Muski Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 13 Września 2020 sitka.com.pl Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 13 Września 2020 Szczerze mówiąc nie czuję się kompetentny w doradzaniu zakupu Wilka ( nie mam tak profesjonalnego sprzętu ), ale na pewno ktoś z Braci (Sióstr) Tobie doradzi Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiniula3city Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 13 Września 2020 sitka.com.pl Podziekowala Szczerze mówiąc nie czuję się kompetentny w doradzaniu zakupu Wilka ( nie mam tak profesjonalnego sprzętu ), ale na pewno ktoś z Braci (Sióstr) Tobie doradziZdaje się ze ktoś już mi napisał. No nic, dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) https://www.szron.eu/maszyny-do-mielenia-miesa-wilki/4104-wilk-maszynka-do-miesa-tc-12i.html#/Dodatkowe-sitko-3-5-mm-nie/Dodatkowe-sitko-4-5-mm-nie/Dodatkowe-sitko-10-mm-nie/Dodatkowy-nozyk-nie https://allegro.pl/oferta/nadziewarka-do-kielbas-pionowa-10-l-hendi-8784022242?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=M2IwY2MyYTMtYmNhOC00N2RhLTgwYjYtMTc0MTVkYjNmY2NiAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=822979b1-4977-4ae1-9493-b9445aa28437 https://allegro.pl/oferta/mieszalka-2-waly-do-miesa-farszu-kielbas-20l-inox-8175513997 Edytowane 13 Września 2020 przez L.Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiniula3city Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Września 2020 https://www.szron.eu/maszyny-do-mielenia-miesa-wilki/4104-wilk-maszynka-do-miesa-tc-12i.html#/Dodatkowe-sitko-3-5-mm-nie/Dodatkowe-sitko-4-5-mm-nie/Dodatkowe-sitko-10-mm-nie/Dodatkowy-nozyk-nie https://allegro.pl/oferta/nadziewarka-do-kielbas-pionowa-10-l-hendi-8784022242?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=M2IwY2MyYTMtYmNhOC00N2RhLTgwYjYtMTc0MTVkYjNmY2NiAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=822979b1-4977-4ae1-9493-b9445aa28437 https://allegro.pl/oferta/mieszalka-2-waly-do-miesa-farszu-kielbas-20l-inox-8175513997Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 13 Września 2020 Z tym wilkiem no nie wiem. Chyba na początek nie. . Kup sobie alfa 12 lub zelmerka. Zresztą jak podpytasz więcej robiących to niekiedy jak robisz mało np 5-6 kg to piszą że lepiej zrobić alfa niż wyciągać cały sprzęt. Po zatym myślę że masz jakąś maszynkę do mięsa. Więc na niej zrób kilka pradukcji. Myślę zakładam że masz maszynkę. To pierwsze co bym kupił w przypadku robienia kiełbas to nadziewarka. W niektórych sklepach jako członkowie WD mamy zniżki. Mięsa jakieś wielkie ale i takie cieszą. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Września 2020 jak robisz mało kilkadziesiąt kilogramów tygodniowo muszę założyć zakładam że masz maszynkę Maszynki elektrycznej aktualnie nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) No to skok na głęboką wodę. Jednak pierwsze produkcję proponuję zrobić takie na raz, takie parę kilo. Bo od czasu do czasu wpadka w naszym hobby to normalka, zwłaszcza jak brak doświadczenia. Nic trzymam kciuki aby wszystko Ci zagrało i się udawało. Edytowane 13 Września 2020 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiniula3city Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 13 Września 2020 Damy radę, dziękuję za wszystkie podpowiedzi i wskazówki! Jesteście the best! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 13 Września 2020 Mieszałka - jeśli już to min 20l i koniecznie z przekładnią a tak naprawdę to z silnikiem bo łapa odpada Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 13 Września 2020 Najlepszym rozwiązaniem na początek jest kurs podstawowy w SDM.Tylko nie wiem czy obecnie odbywają się jakieś kursy. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Jeśli jeszcze nie trafiłaś na "Ściągawkę dla początkujących" to tu masz "linkę":https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7109-ściągawka-dla-początkujących/?p=228633 Edytowane 13 Września 2020 przez Wirus Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiniula3city Opublikowano 14 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Września 2020 Fajna ta ściągawka! Dziękuje! będę miała jeszcze pytanie związane z jednym pomieszczeniem w piwnicy, ale muszę sprawdzić szczegółową temperaturę i wilgotność, zanim napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.