wilkiem no nie wiem. Chyba na początek nie. . Kup sobie alfa 12 lub zelmerka. Zresztą jak podpytasz więcej robiących to niekiedy jak robisz mało np 5-6 kg to piszą że lepiej zrobić alfa niż wyciągać cały sprzęt. Po zatym myślę że masz jakąś maszynkę do mięsa. Więc na niej zrób kilka pradukcji. Myślę zakładam że masz maszynkę. To pierwsze co bym kupił w przypadku robienia kiełbas to nadziewarka. W niektórych sklepach jako członkowie WD mamy zniżki. Mięsa jakieś wielkie ale i takie cieszą.
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to skok na głęboką wodę. Jednak pierwsze produkcję proponuję zrobić takie na raz, takie parę kilo. Bo od czasu do czasu wpadka w naszym hobby to normalka, zwłaszcza jak brak doświadczenia. Nic trzymam kciuki aby wszystko Ci zagrało i się udawało. Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mieszałka - jeśli już to min 20l i koniecznie z przekładnią a tak naprawdę to z silnikiem bo łapa odpada  :facepalm:

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.